Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, September 14
· IN MEMORIAM:Доктор Александър Попов - човекът, който биеше камбаната на Истината
· Денят на Съединението - отново под знака на пандемията
· Ново знаме и Арка на просвещението за вековния юбилей на СУ „Васил Левски“
· ПРОТЕСТ: СРЕЩУ НОВИТЕ МЕРКИ
· Кристиян Ваклинов е финалист в кампанията „Будител на годината 2021“
· Велинградските училища стават все по-добри образователни центрове
· Малки обяви: 14.09.2021
· КРИМИ ХРОНИКА 14.09.2021
· „Здравче-Венче“ спечели пет отличия от „Евро Фолк“
· Ансамбъл „Драгиново“ заслужи Златен плакет от Неделино
· СК „Бойни изкуства“ завоюва две шампионски титли по ММА
· 234 състезатели в лятно ски бягане по нови маршрути
· Танцьорите откриха сезона с медали от купа Бургас
· Дъщерята на д-р Дошкинов написа „Човекът-лекар“
· Звездни мигове за таланти от Велинград

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 21.09.2021
Публикувано: Темпо на Tuesday, September 21 @ 09:31:57 UTC (157 прочити)
ПРЕБРОЯВАНЕ Министерският съвет удължи до 30 септември 2021 г. срока, в който хората ще могат да се преброят електронно. Промяната се налага заради дловредни атаки към информационния сайт, през който се влиза в системата. Удължаването на срока за онлайн преброяването ще осигури възможност всички желаещи да попълнят картата онлайн и предвид променящата се епидемиологична обстановка да ограничат контакта си с преброителите.

(Още... )

Туристическият бизнес излезе на протест
Публикувано: Темпо на Tuesday, September 21 @ 09:30:42 UTC (115 прочити)
Протест, организиран от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Велинград и Западни Родопи“, затвори за час възлово кръстовище в центъра на Велинград на 12 септември. От 15 до 16 часа зоната около светофарите на кръстовището между ул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Кирил и Методий“ бе блокирана от протестиращите, а полицията отцепи района. За час затворена за движение на МПС остана и част от републиканската пътна мрежа.

(Още... )

Новата учебна година започна с надежда за присъствено обучение
Публикувано: Темпо на Tuesday, September 21 @ 09:28:13 UTC (66 прочити)
На 15 септември, независимо от епидемията от Ковид-19, училищата в община Велинград посрещнаха ученици и родители с тържества за първия учебен ден. Учебната 2021/22 г. започна присъствено във всички учебни заведения.

(Още... )


ЕВРОПЕЙСКИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ФОНД ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ
Публикувано: Темпо на Tuesday, September 21 @ 09:26:44 UTC (59 прочити)
Одобрен допълнителен размер на финансовата подкрепа към Стратегията за водено от общностите местно развитие на МИГ Белово, Септември, Велинград
(Още... )


Политическите партии не постигнаха съгласие за ръководството на РИК
Публикувано: Темпо на Tuesday, September 21 @ 09:23:23 UTC (76 прочити)
На 19 септември заместник-областният управител Стоян Парпулов проведе консултации с политическите партии и коалиции за определяне състава на Районна избирателна комисия - Пазарджик (РИК) за произвеждане на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г.

(Още... )

В Сърница създадоха общинска горска структура
Публикувано: Темпо на Tuesday, September 21 @ 09:22:33 UTC (80 прочити)
Сред решенията, взети на редовната септемврийска сесия на Общински съвет - Сърница бе и приемането на нова форма за управление на горските територии, които са собственост на общината.
Съветниците гласуваха за създаване на общинска горска структура, организирана като звено към администрацията. Създадено беша звено „Управление и стопанисване на горски територии – общинска собственост“, което ще бъде финансирано с местни приходи. Ще бъдат назначени общински служители, които да осъществяват управление и стопанисване на горските територии, които са общинска собственост.

(Още... )

КРИМИ ХРОНИКА 21.09.2021
Публикувано: Темпо на Tuesday, September 21 @ 09:21:51 UTC (120 прочити)
СЕЧ На В землището на велинградското село Алендарова е извършена съвместна проверка от служители на РУ-Велинград, РДГ-Пазарджик и ДГС-Алабак. В два отдела проверяващите се натъкнали на отсечени общо 21 дървета от бял бор с различна големина и диаметър. Те не били маркирани с контролна горска марка. На мястото е извършен оглед и предприето разследване. В хода на неговото провеждане полицейските служители установили, че незаконната сеч е извършена от 41-годишен жител на съседното село Долна Дъбева. По случая се води досъдебно производство. Изяснява се размера на щетите нанесени на горския фонд от незаконната дейност.

(Още... )

Концерт, достоен за „Бога на басите“
Публикувано: Темпо на Tuesday, September 21 @ 09:19:45 UTC (97 прочити)
Когато Марена Балинова каже „Обещавам“, обещаното се случва и то по най-добрия възможен начин.
На националния празник 3 март през 2019 г. оперната певица с корени от Велинград и Ракитово Марена Балинова за първи път пя на сцената на Народно читалище „Отец Паисий-1893“. Тогава тя сподели с нескрито вълнение, че за нея е голяма чест да пее на читалищната сцена, от която е започнала кариерата на Николай Гяуров.
(Още... )

Благотворителен концерт за Николица в „Двореца“ в Балчик
Публикувано: Темпо на Tuesday, September 21 @ 09:16:48 UTC (66 прочити)
ДКИ „Културен център „Двореца“ в Балчик и ракитовската фондация „Николица“ организират благотворителен концерт „Глория на Белкантото“. Концертът ще се състои на 21 септември 2021 г. в Балчик с участието на Марена Балинова - сопран и Петер Райхл - клавир.

(Още... )

Нужни ли са стационарни системи за контрол на скоростта по бул. „Съединение“?
Публикувано: Темпо на Tuesday, September 21 @ 09:15:22 UTC (109 прочити)
Най-натоварената пътна артерия във Велинград е централният булевард „Съединение“, по който трафикът на моторни превозни средства (МПС) не спира и е почти денонощно. Напълно естествено са поставени знаци за ограничаване на скоростта за населени места, чиято максимална разрешена стойност е 40 км/ч. Дори в районите на местата, където са монтирани т. нар. „легнали полицаи“ скоростта е ограничена до 20 км/ч. И въпреки това много често могат да се видят водачи на МПС, които не се съобразяват с тези знаци и превишават скоростта, като създават рискови ситуации и условия за възникване на пътно-транспортни произшествия (ПТП).
(Още... )

Малки обяви: 21.09.2021
Публикувано: Темпо на Tuesday, September 21 @ 09:14:23 UTC (87 прочити)
НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
ПРОДАВА
Продавам етаж, 110 кв.м., до ресторант "Бонжур“. 0877 028 990.
***
Продавам апартамент 68 кв.м., обзаведен. 0877 060585.
***
Продавам апартамент в центъра на Велинград, 60.5 кв.м., втори етаж, изба 13 кв.м. Цена по договаряне. 0895 696552.
***
Продажба на апартаменти, търговски помещения, гаражи и др. 0887 660499.

(Още... )

Болница направи дарение за дом „Ела“
Публикувано: Темпо на Tuesday, September 21 @ 09:12:38 UTC (58 прочити)
Дарителска кампания в деня на Вяра, Надежда и Любов - 17 септември осъществи болничното настоятелство към МБАЛ „Здраве“ -Велинград.
От името на председателя на болничното настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай протойерей Станимир Минков и управителят на МБАЛ „Здраве“ Тодор Ушев връчиха дарение на кмета Костадин Коев и директора на Дом за възрастни хора „Ела“ във Велинград Ангел Ачев.

(Още... )

Спомените на Христо Масларов излязоха в поредицата „Цепина“
Публикувано: Темпо на Tuesday, September 21 @ 09:10:23 UTC (76 прочити)
Дни преди 14 септември - Кръстовден, който Исторически музей - Велинград винаги чества като свой рожден ден, излезе от печат поредната девета книга от поредицата „Цепина“. Книгата е „Моите спомени“ на Христо Масларов - първият музеен уредник и е посветена на 110 години музейно дело в Чепинския край.

(Още... )

Музеят получи още две стойности дарения
Публикувано: Темпо на Tuesday, September 21 @ 09:07:26 UTC (59 прочити)
На 14 септември Исторически музей-Велинград отбеляза 112 години от своето създаване съз заслужена гордост, че е първият музей в Родопите.
На рождения си ден музеят представи на своите посетители и гости още две нови и много стойностни дарения: лични вещи на Христо Масларов – учител, общественик и инициатор за създаването на първия музей в Чепинския край и на баща му Стойо Масларов – учител, общественик и поборник от Априлското въстание, дарени от правнука им Стефан Минчев и лични вещи на д-р Захари Дошкинов, дарени от неговата племенница Победа Панайотова.

(Още... )

Маратонци ще пробягат 20 км за Деня на независимостта
Публикувано: Темпо на Tuesday, September 21 @ 09:05:09 UTC (56 прочити)
На 22 септември - Деня на независимостта отново на територията на курортно селище Цигов чарк ще се проведе 16-тото традиционно издание на Ротари маратона „Обиколката на язовир Батак“. Маратонът е създаден като спортно събитие, посветено на празничния 22 септември. Негова основна цел е да популяризира движението и спорта сред природата, здравословния начин на живот и грижата към околната среда - организаторите всеки път почистват основно трасето преди и след състезанието.

(Още... )

Лятна надпревара за купа „Велинград-2021“
Публикувано: Темпо на Tuesday, September 21 @ 09:03:31 UTC (55 прочити)
За пета поредна година община Велинград, Българска федерация Ски и СК „Атлас“ организират състезание по ролкови ски за купа „Велинград“. Тази година участниците бяха 88 в 10 групи.

(Още... )

„Чепинец“ допусна домакинска загуба
Публикувано: Темпо на Tuesday, September 21 @ 09:02:26 UTC (165 прочити)
Чепинец 1
Марица 2
„Чепинец“ се представи твърде неубедително във втория си домакински мач за сезона и напълно закономерно загуби на собствен терен от „Марица“ (Белово) с 1:2. Велинградчани играха посредствено, а на моменти и направо слабо, като не успяха да затруднят своите гости по никакъв начин. За лошата игра на отбора говори и фактът, че за целия мач бяха отправени едва 3 точни удара в очертанията на вратата, а неточните пасове, провалили повечето от атаките, бяха безброй!

(Още... )

45 години от провеждането на международното състезание „Секач 76“ във Велинград
Публикувано: Темпо на Tuesday, September 21 @ 09:00:57 UTC (186 прочити)
През 1976 година, от 13 до 18 септември, се проведе Седмото международно състезание „Секач 76“. Това бе първото и последно състезание от такъв ранг в България, на територията на Комбината за дърводобив и дървообработване – Велинград.

(Още... )

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.09.2021
Публикувано: Темпо на Tuesday, September 14 @ 10:03:19 UTC (189 прочити)
РЕКА Петото поред почистване на районите от водосбора на Чепинска река ще се проведе на 18 септември в местността Каратепе, където Рибна река (известна още като Балък дере) образува красиви меандри. Районът е популярен сред гъбари, събирачи на билки и горски плодове, местни животновъди и има развит дърводобив, което води до замърсяване. За неговото по-пълноценно почистване е необходимо включването на поне 40 човека и затова организаторите от „Байкария“ призовават за по-активно участие. Сборният пункт е в 9 часа в събота на паркинга при Клептуза.

(Още... )

326 първокласници в 18 паралелки тръгват на училище
Публикувано: Темпо на Tuesday, September 14 @ 10:01:33 UTC (454 прочити)
На 15 септември 2021 г. първият училищен звънец ще посрещне в училищата в община Велинград 326 първокласници. Те са с близо 30 по-малко в сравнение с 2020 година и с 10 повече от 2019 година. Първолаците са разпределени в 18 паралелки. Отново най-много са децата в първи клас в ОУ „Неофит Рилски“ в квартал Чепино - общо 72.

(Още... )

Всичко за велинград