Актуален брой

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

Предишен брой
Tuesday, November 12
· Велинградчанин стана шампион по бодибилдинг
· Тежка загуба в Бяга
Tuesday, November 05
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.11.19
· В новия Общински съвет „старите“ съветници имат мнозинство
· 7 партии влизат в Общинския съвет на Ракитово
· В Общински съвет – Сърница: 11 мандата за ДПС, 2 за ГЕРБ
· Избраха изпълнители на бъдещия водопровод „Клептуза“, търси се финансиране
· Поклон пред народните будители
· По паметниците ще се познаем
· Костадин Холянов спечели втори кметски мандат в Ракитово
· Върховете около Велинград пазят сакрални тайни
· Велинградски аплодисменти за ракитовските “Бодливи ноти”
· Малки обяви: 05.11.19
· Предизвикателството да си част от Програма за училища посланици на ЕП
· “Родопски повеи” в новите стихове на Боряна Стаева

Търсене в архивите
Д-р Васил Павлов

специалист
хирург-уролог
СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 12.11.19
Публикувано: Темпо на Tuesday, November 12 @ 09:12:22 UTC (286 прочити)
РАКИТОВО Костадин Холянов ще започне втория си мандат като кмет на Община Ракитово на 14 ноември. На същата дата в 11 часа клетва ще положат новите общински съветници, както и кметовете на Костандово - Валентин Вигнев и Дорково - Николай Ковачев.

(Още... )

Новият мандат тръгна с консенсус
Публикувано: Темпо на Tuesday, November 12 @ 09:11:01 UTC (397 прочити)
Седмият кмет на Община Велинград - Костадин Коев и осмият Общински съвет след 10.11.1989 г. започнаха своя 4-годишен мандат. Това стана на 11.11.2019 г. - празника на Свети Мина.
Тържествената сесия на 11 ноември започна в присъствието на народните представители Димитър Гечев и Сергей Кичиков и на областния управител Стефан Мирев. Гостите получиха букети с гербери, а множеството стана на крака за химна на Република България. Голямата зала на общината бе пълна с общински служители и граждани.
(Още... )

Пренареждане в Общинския съвет
Публикувано: Темпо на Tuesday, November 12 @ 09:04:29 UTC (391 прочити)
В предишния брой публикувахме състава на новия Общински съвет – Велинград, но пренареждането в част от листите продължи.
На 4 ноември Общинската избирателна комисия взе решение, с което обяви за общински съветник от квотата на Местната коалиция БСДП „ЗС Ал. Стамболийски“ Рахим Енгяк. Той влиза на мястото на Мария Рангелова, която бе водач на листата, но се отказва от мястото си като общински съветник.
(Още... )

Столична фирма ще строи социалните жилища
Публикувано: Темпо на Tuesday, November 12 @ 09:03:40 UTC (781 прочити)
За по-малко от месец и то в предизборно време Община Велинград проведе обществената поръчка и избра изпълнител за проектиране, авторски надзор и изпълнение на строителството по проект „Изграждане на нови социални жилища в град Велинград“. Поръчката е на стойност 3 135 000 лева и се финансира с европейски средства по Оперативна програма „Региони в растеж“.
(Още... )

Новата управа на Сърница встъпи в длъжност
Публикувано: Темпо на Tuesday, November 12 @ 09:02:53 UTC (160 прочити)
Новото ръководство на община Сърница официално встъпи в длъжност на 7 ноември 2019 г. На тази дата областният управител Стефан Мирев свика първото заседание на местния парламент. В залата на Младежкия дом, в присъствието на граждани, клетва положиха избраният за втори мандат кмет на Община Сърница Неби Бозов, новоизбраните 13 общински съветници и кметовете на Побит камък - Антон Мехов и Медени поляни - Исмаил Чалъшкан.

(Още... )

Полицията задържа четирима с марихуана
Публикувано: Темпо на Tuesday, November 12 @ 09:01:52 UTC (178 прочити)
При специализирана полицейска операция на 6 ноември във Велинград за противодействие на разпространението и притежаването на дрога за борени часове полицията е задържала четирима младежи.

(Още... )


КРИМИ ХРОНИКА 12.11.19
Публикувано: Темпо на Tuesday, November 12 @ 09:01:12 UTC (210 прочити)
ПИСТОЛЕТ Ден преди балотажа в Ракитово на 3 ноември ракитовски полицаи са иззели незаконно притежавано оръжие и боеприпаси от офис. Полицаите извършили проверка в офиса на частна фирма с управител В.Д. - 42 г., от Ракитово. Открили, че мъжът съхранявал боен пистолет „Макаров“ със заличен фабричен номер и 24 патрона за него с калибър 9х18. Оръжието и боеприпасите са иззети, а притежателят им задържан за едно денонощие. По случая е образувано бързо производство.

(Още... )

СРЕЩА: “МИСИС ПЛАНЕТ”
Публикувано: Темпо на Tuesday, November 12 @ 08:59:54 UTC (143 прочити)
В навечерието на десетото юбилейно издание на конкурса "Мисис Планет" за няколко дни във Велинград бяха участнички от Индия, Малайзия, ЮАР, С. Македония, Русия, Украйна, Сърбия, Черна гора и Беларус. На 5 ноември те посетиха общината и се срещнаха с врид кмета Светла Томова и секретаря Тодор Янков, пред които споделиха прекрасните си впечатления от нашия град. Дамите посетиха с благотворителна цел и Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания във Велинград.

Параклисът „Св. Илия“ в село Дорково отново отваря врати
Публикувано: Темпо на Tuesday, November 12 @ 08:58:59 UTC (236 прочити)
Само след две години параклисът „Св. Илия“ във велинградското село Дорково, в сърцето на Родопите, ще навърши век, откакто за пръв път разтваря своите двери за вярващите. Градежът - паметник на оцелялата и през най-непрогледните времена християнска вяра, е дело на Иван Георгиев Мърков – активен участник в изграждането на Свободна България, съвременник на събитията от славната 1885 г. – Съединението и Сръбско-българската война, оставил важен културен и верски отпечатък за идните.

(Още... )

Театър и изложба за Деня на творчеството
Публикувано: Темпо на Tuesday, November 12 @ 08:57:32 UTC (161 прочити)
На 7 ноември в Националната професонална гимназия по горско стопанство “Христо Ботев” се проведе Ден на творчеството, тематично насочен и свързан с празника на българските будители. Първата част от него включваше изява на Клуба за театър към училището с ръководител Недялка Стефанова – учител по български език и литература. Учениците, които сега прохождат в актьорското изкуство, представиха пред публиката драматизация на 4 откъса от повестта „Чичовци” на Иван Вазов и показаха, че в НПГГС „Христо Ботев” растат не само бъдещи специалисти в областта на горското и ловно стопанство, но могат да се разкрият таланти и в театралното изкуство.

(Още... )

Еко инициативи в СУ „В. Левски“
Публикувано: Темпо на Tuesday, November 12 @ 08:56:29 UTC (117 прочити)
Еко училище 21 век – това не е само мото, а осъзната цел за СУ „Васил Левски“ във Велинград. Преди дни учебното заведение се включи в националната инициатива за рециклиране на опасни отпадъци, организирана от Министерството на околната среда и водите. В училището бе поставен контейнер и започна събиране на батерии с изтекъл срок или излезли от употреба, които ще бъдат предадени на специализирана фирма за рециклиране.
(Още... )

Велинград отново се бори за Годишните награди в туризма
Публикувано: Темпо на Tuesday, November 12 @ 08:55:32 UTC (131 прочити)
Започна електронното гласуване за Годишните награди в туризма-2019. Конкурсът се организира за четвърти път от Министерството на туризма с идеята да бъдат откроени и наградени най-успешните практики в областта на туризма.

(Още... )

Малки обяви: 12.11.19
Публикувано: Темпо на Tuesday, November 12 @ 08:54:50 UTC (195 прочити)
НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
ПРОДАВА
Продавам дворно място - урегулирани два парцела с красива масивна ограда, 600 кв.м. 0888 353399.
***
Продавам нов апартамент на ул. “Отец Паисий”, 68 кв м, I ет. с гараж и изба, от собственик 0889 548486.
***
Продава двуетажна масивна къща в с. Дорково с 680 кв.м. двор и допълнителна сграда. 0877 716621.

(Още... )

ВУИ-Ракитово втори на зонален турнир за деца в риск
Публикувано: Темпо на Tuesday, November 12 @ 08:53:01 UTC (99 прочити)
Вълнението на децата във ВУИ”Ангел Узунов” – Ракитово преди всяко състезание е огромно. Още повече за участие в познат турнир, организиран от Българската спортна федерация за деца и младежи в риск. Новото този път е свързано с мястото за провеждане на зоналния турнир, в който участие вземат 90 деца и младежи от Пазарджишка, Пловдивска и Софийска области – новия Спортен комплекс в гр. Долна баня. Провеждат се състезания по пет дисциплини: мини футбол, баскетбол, тенис на маса, бадминтон и гладко бягане на 400 метра.

(Още... )

Как протече “Мениджър за един ден” тази година?
Публикувано: Темпо на Tuesday, November 12 @ 08:49:56 UTC (127 прочити)
На 7 ноември за 18-и път се проведе инициативата на “Джуниър Ачийвмънт” “Мениджър за един ден”. СУ “Васил Левски” Велинград участва за 16-и път, като старт на деня дадоха новата рок-група към училището и директорът Емил Моллов.

(Още... )

За седми път в Ракитово ученици бяха мениджъри за един ден
Публикувано: Темпо на Tuesday, November 12 @ 08:48:52 UTC (100 прочити)
На 7 ноември 2019 г. в община Ракитово и местното Държавно горско стопанство гостуваха ученици от Иновативно средно училище“ Св. Кл. Охридски“, които участваха в инициативата на Джуниър Ачийвмънт „Мениджър за един ден“.

(Още... )

Магичната Барселона
Публикувано: Темпо на Tuesday, November 12 @ 08:48:19 UTC (152 прочити)
Случвало ли ви се е, когато посещавате дадено непознато място, да си задавате въпроси като какво прави дадено място вълшебно и пълно с енергия - духът и емоцията на хората или историята. В този град не се чудех, не задавах въпроси, защото останах без дъх.

(Още... )

Среща с красотите на Северна Македония
Публикувано: Темпо на Tuesday, November 12 @ 08:47:27 UTC (148 прочити)
В деня на будителите пенсионерите от село Драгиново отпътувахме на тридневна екскурзия в Северна Македония. Пътуването беше уредено от нашата певица, енергичната и общителна барманка на Пенсионерския ни клуб Дуня Фетова. Благодарни сме на екипа на „ВИА-Орбита“ Пазарджик, които бяха винаги с нас.

(Още... )

Дузпи решиха мача между момичетата
Публикувано: Темпо на Tuesday, November 12 @ 08:46:35 UTC (128 прочити)
На 7 ноември на стадион “Чепинец” във Велинград се игра първата в историята на ученическите игри по футбол среща между два отбора момичета. На терена излязоха отборите на СУ “Св.св. Кирил и Методий” и СУ “Методий Драгинов”. Играха се две полувремена по 20 минути, а съдия беше Мариан Есев.

(Още... )

Три финала излъчиха победителите в игрите по футбол
Публикувано: Темпо на Tuesday, November 12 @ 08:45:47 UTC (125 прочити)
След изиграни общо 20 срещи през изминалата седмица станаха ясни победителите в общинския кръг на ученическите игри по футбол. Отборите победители в отделните възрастови групи се класират за областните ученически състезания, които ще се проведат през март и април догодина.

(Още... )

Всичко за велинград