Актуален брой

ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008


Предишен брой
Tuesday, March 13
· Първо състезание с велосипеди в „Боров парк“
Tuesday, March 06
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 06.03.18
· Според проект за наредба: Паркирането в синята зона става 1.50 лева за час
· Образуваха досъдебни производства срещу две фирми за преработка на дървесина
· Трети март под знака на родолюбието
· Турнир по волейбол в чест на 3 март
· Якутия поднови интереса към курорта
· Февруарски изпит за снегопочистващите фирми
· Урок по родолюбие: Виж историята със сърцето си
· За да е жива паметта
· Готово е предложение за областна здравна карта
· Полицията задържа дилър на наркотици от Велинград
· КРИМИ ХРОНИКА 06.03.18
· Малки обяви: 06.03.18
· В търсене на най-добрата бизнес идея

Търсене в архивите
Д-р Васил Павлов

специалист
хирург-урологНай-четени 2016 г.
· MЕТАЛИКА СТРОЙ - най-голямата строителна фирма на територията на община Велингра8602
· ДА ПОМОГНЕМ НА САШО ГАЙДЕВ!3741
· Защо Велинград е мястото за фабрика за пелети3198
· Разходваме колкото имаме и развиваме общината3063
· ГЛЕДНИ ТОЧКИ: Велинград: мина за волфрам или спа курорт3060
· Йоанна Сукиязова на световно в Япония2745
· Песен за Велинград ще звучи по “Родина” TВ2690
· Само “Био хотел” получи вода от Власа2540
· Наше момиче с шанс за олимпиадата в Рио2465
· До Милано и обратно: На гости при българите в Меде2139

Общински сесии: СЕСИЕН ОБЕКТИВ
Публикувано 2004-10-10 21:31:49 от темпо


ОСПОРВАНЕ Врид кметът Ст. Дулев оспори 7 стари решения на Общинския съвет, но 3 от оспорванията изобщо не влязоха в дневния ред, тъй като по тях върви съдебна процедура. Съветниците потвърдиха и другите си 4 решения: не се отменя договорът за наем с ЕТ “Красимира Дафова” и остават в сила измененията в конкурса за управител на “ВКТВ” и отмяната на конкурс за управител за “Стройком”. Общинският съвет потвърди и решението, с което отнема правомощията на врид кмета за разпореждане с общинска собственост.
СГРАДА Съветниците дадоха съгласие община Велинград да придобие безвъзмездно от държавата административната сграда на бившата Чепинско-Банска община. Сградата е в центъра на кв. Чепино и в нея се помещава пощата, а през 2003 г. бе ремонтирана по проект “Красива България”. Идеята на врид кмета Стоян Дулев е офисите на политическите партии и профсъюзите да бъдат преместени от Стария съвет в сградата в Чепино. Но съветниците изрично записаха, че раздаването на помещенията ще става по тяхно решение.
СРЕДСТВА Общината определи като приоритетен проект за изграждане на водоснабдителна мрежа на Драгиново и даде съгласие да участва с финансиране. От фонд “Приватизация” бяха отпуснати 5000 лева за направената оценка във връзка с преместването на ел. провода в Побит камък, който от години представлява опасност за населението.
МУЗЕЙ Гласувана бе такса вход за Исторически музей - Велинград: 2 лева за чужденци, 0.20 лв за ученици и пенсионери, 0.40 лв за български граждани и безплатен ден в четвъртък. Музеят вече ще събира такси и да изготвяне на исторически справки, експертни оценки, заснемане на обекти, ползване на снимковия фонд и др.
КОНКУРСИ Общината ще обяви конкурс за отдаване под наем на: помещение в Младежкия дом в Грашево; 6 петна в Света Петка; 10 петна в Побит камък; 1 петно в Кръстава; петна за павилиони за закуски в училищата в Чепино, Каменица и Света Петка. Във Велинград на конкурс ще се обявят 4 петна до триъгълната градинка, като срокът за ползване ще бъде до май 2007 г. Шест недвижими имоти в Абланица ще бъдат обявени за продажба.
ОТЛАГАНЕ Няколко точки от дневния ред бяха отложени. Управителят на “ВКТВ” Никола Делиев оттегли предложението си за прекратяване на съдружието между общинската фирма и “Акварекс” ООД. Отложено бе искането от “МИТ-Пройчеви” за изменение на плана за регулация, с което до Женска баня да се изгради и басейн.
ЖАЛБА Председателката на комисията по икономика Боряна Белухова обяви резултатите от проверката по жалба на училището и детската градина срещу кмета на Сърница. За да се преодолеят личните конфликти, временната комисия предлага от 2005 г. бюджетът за двете учебни заведения да се управлява не от кметството, а от сектор “Оразование” в общината. Необходимо е да се изпълни решението за закупуване на автобус за превоз на децата; да се заделят средства за храна на пътуващите и при нужда и след предварителни заявки кметството да подсигурява транспорт.
ОБЖАЛВАНЕ Заради пропуснат срок за обжалване Общинският съвет върна жалбата, с която “Пами” ООД искаше Пазарджишкият окръжен съд да се произнесе по законността на проведения от общината конкурс за продажба на магазина за хранителни стоки на бул. “Съединение”.
ЧЕШМИ По закон общината трябва да плаща за ел. енергията, изразходвана за уличните чешми с минерална вода в кв. Чепино. Собственик на водопровода е “СБР-НК филиал Велинград”, а водата се придвижва не по гравитачен път, а чрез ел. помпи. Съветниците упълномощиха кмета да проучи проблема и да представи план-сметка. Единият от вариантите за осигуряване на нужните 5-6000 лв годишно е общината да започне да събира глоби за забранените дейности като пране, миене на коли и т.н., които масово се практикуват на чешмите с минерална вода.Tuesday, March 13
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.03.18
· Първа копка на 7 март, очакван финал на 30 юли
· „Чашата“ ще става пеещ фонтан
· Велинград се готви за участие в „Културен туризъм“
· Какво харесват и не харесват младите хора във Велинград
· ПРЕДЮБИЛЕЙНО: Малко помощ, но от сърце
· Духови оркестри ще поведат „Пролетно хоро“
· Община Ракитово ще ремонтира водопроводи
· КРИМИ ХРОНИКА 13.03.18
· Васил Тодев кани на чай в пустинята
· Музеят откри “Програма Великден”
· “Бъди Уникален” в Италия
· СУ “В. Левски” издаде сборник “Аз съм българче”
· Ето победителите в училищния кръг на Spelling Bee
· Малки обяви: 13.03.18
· Празникът, който дълго ще помним
· Концерт подарък за 8 март
· Убедителен „Чепинец” като гост
· Наши туристки участваха в 58-ия национален женски поход
· Ученически спортни игри: Финал с тенис на маса и футбол
 
Всичко за велинград