Актуален брой

ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008


Предишен брой
Tuesday, December 12
· Децата и юношите на „Чепинец“ с различно настроение
· Трима от ПК “Белмекен” със силни постижения
· Нова дата за церемонията “Спортни постижения 2017”
· Инициативен комитет събира местната туристическа общност
Tuesday, December 05
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.12.17
· Пълен консенсус: съветниците подкрепиха колега да строи хотел в парк
· ПРЕДПРАЗНИЧНО: От Свети Никола до Коледа
· Екатерина Каферинова: Ти не преби мен, а собствената си жена или майка
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 30.11.17
· Управителят д-р Чешмеджиев: Дали не е дошло време болницата да тегли кредит?
· Ново усещане за ДОМ - МЕТАЛИКА СТРОЙ Велинград
· ПРСР даде още 1.9 милиона за улици в 5 села
· Падна глобата, наложена от РЗИ на „ВКТВ“
· КРИМИ ХРОНИКА 05.12.17
· Учениците от община Ракитово ще пътуват с по-евтини карти

Търсене в архивите
Д-р Васил Павлов

специалист
хирург-урологНай-четени 2016 г.
· MЕТАЛИКА СТРОЙ - най-голямата строителна фирма на територията на община Велингра5727
· ДА ПОМОГНЕМ НА САШО ГАЙДЕВ!3547
· ГЛЕДНИ ТОЧКИ: Велинград: мина за волфрам или спа курорт2892
· Разходваме колкото имаме и развиваме общината2872
· Защо Велинград е мястото за фабрика за пелети2861
· Йоанна Сукиязова на световно в Япония2532
· Песен за Велинград ще звучи по “Родина” TВ2456
· Само “Био хотел” получи вода от Власа2297
· Наше момиче с шанс за олимпиадата в Рио2295
· До Милано и обратно: На гости при българите в Меде1977

Общински сесии: СЕСИЕН ОБЕКТИВ
Публикувано 2004-10-10 21:31:49 от темпо


ОСПОРВАНЕ Врид кметът Ст. Дулев оспори 7 стари решения на Общинския съвет, но 3 от оспорванията изобщо не влязоха в дневния ред, тъй като по тях върви съдебна процедура. Съветниците потвърдиха и другите си 4 решения: не се отменя договорът за наем с ЕТ “Красимира Дафова” и остават в сила измененията в конкурса за управител на “ВКТВ” и отмяната на конкурс за управител за “Стройком”. Общинският съвет потвърди и решението, с което отнема правомощията на врид кмета за разпореждане с общинска собственост.
СГРАДА Съветниците дадоха съгласие община Велинград да придобие безвъзмездно от държавата административната сграда на бившата Чепинско-Банска община. Сградата е в центъра на кв. Чепино и в нея се помещава пощата, а през 2003 г. бе ремонтирана по проект “Красива България”. Идеята на врид кмета Стоян Дулев е офисите на политическите партии и профсъюзите да бъдат преместени от Стария съвет в сградата в Чепино. Но съветниците изрично записаха, че раздаването на помещенията ще става по тяхно решение.
СРЕДСТВА Общината определи като приоритетен проект за изграждане на водоснабдителна мрежа на Драгиново и даде съгласие да участва с финансиране. От фонд “Приватизация” бяха отпуснати 5000 лева за направената оценка във връзка с преместването на ел. провода в Побит камък, който от години представлява опасност за населението.
МУЗЕЙ Гласувана бе такса вход за Исторически музей - Велинград: 2 лева за чужденци, 0.20 лв за ученици и пенсионери, 0.40 лв за български граждани и безплатен ден в четвъртък. Музеят вече ще събира такси и да изготвяне на исторически справки, експертни оценки, заснемане на обекти, ползване на снимковия фонд и др.
КОНКУРСИ Общината ще обяви конкурс за отдаване под наем на: помещение в Младежкия дом в Грашево; 6 петна в Света Петка; 10 петна в Побит камък; 1 петно в Кръстава; петна за павилиони за закуски в училищата в Чепино, Каменица и Света Петка. Във Велинград на конкурс ще се обявят 4 петна до триъгълната градинка, като срокът за ползване ще бъде до май 2007 г. Шест недвижими имоти в Абланица ще бъдат обявени за продажба.
ОТЛАГАНЕ Няколко точки от дневния ред бяха отложени. Управителят на “ВКТВ” Никола Делиев оттегли предложението си за прекратяване на съдружието между общинската фирма и “Акварекс” ООД. Отложено бе искането от “МИТ-Пройчеви” за изменение на плана за регулация, с което до Женска баня да се изгради и басейн.
ЖАЛБА Председателката на комисията по икономика Боряна Белухова обяви резултатите от проверката по жалба на училището и детската градина срещу кмета на Сърница. За да се преодолеят личните конфликти, временната комисия предлага от 2005 г. бюджетът за двете учебни заведения да се управлява не от кметството, а от сектор “Оразование” в общината. Необходимо е да се изпълни решението за закупуване на автобус за превоз на децата; да се заделят средства за храна на пътуващите и при нужда и след предварителни заявки кметството да подсигурява транспорт.
ОБЖАЛВАНЕ Заради пропуснат срок за обжалване Общинският съвет върна жалбата, с която “Пами” ООД искаше Пазарджишкият окръжен съд да се произнесе по законността на проведения от общината конкурс за продажба на магазина за хранителни стоки на бул. “Съединение”.
ЧЕШМИ По закон общината трябва да плаща за ел. енергията, изразходвана за уличните чешми с минерална вода в кв. Чепино. Собственик на водопровода е “СБР-НК филиал Велинград”, а водата се придвижва не по гравитачен път, а чрез ел. помпи. Съветниците упълномощиха кмета да проучи проблема и да представи план-сметка. Единият от вариантите за осигуряване на нужните 5-6000 лв годишно е общината да започне да събира глоби за забранените дейности като пране, миене на коли и т.н., които масово се практикуват на чешмите с минерална вода.Tuesday, December 12
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 12.12.17
· Голямото празнично задръстване
· Болница “ВИТА” получава 2 милиона лева за възстановяване на клона в Поморие
· Общината получи пари за ремонт на улиците “Т. Стайков” и “В. Пеева”
· Велинградска среща с Буров
· EVN декларира готовност за зимния сезон
· „Бъди Човек!”- за пореден път във Велинград
· Трите общини излязоха от управителния съвет на МИГ
· ПРЕДПРАЗНИЧНО: Започват Коледните концерти
· Благотворително за бездомните животни
· КРИМИ ХРОНИКА 12.12.17
· Два 5-звездни хотела отличени с Балкански награди
· Театралната трупа има нов режисьор
· Велинград поздрави студентите с “Виво Монтана” и “СкандаУ”
· Малки обяви: 12.12.17
· Музикален празник с участието на “Караоке”
· Какво свързва Свети Никола и Коледа
· Повод за гордост
· Училище посланик на Европейския парламент
· „Чепинец“ се представи под възможностите си
 
Всичко за велинград