Актуален брой


ПРОДАВА

ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

Предишен брой
Tuesday, October 16
· Успехи на младата плувна смяна на ПК “Белмекен”
· Още една стъпка към бъдещето
Tuesday, October 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.10.18
· Общината ще се отоплява на пелети
· Кметът прави срещи в трите квартала
· ПРАВО НА ОТГОВОР: Полагаме максимални усилия за решаване на натрупаните проблеми
· Депутати от БСП представиха Визия за България
· Ремонтите за нова визия в Каменица – до Коледа
· Поръчката за нов скенер започва от начало
· В памет на героите от Балканската война
· След съдебно решение вписаха новото ръководство на НЧ “Отец Паисий-1893”
· Предизвикателството „Камино”
· ЦСОП – Велинград - една година по-късно
· Отсечените дървета заслужават втори шанс
· Малки обяви: 09.10.18

Търсене в архивите
Д-р Васил Павлов

специалист
хирург-урологНай-четени 2017г.
· Нека музиката бъде с вас!4694
· Наздравица с 25 домашни червени вина3700
· Ех, ти Велинград..., май курортен град?!3660
· За една седмица - 240 км пеша по билото на Стара планина3536
· Общински съветник, ексуправител и инженер се борят за шеф на “ВКТВ”3227
· Предложение: Плажа да носи името на своя създател Йосиф Шнитер3067
· Шарено “Пролетно хоро” зареди Велинград с българска енергия2992
· Централният парк става пазар2253
· Пълен консенсус: съветниците подкрепиха колега да строи хотел в парк2189
· Два месеца в академията на Рафа Надал1782

Общински сесии: СЕСИЕН ОБЕКТИВ
Публикувано 2004-10-10 21:31:49 от темпо


ОСПОРВАНЕ Врид кметът Ст. Дулев оспори 7 стари решения на Общинския съвет, но 3 от оспорванията изобщо не влязоха в дневния ред, тъй като по тях върви съдебна процедура. Съветниците потвърдиха и другите си 4 решения: не се отменя договорът за наем с ЕТ “Красимира Дафова” и остават в сила измененията в конкурса за управител на “ВКТВ” и отмяната на конкурс за управител за “Стройком”. Общинският съвет потвърди и решението, с което отнема правомощията на врид кмета за разпореждане с общинска собственост.
СГРАДА Съветниците дадоха съгласие община Велинград да придобие безвъзмездно от държавата административната сграда на бившата Чепинско-Банска община. Сградата е в центъра на кв. Чепино и в нея се помещава пощата, а през 2003 г. бе ремонтирана по проект “Красива България”. Идеята на врид кмета Стоян Дулев е офисите на политическите партии и профсъюзите да бъдат преместени от Стария съвет в сградата в Чепино. Но съветниците изрично записаха, че раздаването на помещенията ще става по тяхно решение.
СРЕДСТВА Общината определи като приоритетен проект за изграждане на водоснабдителна мрежа на Драгиново и даде съгласие да участва с финансиране. От фонд “Приватизация” бяха отпуснати 5000 лева за направената оценка във връзка с преместването на ел. провода в Побит камък, който от години представлява опасност за населението.
МУЗЕЙ Гласувана бе такса вход за Исторически музей - Велинград: 2 лева за чужденци, 0.20 лв за ученици и пенсионери, 0.40 лв за български граждани и безплатен ден в четвъртък. Музеят вече ще събира такси и да изготвяне на исторически справки, експертни оценки, заснемане на обекти, ползване на снимковия фонд и др.
КОНКУРСИ Общината ще обяви конкурс за отдаване под наем на: помещение в Младежкия дом в Грашево; 6 петна в Света Петка; 10 петна в Побит камък; 1 петно в Кръстава; петна за павилиони за закуски в училищата в Чепино, Каменица и Света Петка. Във Велинград на конкурс ще се обявят 4 петна до триъгълната градинка, като срокът за ползване ще бъде до май 2007 г. Шест недвижими имоти в Абланица ще бъдат обявени за продажба.
ОТЛАГАНЕ Няколко точки от дневния ред бяха отложени. Управителят на “ВКТВ” Никола Делиев оттегли предложението си за прекратяване на съдружието между общинската фирма и “Акварекс” ООД. Отложено бе искането от “МИТ-Пройчеви” за изменение на плана за регулация, с което до Женска баня да се изгради и басейн.
ЖАЛБА Председателката на комисията по икономика Боряна Белухова обяви резултатите от проверката по жалба на училището и детската градина срещу кмета на Сърница. За да се преодолеят личните конфликти, временната комисия предлага от 2005 г. бюджетът за двете учебни заведения да се управлява не от кметството, а от сектор “Оразование” в общината. Необходимо е да се изпълни решението за закупуване на автобус за превоз на децата; да се заделят средства за храна на пътуващите и при нужда и след предварителни заявки кметството да подсигурява транспорт.
ОБЖАЛВАНЕ Заради пропуснат срок за обжалване Общинският съвет върна жалбата, с която “Пами” ООД искаше Пазарджишкият окръжен съд да се произнесе по законността на проведения от общината конкурс за продажба на магазина за хранителни стоки на бул. “Съединение”.
ЧЕШМИ По закон общината трябва да плаща за ел. енергията, изразходвана за уличните чешми с минерална вода в кв. Чепино. Собственик на водопровода е “СБР-НК филиал Велинград”, а водата се придвижва не по гравитачен път, а чрез ел. помпи. Съветниците упълномощиха кмета да проучи проблема и да представи план-сметка. Единият от вариантите за осигуряване на нужните 5-6000 лв годишно е общината да започне да събира глоби за забранените дейности като пране, миене на коли и т.н., които масово се практикуват на чешмите с минерална вода.Tuesday, October 16
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 16.10.18
· Местни рецепти за болното здравеопазване
· Къде “потъва” река Луковица?
· Срещата на кмета в Чепино завърши с напрежение по темата “Клептуза”
· “МЕТАЛИКА СТРОЙ” ВЕЛИНГРАД- ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА РАБОТИМ ЗА ВАС!
· Приключи асфалтирането на пътя до Чепинските бани
· Кой ще чисти зимните пътища през 2019 и 2020 г.
· СБУ гледа с оптимизъм към бюджета за 2019 г.
· КРИМИ ХРОНИКА 16.10.18
· Центърът за услуги в домашна среда в Ракитово получи оборудване
· Лайънс клуб продължава да помага
· Дарителска акция в ОУ “Христо Ботев”
· Човещината не идва само по празниците
· Герасим Георгиев-Геро и Валентин Танев гостуват с комедията “Швейк”
· Малки обяви: 16.10.18
· Поетична вечер в Чепино
· Гурбетът – спомени и песни през сълзи
· Творческо удовлетворение за ВГ “Велина”
· Примерът на успелите и институциите
· „Чепинец” сам си създаде проблеми
 
Всичко за велинград