Актуален брой


ПРОДАВА

ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

Предишен брой
Tuesday, July 10
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.07.18
· Празници по време на ремонт
· Право на отговор: „Заедно да вървим напред“
· Велинград и символите му. Минало и настояще.
· Санират по 3 сгради в трите квартала за 2.4 милиона лева
· Това са улиците, които общината ще ремонтира това лято
· „Водев чарк” е готов, чака разрешение от РЗИ
· Изискването за шофьорска книжка не е дискриминация
· Окръжна прокуратура проверява сигнали за мъртви кучета на Юндола
· Вицепрезидентът Илияна Йотова уважи празника на Ракитово
· 120 години храм на духовното и непреходното
· Вода се лее - прелива, но хорото се вие - извива
· Малки обяви: 10.07.18
· Хоризонти за изкуство в Света Петка
· Турция – ориенталска приказка

Търсене в архивите
Д-р Васил Павлов

специалист
хирург-урологНай-четени 2016 г.
· MЕТАЛИКА СТРОЙ - най-голямата строителна фирма на територията на община Велингра11399
· ДА ПОМОГНЕМ НА САШО ГАЙДЕВ!3954
· Защо Велинград е мястото за фабрика за пелети3760
· ГЛЕДНИ ТОЧКИ: Велинград: мина за волфрам или спа курорт3316
· Разходваме колкото имаме и развиваме общината3239
· Йоанна Сукиязова на световно в Япония2989
· Песен за Велинград ще звучи по “Родина” TВ2970
· Само “Био хотел” получи вода от Власа2896
· Наше момиче с шанс за олимпиадата в Рио2633
· До Милано и обратно: На гости при българите в Меде2299

Общински сесии: СЕСИЕН ОБЕКТИВ
Публикувано 2004-10-10 21:31:49 от темпо


ОСПОРВАНЕ Врид кметът Ст. Дулев оспори 7 стари решения на Общинския съвет, но 3 от оспорванията изобщо не влязоха в дневния ред, тъй като по тях върви съдебна процедура. Съветниците потвърдиха и другите си 4 решения: не се отменя договорът за наем с ЕТ “Красимира Дафова” и остават в сила измененията в конкурса за управител на “ВКТВ” и отмяната на конкурс за управител за “Стройком”. Общинският съвет потвърди и решението, с което отнема правомощията на врид кмета за разпореждане с общинска собственост.
СГРАДА Съветниците дадоха съгласие община Велинград да придобие безвъзмездно от държавата административната сграда на бившата Чепинско-Банска община. Сградата е в центъра на кв. Чепино и в нея се помещава пощата, а през 2003 г. бе ремонтирана по проект “Красива България”. Идеята на врид кмета Стоян Дулев е офисите на политическите партии и профсъюзите да бъдат преместени от Стария съвет в сградата в Чепино. Но съветниците изрично записаха, че раздаването на помещенията ще става по тяхно решение.
СРЕДСТВА Общината определи като приоритетен проект за изграждане на водоснабдителна мрежа на Драгиново и даде съгласие да участва с финансиране. От фонд “Приватизация” бяха отпуснати 5000 лева за направената оценка във връзка с преместването на ел. провода в Побит камък, който от години представлява опасност за населението.
МУЗЕЙ Гласувана бе такса вход за Исторически музей - Велинград: 2 лева за чужденци, 0.20 лв за ученици и пенсионери, 0.40 лв за български граждани и безплатен ден в четвъртък. Музеят вече ще събира такси и да изготвяне на исторически справки, експертни оценки, заснемане на обекти, ползване на снимковия фонд и др.
КОНКУРСИ Общината ще обяви конкурс за отдаване под наем на: помещение в Младежкия дом в Грашево; 6 петна в Света Петка; 10 петна в Побит камък; 1 петно в Кръстава; петна за павилиони за закуски в училищата в Чепино, Каменица и Света Петка. Във Велинград на конкурс ще се обявят 4 петна до триъгълната градинка, като срокът за ползване ще бъде до май 2007 г. Шест недвижими имоти в Абланица ще бъдат обявени за продажба.
ОТЛАГАНЕ Няколко точки от дневния ред бяха отложени. Управителят на “ВКТВ” Никола Делиев оттегли предложението си за прекратяване на съдружието между общинската фирма и “Акварекс” ООД. Отложено бе искането от “МИТ-Пройчеви” за изменение на плана за регулация, с което до Женска баня да се изгради и басейн.
ЖАЛБА Председателката на комисията по икономика Боряна Белухова обяви резултатите от проверката по жалба на училището и детската градина срещу кмета на Сърница. За да се преодолеят личните конфликти, временната комисия предлага от 2005 г. бюджетът за двете учебни заведения да се управлява не от кметството, а от сектор “Оразование” в общината. Необходимо е да се изпълни решението за закупуване на автобус за превоз на децата; да се заделят средства за храна на пътуващите и при нужда и след предварителни заявки кметството да подсигурява транспорт.
ОБЖАЛВАНЕ Заради пропуснат срок за обжалване Общинският съвет върна жалбата, с която “Пами” ООД искаше Пазарджишкият окръжен съд да се произнесе по законността на проведения от общината конкурс за продажба на магазина за хранителни стоки на бул. “Съединение”.
ЧЕШМИ По закон общината трябва да плаща за ел. енергията, изразходвана за уличните чешми с минерална вода в кв. Чепино. Собственик на водопровода е “СБР-НК филиал Велинград”, а водата се придвижва не по гравитачен път, а чрез ел. помпи. Съветниците упълномощиха кмета да проучи проблема и да представи план-сметка. Единият от вариантите за осигуряване на нужните 5-6000 лв годишно е общината да започне да събира глоби за забранените дейности като пране, миене на коли и т.н., които масово се практикуват на чешмите с минерална вода.Tuesday, July 17
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.07.18
· Кой ще бъде новият председател на Общинския съвет?
· Проблемите с водата ще се решават “на парче”
· Резултат от пробите:Водата от „Водев чарк“ е добра за пиене
· Четирима спечелиха награди от играта на парк-хотел “Олимп”
· ПОКАНА/ОБЯВА МИГ Белово, Септември, Велинград
· Общината ще изгради близо 5 км нови водопроводи с пари от ПУДООС
· Ново събрание на ТД “Юндола” потвърди решенията на старото
· Сърница получи средства за укрепване на пътища
· ПРАВО НА ОТГОВОР: Отворено писмо до г-н Христо Бойчев
· ПРАЗНИЦИ НА КУЛТУРАТА’2018
· Насаме с Борис Христов
· 11 местни художници рисуваха “С Велинград в сърцето”
· 4 дни „Балканско веселие“ на стадиона във Велинград
· Диря по пътя
· “Казвам се Стойна,... започвам от Днес”
· Мехмед Атипов съчета класика и модерност
· “Камино - пътят на завръщането”
· “Дъга над Клептуза” - утвърдена сцена за млади таланти
· И спортът бе част от Празниците
 
Всичко за велинград