Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, April 06
· Старт на „Велинград волей“ в държавните първенства
· Премества се само оф роуд съборът, шампионатът остава за април
· ВУИ – Ракитово се утвърждава като базово училище на Софийския университет
Tuesday, March 30
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 30.03.2021
· За 17 месеца трети председател на местния парламент
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.03.2021
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ‘ 2021
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ‘ 2021
· Писани яйца от Велинград на европейска сцена
· Успехи в борбата с Ковид-19
· КРИМИ ХРОНИКА 30.03.2021
· Подкрепете снимката на момче от Кръстава на Вл. Карамазов
· Предложения към „Чист Велинград”
· Малки обяви: 30.03.2021
· Когато ви е тъжно...

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ
Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ


Договори Парламентарни избори 2021
ОБЯВЛЕНИЕ

14:14 гласа пак спряха “Терма Вел” за плажа в Каменица
Публикувано 2015-09-02 09:09:21 от Темпо


С 14 гласа “за” и 14 “въздържал се” Общинският съвет за пореден път спря дългата процедура, с която частното дружество “Терма Вел” иска да стане пълноправен собственик на Плажа в квартал Каменица. На извънредната сесия на 24 август можеше и да има окончателно решение по дългогодишната сага, ако по време на гласуването Александър Гагов не бе излязъл от залата.


Проекто-решението за прекратяване на съсобствеността между Община Велинград и “Терма Вел” ООД с управител Милен Димитров бе внесено от кмета Иван Лебанов. За да бъде прекратена съсобствеността, общината трябва да продаде на фирмата два свои имота със статут на частна общинска собственост.
Първият имот е с площ 948 кв.м. и пазарната му оценка според лицензиран оценител е 30 330 лева без ДДС (данъчна оценка 21 330 лева). През този имот преминават два общински водопровода за минерална вода - до Курортната поликлиника и оранжериите на “Булгарцвет”. Според проекто-решението ремонтите на двата общински водопровода са за сметка на купувача. Вторият имот е с площ от 1767 кв.м. и според лицензирания оценител е оценен на 30 лева/кв.м. или общо 57 138 лева без ДДС (данъчната оценка е 34 370 лева). В този имот има две масивни едноетажни стопански сгради с площ 62 и 14 кв.м.
Първа в дискусията по точката се включи София Ключкова от Инициативния комитет “Да поработим за Велинград”, която преди сесията раздаде на съветниците становищата на различни държавни институции, че намиращото се в съседство на плажа дере Власа трябва да се открие. Тя призова съветниците да гласуват предложението за прекратяване на съсобственост, ако искат наводнението от Аспарухово да се повтори и във Велинград. Г-жа Ключкова изрази категорично несъгласие общински водопроводи да преминават през имоти частна собственост. “Не продължавайте политиката на безобразия и поне на края на мандата работете за хората”, каза тя на съветниците.
Задачата да изясни ситуацията отново се падна на главния архитект на общината Тодор Енев. Той проследи историята със създаването на дружеството с общинско участие “Терма Вел” през 2001 г., в което през 2008 г. общината ликвидира своите финални 25% и фирмата стана 100% частна. Дере Власа е с широчина от 1 до 4 метра, защото такива са особеностите на терена и в него е положена тръба. Басейнова дирекция - Пловдив, РДНСК и 2 окръжни прокуратури са разследвали ситуацията на място и позицията на РДНСК е, че тръбата трябва да се махне. Арх. Енев напомни, че с решение на Общинския съвет широчината на дере Власа е определена на 5 метра на базата на 100-годишни води и след съгласуване от Басейнова дирекция. Според извършени хидрогеоложки изследвания при тази широчина вода със скорост 308 литра/секунда ще напълни дерето наполовина. Водосборът в дере Власа е малък, широчината от 5 метра е предостатъчна, считат специалистите. Дерето има статут на публична общинска собственост, който позволява на общината да кандидатства за средства за изграждане на бетонни стени и благоустройство. Архитектът подчерта, че двата имота от внесения проект за решение нямат нищо общо с дере Власа.
Г-жа Ключкова не се съгласи с обяснението и бе категорична, че общинските водопроводи и част от дерето остават в “Терма Вел”. Тя настоя дерето да се открие и да бъдат изградени зелени площи, които да се ползват от всички хора. Възрази й съветникът Златко Златанов, според когото няма по-добро решение от това частник да направи зелените площи, защото общината не е възможно да ги поддържа.
При гласуването “въздържал се” гласуваха 14 съветници от групите на ДПС и ГЕРБ и Р. Ходжов. Гласовете “за” на останалите присъстващи 14 съветници не стигнаха за приемане на решението и точката на дългата сага все още не е сложена.
Елена БаеваTuesday, April 06
· ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.04.2021
· 16 750 велинградчани гласуваха за новия парламент
· За седмица: двойно повече болни с Ковид-19
· Изборният ден в областта
· 52% активност в Ракитово
· Сърница: най-висока активност и 82% за ДПС
· Подготовката за изборния ден
· Предизборната кампания във Велинград
· Опрощават наемите на затворени търговски обекти
· Читалището в Чепино с ремонтиран покрив след дарителска кампания
· Проект „Емблема на Драгиново“
· Пандемията съкрати Програма „Великден“
· ЧИСТ ВЕЛИНГРАД: Доброволци запретнаха ръкави и чистят
· Малки обяви: 05.04.2021
· На първа инстанция: Частична отмяна на решението на КПКОНПИ срещу кмета на Ракит
· СЕДМИЦА НА ГОРАТА: Природонаучен музей във Велинград - една неосъществена идея
· Шестокласници направиха плашила за изложба в „Етъра“
· Априлски маратон на четенето в Ракитово
· Трета домакинска загуба за „Чепинец“
 
Всичко за велинград