Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, April 06
· Старт на „Велинград волей“ в държавните първенства
· Премества се само оф роуд съборът, шампионатът остава за април
· ВУИ – Ракитово се утвърждава като базово училище на Софийския университет
Tuesday, March 30
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 30.03.2021
· За 17 месеца трети председател на местния парламент
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.03.2021
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ‘ 2021
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ‘ 2021
· Писани яйца от Велинград на европейска сцена
· Успехи в борбата с Ковид-19
· КРИМИ ХРОНИКА 30.03.2021
· Подкрепете снимката на момче от Кръстава на Вл. Карамазов
· Предложения към „Чист Велинград”
· Малки обяви: 30.03.2021
· Когато ви е тъжно...

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ




Търсене в архивите



ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ


Договори Парламентарни избори 2021




ОБЯВЛЕНИЕ

Миодраг Пантелич: При децата залагаме повече на качество, а не на количество
Публикувано 2015-09-08 09:23:23 от Темпо


Любителите на футбола навярно си спомнят, а привържениците на “Левски” със сигурност знаят кой е Миодраг Пантелич. Сърбинът беше играч на “сините” в периода между 2000 и 2003 г., когато даде своя принос за успехите на отбора. Стана с “Левски” два пъти шампион на България и веднъж носител на Купата на страната. Във Велинград беше като треньор на един от детските отбори на “Войводина” (Нови Сад), който взе участие в детския турнир по футбол “Звезди на бъдещето 2015” и го спечели в групата на родените през 2002 г. Малко след крайната победа Миодраг Пантелич любезено се съгласи да отговори на няколко въпроса специално за в. “Темпо”.

- Г-н Пантелич, честито! Вашите момчета постигнаха успех и спечелиха турнира. Разкажете повече за работата във футболната школа на “Войводина”, която е една от водещите в Сърбия.
- Благодаря за поздрава! Да, може да се каже, че нашата школа е най-добрата след тази на “Партизан” (Белград). Мисля, че вече от няколко години изпреварихме школата на “Цървена звезда” и не само за това, че при тях се появиха финансови проблеми. Ние се опитваме да работим в определена посока и засега успяваме. Нашият клуб създава качевствени футболисти, те играят, забелязват ги от други отбори и след това ги продаваме. Тази формула е икономически много изгодна. Имаме футболисти във всички юношески селекции, както и в младежкия, и в мъжкия национален отбор на Сърбия.
- Кажете няколко имена на футболисти от школата на “Войводина”, които са играли или играят в силни европейски първенства.
- Те са доста, но сега в момента се сещам за Милан Йованович, играл в “Ливърпул” и в белгийските “Стандарт” (Лиеж) и “Андерлехт”. Душан Тадич игра в холандските “Грьонинген” и “Твенте”, а сега е в “Саутхемптън”. Сергей Милинкович е в “Лацио”.
- На какво наблягате при подбора на децата в школата, има ли някакви определени изисквания към тях?
- Наблягаме повече на качествата, които имат децата, не толкова на техния брой. В нашата школа работим с деца и юноши от 10 до 18-годишна възраст. Във всеки набор има между 20 и 25 момчета. При постъпване в школата организираме турнири и различни игри, за да могат нашите треньори да наблюдават и видят какво могат децата. Минават поне 2-3 месеца, а понякога и 6, докато се прецени кои от децата ще бъдат привлечени. След това започва и работата по развитието на техните качества в търсене на най-успешната им реализация в отбора по отношение на техния пост и позиция на терена.
- Няма начин да не Ви попитам какви са спомените Ви от престоя в “Левски”?
- Пазя най-добри спомени от времето, когато играех в “Левски”. Това беше силен период за отбора, станахме шампиони, носители на Купата на страната, имахме и шанс още тогава (2001 г.) да влезем в Шампионската лига, но не успяхме да преодолеем “Галатасарай” (бел.ред. 1:1 в София с гол на Пантелич и загуба с 2:1 в Истанбул). Искам да отбележа и вярната публика на “Левски”, която ни подкрепяше навсякъде, но и много изискваше от нас. Ние се стараехме да радваме нашите привърженици и най-добре това се получаваше при победите над ЦСКА. И сега продължавам да се интересувам и да следя изявите на отбора, с помощта на интернет и телевизиите разбирам новините и всичко, което се случва там.
- Какви са Вашите впечатления от организацията на турнира?
- Организацията беше много добра, предложените условия за игра, подготовка и почивка напълно ни задоволяваха и най-важното - децата останаха много доволни не само от това, че спечелиха турнира, но и от приятелското отношението към тях и от гостоприемството. Мога да кажа, че с удоволствие ще участваме отново в този турнир и следващата година, ако получим покана от организаторите.
Георги Дишлянов



Tuesday, April 06
· ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.04.2021
· 16 750 велинградчани гласуваха за новия парламент
· За седмица: двойно повече болни с Ковид-19
· Изборният ден в областта
· 52% активност в Ракитово
· Сърница: най-висока активност и 82% за ДПС
· Подготовката за изборния ден
· Предизборната кампания във Велинград
· Опрощават наемите на затворени търговски обекти
· Читалището в Чепино с ремонтиран покрив след дарителска кампания
· Проект „Емблема на Драгиново“
· Пандемията съкрати Програма „Великден“
· ЧИСТ ВЕЛИНГРАД: Доброволци запретнаха ръкави и чистят
· Малки обяви: 05.04.2021
· На първа инстанция: Частична отмяна на решението на КПКОНПИ срещу кмета на Ракит
· СЕДМИЦА НА ГОРАТА: Природонаучен музей във Велинград - една неосъществена идея
· Шестокласници направиха плашила за изложба в „Етъра“
· Априлски маратон на четенето в Ракитово
· Трета домакинска загуба за „Чепинец“
 
Всичко за велинград