Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, April 13
· Пещерата Лепеница отваря врати за посетители
Tuesday, April 06
· ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.04.2021
· 16 750 велинградчани гласуваха за новия парламент
· За седмица: двойно повече болни с Ковид-19
· Изборният ден в областта
· 52% активност в Ракитово
· Сърница: най-висока активност и 82% за ДПС
· Подготовката за изборния ден
· Предизборната кампания във Велинград
· Опрощават наемите на затворени търговски обекти
· Читалището в Чепино с ремонтиран покрив след дарителска кампания
· Проект „Емблема на Драгиново“
· Пандемията съкрати Програма „Великден“
· ЧИСТ ВЕЛИНГРАД: Доброволци запретнаха ръкави и чистят

Търсене в архивите


ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.09.15
Публикувано 2015-09-08 09:59:31 от Темпо


СЪЕДИНЕНИЕ С призива и днес да бъдем единни Велинград посрещна 6 септември. 130-тата годишнина от Съединението, с което самостоятелната българска държава дава категорична заявка за равноправно място в Европа, бе отбелязана с издигане на националния флаг пред сградата на общината. В тържеството участваха кметът Иван Лебанов, председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова, съветници, зам.-кметове. Георги Янчев прознесе слово за невижданото единение на българите през 1885 г., а изпълненията на Представителния духов оркестър с мажоретен състав “Д. Мечев” създадоха настроение за празника.


СЕСИЯ Оперативното бюро на Общински съвет - Велинград заседава на 3 септември и взе решение редовната сесия за месеца да се проведе на 14 септември (понеделник) от 9.30 часа. Постоянните комисии ще заседават на 10 и 11 септември. Сред важните точки в дневния ред е предложението да бъде удължен договорът между Община Велинград и “Чепино автотранспорт” за извършване на обществен превоз на пътници с нови 5 години, считано от 15 януари 2017 г., когато изтича сега действащият 10-годишен договор. Съветниците ще се запознаят със състоянието на училищната мрежа преди началото на новата учебна година и отново ще обсъждат предложението за прекратяване на съсобственост с “Терма Вел” за плажа в кв. Каменица.

КВОРУМ Заради липса на кворум не се състоя извънредната сесия на 31 август, която бе свикана от 12 съветници с искане за избор на временно изпълняващ длъжността управител на общинската фирма “ВКТВ”. В залата присъстваха само 8 съветници, а броят им не се увеличи и след отлагането на заседанието с 1 час.

ГРАДИНИ Целодневните детски градини в Община Велинград започват да работят с пълен капацитет от 7 септември 2015 г. През новата учебна година в ЦДГ са обхванати 877 деца в 39 групи, а в 3 яслени групи са записани 56 деца под 3-годишна възраст. За осигуряване на задължителното обхващане на 5 и 6-годишните деца две години преди постъпване в първи клас за децата в малките населени места са осигурени полудневни групи към училищата, в който са обхванати 254 деца. В Програмата за капиталови разходи на общината са осигурени 30 000 лв. за ремонти в градините, които са възложени.

СПОРТ Министерството на спорта определи допълните парични средства, които общините ще получат за физическо възпитание и спорт в училищата до края на 2015 г. За училищата в община Велинград са предвидени 13 191 лева, в община Ракитово - 5657 лева и в община Сърница - 1947 лева.

МИЛЕВИ СКАЛИ На 4 септември беше отбелязана годишнината от бовете на връх Милеви скали през 1944 г. Социалисти от Велинград се включиха в тържеството, на което присъстваха и народните представители Янаки Стоилов и Димитър Димитров.

ЕВРОВИЗИЯ След оспорвано музикално състезание в Шоуто на Слави Мариам Маврова от Велинград отново достигна до финалите на Детската Евровизия. Точно преди 4 години Мариам участва във финалния кръг и се класира на трето място в Детската Евровизия. Многобройните фенове на велинградската музикална надежда могат да я подкрепят в тазгодишната финална напревара, която ще бъде вечерта на 8 септември. От тази седмица велинградски музикални таланти ще видим и в другия музикален формат “Х фактор”.

ПИРИН ФОЛК Ракитовската поетеса Христина Димова отново бе сред най-продуктивните автори на текстове на песни на фестивала в Сандански.Tuesday, April 13
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.04.2021
· Трима от новите депутати са от община Велинград
· Резултати като никога досега във Велинград
· Как се подредиха политическите сили в област Пазарджик
· Сериозно пренареждане на политическата карта в Ракитово
· Община Сърница – рекорди за машиния вот и за ДПС
· Двете общински здравни заведения с нови управители
· Броят на случаите с Ковид-19 остава висок
· Поздравления за празника на медиците
· Общината отново иска 3 милиона назаем от държавата
· Малки обяви: 12.04.2021
· Статистиката изследва бюджетите на 108 домакинства от областта
· Кметът на Сърница влезе в борд за сътрудничество с ОАЕ
· Европейска акредитация на СУ „Васил Левски“
· Грозно и опасно
· Читалище и млади хора в акция „Драгиново не е контейнер“
· Движение Русофили отбеляза 60 години от полета на Юрий Гагарин
· „Чепинец“ взе трите точки в Брацигово
· 60 екипажа от България и чужбина идват на национален шампионат
· СК „Беси“ стяга международен турнир
 
Всичко за велинград