Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, April 06
· Старт на „Велинград волей“ в държавните първенства
· Премества се само оф роуд съборът, шампионатът остава за април
· ВУИ – Ракитово се утвърждава като базово училище на Софийския университет
Tuesday, March 30
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 30.03.2021
· За 17 месеца трети председател на местния парламент
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.03.2021
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ‘ 2021
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ‘ 2021
· Писани яйца от Велинград на европейска сцена
· Успехи в борбата с Ковид-19
· КРИМИ ХРОНИКА 30.03.2021
· Подкрепете снимката на момче от Кръстава на Вл. Карамазов
· Предложения към „Чист Велинград”
· Малки обяви: 30.03.2021
· Когато ви е тъжно...

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ
Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ


Договори Парламентарни избори 2021
ОБЯВЛЕНИЕ

Кой как откри предизборната кампания
Публикувано 2015-10-06 10:29:20 от Темпо


През изтеклата седмица голяма част от кандидатите за местната власт дадоха старт на кампанията. Ето няколко акцента от предизборните събития:


ГЕРБ залага на подкрепата на централната власт
На 28 септември членове и симпатизанти на ГЕРБ препълниха залата на читалище “Отец Паисий”, където се състоя предизборна среща и концерт с участието на трио “Сопрано” и народният певец Николай Славеев. Публиката приветства със силни аплодисменти кандидата за кмет на община Велинград Коcтадин Коев, който подчерта, че държавата и правителството нямат доверие на сегашната общинска администрация във Велинград и затова шансът за развитието на града и общината се нарича ПП ГЕРБ. За готовността на централната власт да подкрепя Велинград говори и депутатът и общински лидер на ГЕРБ Димитър Гечев. На сцената последователно бяха представени 15-те кандидати за кметове на кметства, сред които ГЕРБ за кмет на Грашево Снежана Мечева - единствената жена в кметската надпревара в нашата община. Залата аплодира и 29-те кандидати за общински съветници, 11 от които са млади хора.

Нова алтернатива ще осветлява финансовото състояние на общината
Направили сме писмени постъпки до Министерството на финансите за официална информация за финансовото състояние на Община Велинград, заяви кандидатът за кмет от Нова алтернатива Атанас Водев и обеща пълна прозрачност за общинските финанси. На откриването на кампанията на 29 септември присъства лидерът на партията Николай Цонев, който обяви, че със своя авторитет застава зад кандидатурата на Атанас Водев. Николай Цонев каза, че Нова алтернатива има 2 основни принципа: не на коалициите с партии от статуквото и не на плащането за гласове. Според областния координатор Димитър Узунов във Велинград трябва да се разчупи “модела Иван Лебанов” и ако сега това не се промени, през следващия мандат ще е изключително късно.

Ангел Манолов:
Нашата битка ще бъде позитивна
На 1 октомври бе открит предизборният щаб на независимия кандидат за кмет на община Велинград Ангел Манолов и Местната коалиция “Бъдеще за община Велинград”, която издига кандидати за общински съветници. Като мотив да участва в изборите за кмет Ангел Манолов посочи желанието гражданите на Велинград и общината да усетят промяна. Той подчерта, че няма и няма да търси политическа подкрепа от партии, а ще работи в екип с МК “Бъдеще за община Велинград”. Дияна Кехайова представи всеки от листата за общински съветници с водач Пламен Мавров и изрази убеденост, че като професионалисти могат да поемат управлението на община Велинград. В световния ден на музиката Ангел Манолов и кандидатите за съветници направиха дарение за бъдещия юбилеен диск на Музикална школа “Звънче” и поднесоха цветя на паметната плоча на Димитър Мечев пред читалище “Отец Паисий”.

АБВ иска смяна на атмосферата във Велинград
Зам.-председателят на АБВ Румен Петков присъства на откриването на кампанията на кандидат-кмета Венко Балтаджиев и листата за общински съветници. Стартът бе даден в читалище “Отец Паисий” с изпълнения на мъжката фолклорна група към НЧ “В. Левски-1904”. Словото на Румен Петков бе посветено на нуждата от смяна на атмосферата излизане от летаргията във Велинград с друга енергия и излъчване на град, който прави туризъм, култура, спорт, дървопреработваща промишленост. В подкрепа на кандидатите се обяви и областният председател на АБВ д-р Стайко Спиридонов. “Стигнем ли на балотаж, Велинград има нов кмет в мое лице”, заяви Венко Балтаджиев. Представени бяха и кандидатите за съветници, след което публиката получи шапки и фланелки с логото на АБВ.
ТемпоTuesday, April 06
· ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.04.2021
· 16 750 велинградчани гласуваха за новия парламент
· За седмица: двойно повече болни с Ковид-19
· Изборният ден в областта
· 52% активност в Ракитово
· Сърница: най-висока активност и 82% за ДПС
· Подготовката за изборния ден
· Предизборната кампания във Велинград
· Опрощават наемите на затворени търговски обекти
· Читалището в Чепино с ремонтиран покрив след дарителска кампания
· Проект „Емблема на Драгиново“
· Пандемията съкрати Програма „Великден“
· ЧИСТ ВЕЛИНГРАД: Доброволци запретнаха ръкави и чистят
· Малки обяви: 05.04.2021
· На първа инстанция: Частична отмяна на решението на КПКОНПИ срещу кмета на Ракит
· СЕДМИЦА НА ГОРАТА: Природонаучен музей във Велинград - една неосъществена идея
· Шестокласници направиха плашила за изложба в „Етъра“
· Априлски маратон на четенето в Ракитово
· Трета домакинска загуба за „Чепинец“
 
Всичко за велинград