Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, April 06
· Старт на „Велинград волей“ в държавните първенства
· Премества се само оф роуд съборът, шампионатът остава за април
· ВУИ – Ракитово се утвърждава като базово училище на Софийския университет
Tuesday, March 30
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 30.03.2021
· За 17 месеца трети председател на местния парламент
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.03.2021
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ‘ 2021
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ‘ 2021
· Писани яйца от Велинград на европейска сцена
· Успехи в борбата с Ковид-19
· КРИМИ ХРОНИКА 30.03.2021
· Подкрепете снимката на момче от Кръстава на Вл. Карамазов
· Предложения към „Чист Велинград”
· Малки обяви: 30.03.2021
· Когато ви е тъжно...

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ
Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ


Договори Парламентарни избори 2021
ОБЯВЛЕНИЕ

Кандидатите за общ. съветници от ПП ГЕРБ-Велинград: ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ ПРЕДСТОЯТ
Публикувано 2015-10-06 10:31:33 от Темпо


Атанас Палигоров, икономист
Влизам в тези избори, защото както повечето ни съграждани, искам Велинград да тръгне напред. А това зависи от всеки един от нас. Хората от моето поколение, които решихме да останем тук, защото обичаме града си, трябва да поемем отговорността за неговото развитие. Омръзна ми всеки път преди избори едни и същи хора да обясняват и обещават едни и същи неща и накрая да няма никакъв резултат. Градът ни е в тотален застой въпреки, че имаме уникални възможности - прекрасна природа, минерални извори и можещи хора.

Изборите са най-добрата възможност правилните и подготвените хора да вземат в своите ръце управлението на общината.
Първата ми цел като общински съветник ще бъде да стартираме изграждането на модерен общински спортно-развлекателен комплекс. Подобно съоръжение ще бъде изключително полезно както за жителите на община Велинград, така и за гостите на града. Това не толкова трудно да се направи. Има достатъчно добри практики и работещи модели, които можем да използваме. Необходимо е желание и воля това да се случи, а нашият кандидат за кмет д-р Костадин Коев притежава и двете. Той е човек, който е свикнал да работи много и да постига своите цели.

Елена Канлиева, директор на училище
Никога не съм се занимавала преди с политика. Много добре разбирам, че тя е една от сферите в живота на обществото, която го разделя на противници и привърженици и противопоставя едни на други. Но само тогава, когато интересите на хората, а не личностни или теснопартийни, са в основата на формирането на една политика, тя е прогресивна и способства за общественото обединение и развитие. Идва време, когато всеки трябва да осъзнае и да направи извода, че само чрез активна жизнена позиция и конкретни действия можем да постигнем желаното.
За да се даде равен шанс на всички деца до качествено образование, е необходимо да обединим усилия на държавата, общината и училището. Една ефективна и работеща общинска стратегия за образование, добре обмислена и съгласувана политика ще може да спомогне за решаване на много от проблемите в нашите училища. Също така виждам необходимост от изграждане на междуинституционален механизъм за подкрепа на деца и лица от уязвими групи в следните аспекти: подкрепено вземане на решения (една възможност за лицата с интелектуални затруднения за самостоятелен и пълноценен живот) и равнопоставен достъп до качествено професионално образование и реализация. Належащо е да се подобрят условията за обучение и възпитание на децата в детските градини, като се подменят съществуващите бараки със съвременни постройки. Крайно необходимо е да се реши проблема с транспортирането на ученици от труднодостъпните населени места до училище. Популяризирането сред младото поколение на българската книжнина, традиции и култура, приобщаването към четене чрез съвместни дейности на читалищата, музея, детските градини и училища е следващата задача, върху която е необходимо да се работи.
Искам да поставя акцент върху решаването на актуален проблем в образованието, който е важен и в национален мащаб. Става въпрос за отпадане на ученици от училищната система. Необходимо е общината да се ангажира чрез:
1. Изработване на програма за превенция на отпадане на ученици и в риск от отпадане и създаване на общински регистър за отпадналите ученици.
2. Осъществяване на ефективен контрол относно спазване на разпоредбите на чл. 47 от ЗНП при допуснати безпричинни отсъствия от учениците Това са целите, които поставя пред себе си моят екип и върху които ще работим.

Станимира Тонева, управител на хотел
В периода си на управление на територията на страната ПП ГЕРБ доказа, че идеите, зад които застава, са правилни и начините за тяхното реализиране са ефективни. Желанието ми е като общински съветник от ПП ГЕРБ да помогна за реализирането на тези идеи и тук. Община Велинград има нужда от промяна, защото през последните десет години не постигна и дори не успя да положи основите за едно по-добро развитие пред себе си. Вярвам, че за нас, жителите на Велинград, има едно логично решение и това е да упражним правото си на глас на предстоящите избори, за да поемем заедно към едно по-добро бъдеще за нашия град.
Минералните води, мекият климат и живописната природа са естественото богатство на Велинград. Комбинацията на тези блага определя един от основните поминъци на велинградчани - туризмът. Въпреки сериозните частни инвестиции, развитието на туризма е застрашено от бездействието и незаинтересоваността в лицето на досегашните управляващи. Безброй са пропуснатите проекти, които не само биха променили облика на града, но биха довели до нови инвестиции и разкриване на работни места. Към това трябва да добавим безхаберието, свързано със събираните курортни такси, изразяващо се в липса на контрол и неадекватност по отношение на инвестирането им от страна на общинската администрация. Лошата инфраструктура, пълната липса на туристически атракции, развалината, в която се е превърнала Клептуза, пък са основните позиции, по които гр. Велинград изостава в лицето на конкурентните си курорти и пред своите туристи.
Всичко това може да бъде поправено с едно адекватно местно управление. Убедена съм, че ние от ПП ГЕРБ сме в състояние да постигнем видими резултати, за да можем смело да твърдим, че Велинград е СПА столицата на Балканите.
Любомир Перчинков, председател МГЕРБ
Решението на ръководството на ПП ГЕРБ във Велинград да включи в листите си за общински съветници единадесет представители на младежката структура, ми дава надежда и увереност, че нещата могат да се променят към по-добро и в нашата община. Жестът, който направи ръководството към нас, мотивира мен и моите колеги да докажем, че младите хора можем да бъдем отговорни и можем да бъдем полезни в развитието на общината. Само с мисъл за бъдещето нещата в нашата община могат да се променят.
Основният ми ангажимент като общински съветник ще бъде реализиране на работещи решения за с. Драгиново, като част от стратегията на ПП ГЕРБ за задълбочаване на стопанската интеграция между града и околните села. На всички е ясно, че чудеса не могат да се случат, но може да се направи много за решаването на поне три от най-наболелите проблеми. Единият е нередовното сметоизвозване, другият е лошата инфраструктура в селото и третият е проблемът с детската градина и по-конкретно, липсата на места за децата. За да се случи това, ни е необходимо стабилно мнозинство и силен Общински съвет, който да заработи в името на интересите на гражданите на общината.
Надявам се и вярвам, че на предстоящите избори ще направим правилния избор и ще изберем точните хора, за да започнем решаването на проблемите стъпка по стъпка.

Румяна Каленова, икономист
Община Велинград има нужда от отговорно управление. Отговорността освен всичко друго означава и грижа за нашите деца. Участвам в тези избори, защото желая децата ни да растат в спокоен и сигурен град. Недопустимо е в 21 век в Европа по улиците да се разхождат глутници бездомни кучета, градинките да са осеяни с боклуци, а уличното осветление да е на средновековно равнище. Общината върви по инерция, без никаква идея за развитие и, което е по-лошо, без никакво желание от администрацията да изпълнява основните си задължения. Градът е нашият дом, и ако не полагаме грижи за неговото поддържане, той ще се разруши. Не бива да позволяваме това в името на бъдещето на децата ни.
Като общински съветник ще се фокусирам върху няколко конкретни решения. В най-кратки срокове трябва да започне изграждане на приют за бездомни кучета. Изчистването, обезопасяването и поддържането на детските площадки също може да стартира веднага след започване на работата на новата администрация. Една от идеите на нашия екип, които ми допадат най-много, е създаването на специален детски фонд. Парите в него ще бъдат предназначени за помощ на деца в нужда и неравностойно положение.

Ирина Шумарова, финансист
Две са основните причини да приема предизвикателството да бъда общински съветник. Първата е свързана с един от най-големите проблеми в управлението на общината - тоталната липса на визия за икономическото и финансовото развитие. Работи се на парче, без да се мисли стратегически. Финансовата и икономическата сфера изглежда са оставени на автопилот. Велинград е една от най-задлъжнелите общини в България. Непрозрачното финансово управление и липсата на каквато и да е икономическа логика при провеждането на общинската политика гони и частните инвеститори, и държавата. И на това трябва да се сложи край.
Втората причина се нарича Костадин Коев. Той е диалогичен човек, който може да обединява около себе си различни хора. Но най важното е, че е изключително отговорен, а именно от такъв стопанин има нужда общината.
Първото нещо, с което ще се захвана като общински съветник, е да подредим финансите на общината. Задължителен е финансов одит, за да видим реалното състояние на общинската хазна, да проследим кредитите и да направим анализ на това къде има нецелево харчене на общински пари. Нужно е и въвеждане на ред в общинските фирми и предприятия, така че те да се превърнат в работещи и печеливши.Tuesday, April 06
· ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.04.2021
· 16 750 велинградчани гласуваха за новия парламент
· За седмица: двойно повече болни с Ковид-19
· Изборният ден в областта
· 52% активност в Ракитово
· Сърница: най-висока активност и 82% за ДПС
· Подготовката за изборния ден
· Предизборната кампания във Велинград
· Опрощават наемите на затворени търговски обекти
· Читалището в Чепино с ремонтиран покрив след дарителска кампания
· Проект „Емблема на Драгиново“
· Пандемията съкрати Програма „Великден“
· ЧИСТ ВЕЛИНГРАД: Доброволци запретнаха ръкави и чистят
· Малки обяви: 05.04.2021
· На първа инстанция: Частична отмяна на решението на КПКОНПИ срещу кмета на Ракит
· СЕДМИЦА НА ГОРАТА: Природонаучен музей във Велинград - една неосъществена идея
· Шестокласници направиха плашила за изложба в „Етъра“
· Априлски маратон на четенето в Ракитово
· Трета домакинска загуба за „Чепинец“
 
Всичко за велинград