Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, April 06
· Старт на „Велинград волей“ в държавните първенства
· Премества се само оф роуд съборът, шампионатът остава за април
· ВУИ – Ракитово се утвърждава като базово училище на Софийския университет
Tuesday, March 30
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 30.03.2021
· За 17 месеца трети председател на местния парламент
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.03.2021
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ‘ 2021
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ‘ 2021
· Писани яйца от Велинград на европейска сцена
· Успехи в борбата с Ковид-19
· КРИМИ ХРОНИКА 30.03.2021
· Подкрепете снимката на момче от Кръстава на Вл. Карамазов
· Предложения към „Чист Велинград”
· Малки обяви: 30.03.2021
· Когато ви е тъжно...

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ
Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ


Договори Парламентарни избори 2021
ОБЯВЛЕНИЕ

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 06.10.15
Публикувано 2015-10-06 10:43:34 от Темпо


ЖП ПРЕЛЕЗ Национална железопътна компания “железопътна инфраструктура” - секция Пловдив съобщи, че поради извършване на ремонт и полагане на еластична прелезна настилка на прелез на жп км 16+055 в междугарието Варвара - Долене по 16-та жп линия Септември - Добринище ще бъде преустановено движението на всички МПС с общо тегло над 3,5 тона в пътен участък Костандово - Варвара, считано от 12.10.2015 г. до 25.10.2015 г. (включително събота и неделя). По време на ремонта тежкотоварните МПС ще използват обходни маршрути Велинград - Юндола - Белово и Велинград - Пещера - Пазарджик.ПАРКИРАНЕ От 28 септември до 12 октомври 2015 г. Община Велинград въвежда забрана за паркиране в участъка на булевард “Съединение” от ул. “Родопи” до ул. “Лиляна Димитрова”. Забраната за паркиране е заради течащите ремонтни дейности, а автомобилите на нарушителите ще бъдат вдигани от екип на “Синя зона” и откарвани на наказателния паркинг.

ПОЧИТ По повод 103 г. от обявяването на Балканската война и 25 г. от възстановяването на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) в област Пазарджик Община Велинград и областната организация на СОСЗР “Ген.-полк. Кимон Георгиев” Пазарджик организират поклонение на връх Велийца с участието на СОСЗР Велинград и Ротари клуб Велинград. На 5 октомври годишнината ще бъде почетена от Дружба “Родина” и Клуб “Краезнание” към СОУ “В. Левски” пред паметника на Кара тепе. Подробности за събитията - в следващия брой.

ПОРЪЧКА Община Велинград обяви обществена поръчка за консултански услуги по изпълнението на проектите по Националната програма за енергийна ефективност. Поръчката с прогнозна стойност 591 400 лева е в две обособени позиции: за оценка на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор и за инвеститорски контрол при изпълнението на строително-монтажните работи. Открият конкурс ще се проведе на 6 ноември 2015 г.

ФИНАНСИ Общините ще получат от държавата допълнителни средства по програмата за оптимизиране на училищната мрежа, програмата “На училище без отсъствия” и обучение на таланливи ученици и участници в олимпиади. Сумата за община Велинград е общо 50 320 лева, за община Сърница 6458 лева и за община Ракитово 11 587 лева.

КОНЦЕРТ Музикална школа “Звънче” организира благотворителен концерт в помощ на болно дете. Концертът ще се състои на 7 октомври (сряда) от 18 часа в читалището в кв. Чепино, а събраните средства ще са за лечението на 5-годишната Каролина Гогова.

ПРАЗНИК Пенсионерските клубове във Велинград отбелязаха деня на възрастните хора 1 октомври в празнична обстановка и получиха поздрави, подаръци и обещания от голяма част от кандидатите за кметове и съветници. Дневният център за възрастни хора с увреждания и Пенсионерският клуб в кв. Лъджене празнуваха в Черногорово, където бяха сърдечно посрещнати от домакините.

РИБА При съвместна проверка на инспектори от Изпълнителната агенция по рибарство и полицията е задържан велинградчанин с инициали Р.С.М, който е превозвал около 50 кг риба без необходимите документи и с нелицензиран транспорт. На водача на автомобила са съставени актове за административни нарушения. По данни на ИАРА нарушителят има вече влезли в сила две наказателни постановления.

От редакцията: Този брой на вестника е приключен редакционно на 3.10.2015 г.Tuesday, April 06
· ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.04.2021
· 16 750 велинградчани гласуваха за новия парламент
· За седмица: двойно повече болни с Ковид-19
· Изборният ден в областта
· 52% активност в Ракитово
· Сърница: най-висока активност и 82% за ДПС
· Подготовката за изборния ден
· Предизборната кампания във Велинград
· Опрощават наемите на затворени търговски обекти
· Читалището в Чепино с ремонтиран покрив след дарителска кампания
· Проект „Емблема на Драгиново“
· Пандемията съкрати Програма „Великден“
· ЧИСТ ВЕЛИНГРАД: Доброволци запретнаха ръкави и чистят
· Малки обяви: 05.04.2021
· На първа инстанция: Частична отмяна на решението на КПКОНПИ срещу кмета на Ракит
· СЕДМИЦА НА ГОРАТА: Природонаучен музей във Велинград - една неосъществена идея
· Шестокласници направиха плашила за изложба в „Етъра“
· Априлски маратон на четенето в Ракитово
· Трета домакинска загуба за „Чепинец“
 
Всичко за велинград