Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, April 13
· Пещерата Лепеница отваря врати за посетители
Tuesday, April 06
· ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.04.2021
· 16 750 велинградчани гласуваха за новия парламент
· За седмица: двойно повече болни с Ковид-19
· Изборният ден в областта
· 52% активност в Ракитово
· Сърница: най-висока активност и 82% за ДПС
· Подготовката за изборния ден
· Предизборната кампания във Велинград
· Опрощават наемите на затворени търговски обекти
· Читалището в Чепино с ремонтиран покрив след дарителска кампания
· Проект „Емблема на Драгиново“
· Пандемията съкрати Програма „Великден“
· ЧИСТ ВЕЛИНГРАД: Доброволци запретнаха ръкави и чистят

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ
Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ


Договори Парламентарни избори 2021
ОБЯВЛЕНИЕ

Кандидати за общински съветници от Местна коалиция “Бъдеще за Община Велинград”
Публикувано 2015-10-15 15:39:49 от Темпо


Костадин Велев, икономист
Време е за избори. Време е за равносметки и обещания. Време е отново, като граждани, да направим своя избор дали да продължим по добре познатия път или да променим нещо.
Като млад човек, който активно спортува и се интересува от спорт, смятам, че политиката, която се води от страна на общинската администрация към спорта е, меко казано, недостатъчно ефективна

. До преди няколко години велинградчани се гордееха със своите шампиони, а сега? И как да бъде по-различно, щом двете основни спортни съоръжения - градският стадион с прилежащата закрита зала и закритият плувен басейн се рушат или са със “сложна” собственост.
Заради състоянието, в което се намира в момента закритият басейн, общината загуби всички важни домакинства на плувни състезания от държавното плувно първенство(“Златна рибка”, ”Весел делфин” и държавното първенство по плуване за ветерани). А как беше?
Заради липсата на адекватно решение относно собствеността на градския стадион и залата, втората се руши (дъски вместо врати и прозорци, падащи мазилки от тавана, спукани тръби на парната инсталация), а тази зала е единствената възможност за трениране/спортуване на закрито. А как беше?
Наличието на модерни спортни бази би подпомогнало и развитието на туризма, тъй като много от професионалните спортни клубове в страната проучват възможността за подготовка във Велинград. Но къде да я проведат?
Все повече хора осъзнават необходимостта от спортуване. Трябва да се потърси възможност за изграждане на открити спортни площадки за футбол, баскетбол, тенис.Трябва да се потърси възможност за допълване с повече фитнес уреди на парковите площадки.
Това, което ме подтикна да се кандидатирам за общински съветник, е желанието ми да работя за възраждането на спорта в община Велинград, както и за изграждането на по-добра спортна инфраструктура за всички любители спортисти. Спортът е здраве, а здравето богатство! Вашите идеи в нашите ръце!

Петър Гърбев, икономист
Туризмът е двигателят на нашата община и поради тази причина основна част от вниманието от страна на местната власт трябва да бъде насочено в тази област. Важен фактор, който би допринесъл за развитието на туризма и удовлетвореността на жители и гости на града ни, ще бъде създаването на нови места за развлечение - ледена пързалка, допълнителни атракции на централния плаж, обособен и регулиран екопазар, тенис център с открити и закрити кортове, зали за футбол, скуош и др. Ще работим за откриване на нови туристически забележителности и обекти за посещение на територията на община Велинград. Ще се стремим туристическите символи на града да бъдат поддържани в отлично състояние - нещо, което до момента не се случва.
За да се харесва на туристите и съгражданите ни, градът трябва да е привлекателен, светъл, чист и сигурен. В тези направления трябва да бъдат насочени усилията на всички нас, ОБЕДИНЕНИ около общата кауза. Нужно е тясно сътрудничество с туристическия бранш, с цел запознаване с основните и текущи проблеми и своевременното им разрешаване.
Изграждането на стратегия за туризма и план за реализирането и е от първостепенно значение. Именно по този начин би се гарантирал интересът на хората, инвестирали в този сектор, на посетителите и жителите на общината.

ПРИЕМНА ЗА ГРАЖДАНИ на независимия кандидат за кмет на Община Велинград Ангел Манолов и кандидатите за общински съветници от МК “Бъдеще за община Велинград”: всеки ден от 12 до 23 октомври 2015 г. в предизборния щаб, който се намира в сградата на ъгъла на ул. “Хан Аспарух” и ул. “Св.св. Кирил и Методий” в центъра на Велинград. Заповядайте с вашите въпроси, предложения и мнения!
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.Tuesday, April 13
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.04.2021
· Трима от новите депутати са от община Велинград
· Резултати като никога досега във Велинград
· Как се подредиха политическите сили в област Пазарджик
· Сериозно пренареждане на политическата карта в Ракитово
· Община Сърница – рекорди за машиния вот и за ДПС
· Двете общински здравни заведения с нови управители
· Броят на случаите с Ковид-19 остава висок
· Поздравления за празника на медиците
· Общината отново иска 3 милиона назаем от държавата
· Малки обяви: 12.04.2021
· Статистиката изследва бюджетите на 108 домакинства от областта
· Кметът на Сърница влезе в борд за сътрудничество с ОАЕ
· Европейска акредитация на СУ „Васил Левски“
· Грозно и опасно
· Читалище и млади хора в акция „Драгиново не е контейнер“
· Движение Русофили отбеляза 60 години от полета на Юрий Гагарин
· „Чепинец“ взе трите точки в Брацигово
· 60 екипажа от България и чужбина идват на национален шампионат
· СК „Беси“ стяга международен турнир
 
Всичко за велинград