Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, April 06
· Старт на „Велинград волей“ в държавните първенства
· Премества се само оф роуд съборът, шампионатът остава за април
· ВУИ – Ракитово се утвърждава като базово училище на Софийския университет
Tuesday, March 30
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 30.03.2021
· За 17 месеца трети председател на местния парламент
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.03.2021
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ‘ 2021
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ‘ 2021
· Писани яйца от Велинград на европейска сцена
· Успехи в борбата с Ковид-19
· КРИМИ ХРОНИКА 30.03.2021
· Подкрепете снимката на момче от Кръстава на Вл. Карамазов
· Предложения към „Чист Велинград”
· Малки обяви: 30.03.2021
· Когато ви е тъжно...

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ
Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ


Договори Парламентарни избори 2021
ОБЯВЛЕНИЕ

Иван Лебанов играе за победа на първи тур
Публикувано 2015-10-15 15:46:20 от Темпо


“Не допускайте Велинград да попадне в нечисти ръце! Спечелете на първия тур!” - такъв призив отправи лидерът на БСП Михаил Миков на откриването на кампанията на независимия кандидат за кмет на община Велинград Иван Лебанов и кандидатите за общински съветници от БСП.


На откриването на 8 октомври в Къщата на Цвета се събраха членове и симпатизанти на левицата и хора, които подкрепят кандидатурата на Иван Лебанов за трети кметски мандат. Сред официалните гости наред с Михаил Миков бяха зам.-председателят на БСП и на Народното събрание Янаки Стоилов и председателят на Българския параолимпийски комитет Илия Лалов.
За начало на предизборната кампания бе избрано представянето на новата книга на Михаил Алексиев “Иван Лебанов и Велинград”. Тя е продължение на издадената през 2012 г. “Скиорът на века”, като проследява ролята на почетния гражданин и най-дълговременен кмет в най-новата история на Велинград с много факти и снимки. Михаил Алексиев открои постигнатото през двата кметски мандата на Иван Лебанов и подчерта, че в момента Община Велинград е съоръжена както никога досега с планове и проекти за своето бъдещо развитие и сме сред 39-те български градове, които са най-подготвени за следващия програмен период на Европейския съюз. Г-н Алексиев каза още, че кметското място не е “в кърпа вързано”, защото емисари в града и по селата работят против кандидатурата на Ив. Лебанов, а управляващата партия не жали средства.
В емоционално слово Иван Лебанов благодари за доверието на хората, което е чувствал 8 години. Той припомни каузите, за които се е преборил заедно със своя екип и съмишленици: върнал е името на Велинград, който преди години беше известен като феодален град; върнал е емблемата на курорта - Клептуза, провел е конкурс и отново ще прикани хората да си кажат мнението, защото то е най-важното; върнал е 2 от находищата на минерална вода, благодарение на което всички пенсионери и деца до 12 г. ползват общинските бани безплатно. В община Велинград има социална справедливост, развиват се спортът и културата, каза Ив. Лебанов. За пореден път той изрази позицията си против откриването на волфрамова мина и за рестарт на новия проект “Сютка”, който ще реши проблемите на Велинград с безработицата и туризма. На финала г-н Лебанов заяви, че тези, които режат горите на Велинград, сега искат и общинската собственост и призова това да не се случи.
Председателят на БСП - Велинград Георги Янчев представи листата с кандидати за общински съветници и изтъкна, че от всички 17 листи само тази на социалистите е подредена от членовете на партията, а не е спусната от централата или наредена от един човек. Той също призова на 25 октомври хората да гласуват за Иван Лебанов и то така, че да няма балотаж.
Михаил Миков определи като успешни двата кметски мандата на Иван Лебанов, изтъквайки, че те не са го променили като човек. Той благодари на досегашните съветници за търсенето на социални решения, което е основание да се твърди, че преобладаващата политика в община Велинград е социалистическа. Според лидера на БСП екипът на левицата във Велинград е доказал, че може да намери общи решения с други партии за местна политика в името на хората, които ще оценяват делата и свършената работа.
Елена БаеваTuesday, April 06
· ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.04.2021
· 16 750 велинградчани гласуваха за новия парламент
· За седмица: двойно повече болни с Ковид-19
· Изборният ден в областта
· 52% активност в Ракитово
· Сърница: най-висока активност и 82% за ДПС
· Подготовката за изборния ден
· Предизборната кампания във Велинград
· Опрощават наемите на затворени търговски обекти
· Читалището в Чепино с ремонтиран покрив след дарителска кампания
· Проект „Емблема на Драгиново“
· Пандемията съкрати Програма „Великден“
· ЧИСТ ВЕЛИНГРАД: Доброволци запретнаха ръкави и чистят
· Малки обяви: 05.04.2021
· На първа инстанция: Частична отмяна на решението на КПКОНПИ срещу кмета на Ракит
· СЕДМИЦА НА ГОРАТА: Природонаучен музей във Велинград - една неосъществена идея
· Шестокласници направиха плашила за изложба в „Етъра“
· Априлски маратон на четенето в Ракитово
· Трета домакинска загуба за „Чепинец“
 
Всичко за велинград