Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, April 06
· Старт на „Велинград волей“ в държавните първенства
· Премества се само оф роуд съборът, шампионатът остава за април
· ВУИ – Ракитово се утвърждава като базово училище на Софийския университет
Tuesday, March 30
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 30.03.2021
· За 17 месеца трети председател на местния парламент
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.03.2021
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ‘ 2021
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ‘ 2021
· Писани яйца от Велинград на европейска сцена
· Успехи в борбата с Ковид-19
· КРИМИ ХРОНИКА 30.03.2021
· Подкрепете снимката на момче от Кръстава на Вл. Карамазов
· Предложения към „Чист Велинград”
· Малки обяви: 30.03.2021
· Когато ви е тъжно...

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ
Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ


Договори Парламентарни избори 2021
ОБЯВЛЕНИЕ

Финалът на кампанията
Публикувано 2015-10-27 17:49:00 от Темпо


В последната седмица преди местния вот част от партиите и кандидатите направиха финални събития, с които мобилизираха своите симпатизанти и закриха предизборните си кампании:
БСП: Велинград да остане градът на В. Пеева, а не на Пеевски


На 20 октомври се състоя заключителна пресконференция на БСП с участието на зам.-председателя на партията и на Народното събрание Янаки Стоилов, общинския председател Георги Янчев и независимия кандидат за кмет Иван Лебанов. Иван Лебанов благодари на всички, които са подкрепили неговата кандидатура и подчерта, че водят скромна, човешка и насочена към хората кампания. В общината с 35% безработица няма нужда от пищни кампании, билбордове и концерти. Като опасност той посочи стремежите за доразграбване на общинската собственост - болницата, плажа, пазара и пое ангажимент заедно с БСП да им се противопостави. Велинград е социално ангажирана община, а настава време общината да бъде още по-активен фактор, включително за запазване и умножаване на общинската собственост - ангажимент, който единствено Иван Лебанов поема отчетливо в настоящата кампания, допълни Янаки Стоилов. Той изтъкна, че за БСП основен опонент е ГЕРБ и че социалистите имат амбиции да утвърдят позициите си в местната власт. “Велинград е и трябва да остане град, свързан с Вела Пеева, а не с Пеевски”, заяви Янаки Стоилов, визирайки, че депутатът Д. Пеевски води листата за общински съветници на ДПС, за да покаже “кой определя музиката”.
Тримата участници в пресконференцията прогнозираха висока активност, защото хората се вълнуват от местните избори. Георги Янчев призова за мощна подкрепа за листата на БСП и Иван Лебанов, а Янаки Стоилов подчерта, че ако още на първия тур жителите на общината дадат категорична подкрепа за г-н Лебанов, то ще намалят договорките преди балотажа, които имат висока цена.

ГЕРБ: Велинград може да бъде визитната картичkа на България
Финалната предизборна среща на ГЕРБ в читалище “Отец Паисий-1893” вечерта на 21 октомври започна със звездното участие на Веселин Маринов. Към всички, които пяха заедно с любимия певец се присъедини и кандидат-кметът Костадин Коев - така пълната зала посрещна зам.-председателя на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб Цветан Цветанов. Към присъстващите той се обърна с апел: “Велинград трябва да бъде променен и това зависи от вас - да поправите грешката, която години наред правите на местни избори”. Цветан Цветанов попита присъстващите дали харесват инфраструктурата на Велинград и направи сравнение със Златоград, който според него е светлинни години напред. Това може да бъде променено с достоен кмет като Костадин Коев и достоен екип, които ще бъдат подкрепени от правителството с премиер Бойко Борисов. Г-н Цветанов напомни, че сега България получава подкрепа от ЕС в размер на 32 милиарда евро, но за да дойдат част от парите във Велинград, трябва нова местна власт. “Вие пропуснахте шанса за реални пари от ЕС във Велинград, а градът може да бъде визитна картичка на България”, заяви Цв. Цветанов. Кандидат-кметът Костадин Коев каза, че с подкрепата на Цветан Цветанов и на ГЕРБ във Велинград могат да бъдат постигнати видими резултати, каквито градът ни заслужава.
Предизборните срещи на ГЕРБ продължиха в Драгиново, а от сцената на читалището в Лъджене народната певица Славка Калчева поднесе своята “Бяла роза” за кандидат-кмета и кандидатите за общински съветници от партията.

А. Манолов: Партийният модел не работи
Независимият кандидат за кмет Ангел Манолов и подкрепящите го кандидати за съветници от Местната коалиция “Бъдеще за Община Велинград” закриха кампанията на 22 октомври в НЧ “Отец Паисий-1893”. “Нашият тим е готов за Шампионската лига. Не сме подвластни на партийни интереси, защото се видя, че партийният модел не работи. В последните години Велинград не се развива така, както желаем. Ще разчитаме на велинградчани, защото заслужаваме и можем повече”, каза А. Манолов. Той не скри, че са понесли много удари под кръста и са били залети с компромати по време на кампанията, но подчерта, че това е играта на слабите, а силните побеждават.
Нашият безпартиен статус позволява да работим почтено, искаме силна община, която може правилно да прецени нуждите на обикновените граждани, каза Дияна Кехайова от МК “Бъдеще за Община Велинград”. Ние сме различни, но сме обединени от 3 важни неща, каза Надя Парпулова-Ашуърт: 1. Ангел Манолов, на когото вярваме. 2. Време е в община Велинград да се работи експертно и надпартийно. 3. Най-важни са хората, защото какво са уникалните ресурси на Велинград без хора, които да останат тук. Позицията на младите велинградчани в какъв град искат да живеят заедно със своите деца и родители изрази кандидатът за съветник Костадин Велев.
Вечерта завърши с концерт с участието само на местни певци и танцьори, с което бе подчертана подкрепата към талантливите хора във Велинград.
ТемпоTuesday, April 06
· ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.04.2021
· 16 750 велинградчани гласуваха за новия парламент
· За седмица: двойно повече болни с Ковид-19
· Изборният ден в областта
· 52% активност в Ракитово
· Сърница: най-висока активност и 82% за ДПС
· Подготовката за изборния ден
· Предизборната кампания във Велинград
· Опрощават наемите на затворени търговски обекти
· Читалището в Чепино с ремонтиран покрив след дарителска кампания
· Проект „Емблема на Драгиново“
· Пандемията съкрати Програма „Великден“
· ЧИСТ ВЕЛИНГРАД: Доброволци запретнаха ръкави и чистят
· Малки обяви: 05.04.2021
· На първа инстанция: Частична отмяна на решението на КПКОНПИ срещу кмета на Ракит
· СЕДМИЦА НА ГОРАТА: Природонаучен музей във Велинград - една неосъществена идея
· Шестокласници направиха плашила за изложба в „Етъра“
· Априлски маратон на четенето в Ракитово
· Трета домакинска загуба за „Чепинец“
 
Всичко за велинград