Актуален брой

ПРОДАВА

ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

Предишен брой
Tuesday, May 14
· Седмица на спорта
Tuesday, May 07
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 07.05.19
· Къща за гости на Юндола разклати фонд “Земеделие”
· За разделното събиране на отпадъци и още нещо…
· ЦИК определи секциите за машинно гласуване
· Как гласувахме на предишните евроизбори
· На 14 май НОИ прави приемна за пенсиите във Велинград
· 75 години от смъртта на Вела Пеева
· 2 години затвор за заливане със сярна киселина
· Приключиха делата срещу 13-те имами за радикален ислям
· Ремонтът на ул. “Т. Стайков” продължава
· Авария след авария...
· КРИМИ ХРОНИКА 07.05.19
· Христо Семерджиев - 80 години с усмивка
· „Златна муза“ за „Чепинският змей“

Търсене в архивите
Д-р Васил Павлов

специалист
хирург-урологИЗБОРИ 2019
СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.05.18
Публикувано 2018-05-08 09:26:42 от Темпо


МИГ Местната инициативна група “Белово, Септември, Велинград” проведе общо събрание на 4 май 2018 г. В дневния ред бе включен избор на нов председател, на мястото на покойния Цветан Котев. На поста бе избрана Елена Канлиева, директор на Центъра за специални образователни потребности във Велинград.РЕМОНТ Започна ремонтът на общинската сграда на ул. “Хан Аспарух”, в която се помещават Районната прокуратура, Дирекция „Социално подпомагане”, отдел „Закрила на детето” и Регионалната здравна инспекция. Дейностите са по спечелен проект за внедряване на мерки за енергийна ефективност”. Ще бъде извършено саниране, подмяна на ел. инсталацията и поставяне на дълго чакания нов асансьор в помощ на хората с увреждания. Проектът е на стойност 933 471.51 лв.

СЪРНИЦА На априлската сесия на Общински съвет - Сърница бяха определени датите за провеждането на традиционния събор. Тази година трите празнични дни ще бъдат от 10 до 12 август включително. Стартирата бе и подготовката за кандидатстване по проект за ремонт на сградите на Основното училище “Никола Вапцаров” в Побит камък и Културния дом в Сърница, финансиран по стратегията на МИТ “Високи Западни Родопи”.

ПОРЪЧКИ Община Велинград обяви обществена поръчка за подмяна на водопровод и ремонт на улиците “Мальовица” и “Съединение” в село Юндола за сумата от 1901 лева. Откритата процедура е насрочена за 7 юни 2018 г. На същата дата е и процедурата по поръчка за строителен надзор на строително-монтажни работи по улици в село Бутрева за 2 369 лева.

РЕКА Басейнова дирекция - Благоевград откри процедура за издаване на разрешително на старозагорската фирма “Елконт-17” за почистване на 27 километра от коритото на река Доспатска в землището на Сърница и Побит камък. Фирмата ще чисти повалените и застрашени от падане дървета и храсти по поречието.

РОДОПЧАНИ Велинградският клуб “Родопчани” към НД “Традиция” взе участие във възстановката за Априлското въстание, която бе част от програмата за отбелязване на годишнината на 1 май в Панагюрище.

ПИАНО Милост Зарева и Димитър Попчев - ученици от класа по пиано на г-жа Стоянка Енчева, канят велинградчани на концерт. Заповядайте на 8 май от 18 часа в Художествената галерия в Къщата на Цвета.

АЛЕКО По повод 121 г. от убийството на Алеко Константинов на 8 май от 13.30 часа в салона на НЧ “Отец Паисий-1893” във Велинград ще се състои среща-разговор с Гавраил Панчев, автор на първата научна биография на Щастливеца. Организатори са читалището в кв. Лъджене и Сдружението за модерна култура.

9 МАЙ Сдружение “Славяне” и тази година ще отбележи Деня на Победата с концерт, който ще се състои на 9 май от 18.30 часа в НЧ “Отец Паисий-1893”.Tuesday, May 14
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.05.19
· Велинградски проблеми: една година по-късно
· Юбилеят на СУ “Св.св. Кирил и Методий” - празник за Велинград
· Гергьовден – тачен празник във Велинград
· Драмата с духовите оркестри продължава
· Няма пари за цялостно асфалтиране на пътя Велинград - Сърница
· ДФЗ ще финансира училищни проекти във Велинград и Света Петка
· Читалището в Костандово чества 100 години
· Ще правят нова спортна площадка в Дорково
· КРИМИ ХРОНИКА 14.05.19
· Тройният празник 9 май
· Малки обяви: 14.05.19
· Първите дарения постъпват в Общинския фонд за лечение
· Нови успехи за „Караоке”
· Седмица на Алеко
· С много обич и грижи към децата
· Градският хор и камерен оркестър в пълна хармония
· Шест пъти злато за ПК „Белмекен“
· 19 плувци от “Чепинец” спечелиха 12 медала
· И на теория вече „Чепинец” не може да е първи
 
Всичко за велинград