Актуален брой

ПРОДАВА

ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

Предишен брой
Tuesday, March 19
· Велинградчанки спечелиха 4 медала на държавния шампионат в Боровец
· 9 медала за ПК “Чепинец” в Благоевград
· ПК „Белмекен“ на МТ „Пирин“
· Надпревара за „Купа Велинград 2019”
· Успешен шампионат за състезателите по ММА
· „Чепинец” допусна загуба в Мирянци
· Малките футболисти започват на 24 март
Tuesday, March 12
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 12.03.19
· Пореден ремонт - поредни съсечени дървета
· Преди изборите: ремонти и политици в Драгиново
· Окръжният съд праща адвокат и бивш зам.-кмет на Ракитово в затвора
· Въпроси и отговори за Анезица
· ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ МИГ «БЕЛОВО, СЕПТЕМВРИ, ВЕЛИНГРАД»
· Обжалват голямата обществена поръчка за инсталации за отпадъци
· Велинградско присъствие в Берлин

Търсене в архивите
Д-р Васил Павлов

специалист
хирург-уролог
Общината и СХР си размениха комплименти
Публикувано 2018-05-15 09:23:09 от Темпо


Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Велинград – Западни Родопи“ проведе редовно общо събрание на 9 май 2018 г. в залата на хотел „Инфинити“. Форумът бе открит от кмета Костадин Коев, който подчерта, че продуктът туризъм е заложен в програмата на Община Велинград. Общинска администрация и СХР работят заедно и активно, а главното предизвикателство през 2018 г. е достойното отбелязване на 70 г. от създаването на Велинград и 10 г. от обявяването му за СПА столица на Балканите. Кметът изтъкна, че през последните 2 години събираемостта на туристическия данък се е увеличила с повече от 200 000 лева и призова да се събират още повече, като направи уговорката: „Тези пари са ваши, вие ще решите как да се разпределят в инфраструктура, реклама, информационни турове и др.“


Пред представителите на бранша К. Коев говори по три основни проблема, актуални и важни за Велинград: ремонта на центъра, опасността от водна криза и съдебните дела във връзка с волфрамовата мина. За новата визия на централната градска част кметът бе категоричен, че наследеният от него проект е неизпълним и е заложена бомба от предишното управление. Вместо само да рехабилитира настилките и фонтаните, да сложи бетонови плочи и да изгради нефункционална сцена, сегашният екип е решил да се сложат нови настилки от мрамор и гранит, общината ще задели средства за превръщането на “Чашата” в интерактивен фонтан и за нова сцена пред парка. „Искаме това, което правим сега, да се ползва от поколения напред“, каза кметът и подчерта, че сумата от 4.3 милиона лева не е само за ремонта на центъра, а и на част от Пазара и 3 улици – „Г. Кирков“, „Хр. Смирненски“ и „Милеви скали“, по които ще се смени канализацията и ще се асфалтират.
По темата за мината кметът разказа, че в момента тече отчуждителна процедура за имоти, които попадат в санитарно-охранителната зона за питейна вода. „Борим се до последно“, заяви К. Коев ден преди срещата си със зам.-министъра на екологията и водите в София.
Кметът запозна хотелиерите и ресторантьорите и с търсенето на варианти за избягване на задаващата се това лято водна криза. Заради спряното водоподаване от Легоринец и Сухата лъка, където са открити завишени нива на уран, спешно трябва да бъде ремонтиран водопровод Водев чарк. Вече повече от 2 години се чакат пари от държавата, но проблемът не търпи отлагане, защото по думите на К. Коев ще стигнем до „воден колапс“. Затова до 40 дни общината ще укрепи водопровод Водев чарк със свои средства и ще подсили водоподаването от Дюкера.
Повечето въпроси от страна на членовете на СХР бяха във връзка с ремонта на конкретни улици, на които са разположени хотели и заведения. “Горещите картофи са много”, каза кметът в отговор на въпрос за Клептуза и успокои, че това е „най-парещият картоф“, но решението ще бъде общо на общината и СХР – дали да бъде парк със сърнички или да се даде на концесия. Общината работи активно и по темата за каруците, като обект „Люпилнята“ вече е регистриран и там са задържани 10 каруци.
В отговор на споделеното от кмета председателят на сдружението Златко Златанов каза: „За първи път има толкова приятелско отношение от Общинска администрация към СХР, не можем да кажем една лоша дума, а само голямо благодаря!“
Без дебати членовете на СХР приеха отчета за дейността и финансите през 2017 г. и бюджета за 2018 г. заради по-големия брой членове, които вече са 106 и превръщането на сдружението в регионално, бе решено членовете на Управителния съвет да се увеличат от 7 на 13. Към досегашните членове Златко Златанов, Ангел Манолов, Димитър Катранджиев, Незабравка Пачалова, Николай Вучев, Цвета Андонова и Васка Милушева бяха избрани нови 6: Кристиян Христов – „Свети Спас“, Салих Фейзичауш – „Романтика“ Велинград и Сърница, Кирил Йовев - „Арте“, Валентин Маринов – „Инфинити“, Мартин Пашев – „Чинарите“ и Георги Атанасов – „Родопско ханче“.
Елена БаеваThursday, March 21
· ОБЯВА МИГ Белово, Септември, Велинград
Tuesday, March 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 19.03.19
· Велинград расте един път и половина, имоти влизат в регулация и поскъпват
· Общината дава 90 000 лева заем на медицински център
· От “8-ми март” стартира ремонт на 5 улици
· Славчо Велков напусна парламента, остава сътрудник на К. Нинова
· Болницата и Община Сърница в съдебен спор за имот в м. Орлино
· При акция откриха незаконни 9400 литра дизел
· Полицията задържа дилър на наркотици
· Велинград празнува Тодоровден на поляните на Гергевана
· Кушии за Тодоровден се проведоха в Ракитово
· 97 г. от рождението на Вела Пеева
· УОГС „Юндола“ ще плати глоба заради пистата на „Старина“
· Малки обяви: 19.03.19
· Забранява се събирането на 24 вида лечебни растения
· Лайънс клуб с нови полезни идеи
· Музеят организира Мастер клас по шиене на гоблени
· С общи усилия закупихме акордеон
· Музикантите от ОДК показаха класа
· Като полъх на вятър и песен на чанове
 
Всичко за велинград