Актуален брой

ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008


Предишен брой
Tuesday, June 19
· Злато в многобоя
· За първи път Седмица на спорта
· Лекоатлетически турнир “Аз избирам спорта, а не дрогата”
· “Еко драйв” мина през Велинград
Tuesday, June 12
· МИГ Белово, Септември, Велинград - ОБЯВА
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 12.06.18
· “ВКТВ” обещава да реши проблемите с водоподаването до края на юни
· Задържаха общински съветник за незаконна търговия с дървесина
· Граждани събраха 4849 подписа в защита на Пневмоболницата
· “КМД” разкрасява града с цветя и зеленина
· Община Ракитово организира мултикултурно зелено училище
· Национална гражданска инициатива „7000“
· Мариам Маврова с две награди от конкурс в Казахстан
· Президентът награди утрешни будители
· Незабравими шлагери звучаха на фестивала на старата градска песен

Търсене в архивите
Д-р Васил Павлов

специалист
хирург-урологНай-четени 2016 г.
· MЕТАЛИКА СТРОЙ - най-голямата строителна фирма на територията на община Велингра10855
· ДА ПОМОГНЕМ НА САШО ГАЙДЕВ!3922
· Защо Велинград е мястото за фабрика за пелети3629
· ГЛЕДНИ ТОЧКИ: Велинград: мина за волфрам или спа курорт3281
· Разходваме колкото имаме и развиваме общината3217
· Йоанна Сукиязова на световно в Япония2947
· Песен за Велинград ще звучи по “Родина” TВ2916
· Само “Био хотел” получи вода от Власа2836
· Наше момиче с шанс за олимпиадата в Рио2597
· До Милано и обратно: На гости при българите в Меде2272

Общината и СХР си размениха комплименти
Публикувано 2018-05-15 09:23:09 от Темпо


Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Велинград – Западни Родопи“ проведе редовно общо събрание на 9 май 2018 г. в залата на хотел „Инфинити“. Форумът бе открит от кмета Костадин Коев, който подчерта, че продуктът туризъм е заложен в програмата на Община Велинград. Общинска администрация и СХР работят заедно и активно, а главното предизвикателство през 2018 г. е достойното отбелязване на 70 г. от създаването на Велинград и 10 г. от обявяването му за СПА столица на Балканите. Кметът изтъкна, че през последните 2 години събираемостта на туристическия данък се е увеличила с повече от 200 000 лева и призова да се събират още повече, като направи уговорката: „Тези пари са ваши, вие ще решите как да се разпределят в инфраструктура, реклама, информационни турове и др.“


Пред представителите на бранша К. Коев говори по три основни проблема, актуални и важни за Велинград: ремонта на центъра, опасността от водна криза и съдебните дела във връзка с волфрамовата мина. За новата визия на централната градска част кметът бе категоричен, че наследеният от него проект е неизпълним и е заложена бомба от предишното управление. Вместо само да рехабилитира настилките и фонтаните, да сложи бетонови плочи и да изгради нефункционална сцена, сегашният екип е решил да се сложат нови настилки от мрамор и гранит, общината ще задели средства за превръщането на “Чашата” в интерактивен фонтан и за нова сцена пред парка. „Искаме това, което правим сега, да се ползва от поколения напред“, каза кметът и подчерта, че сумата от 4.3 милиона лева не е само за ремонта на центъра, а и на част от Пазара и 3 улици – „Г. Кирков“, „Хр. Смирненски“ и „Милеви скали“, по които ще се смени канализацията и ще се асфалтират.
По темата за мината кметът разказа, че в момента тече отчуждителна процедура за имоти, които попадат в санитарно-охранителната зона за питейна вода. „Борим се до последно“, заяви К. Коев ден преди срещата си със зам.-министъра на екологията и водите в София.
Кметът запозна хотелиерите и ресторантьорите и с търсенето на варианти за избягване на задаващата се това лято водна криза. Заради спряното водоподаване от Легоринец и Сухата лъка, където са открити завишени нива на уран, спешно трябва да бъде ремонтиран водопровод Водев чарк. Вече повече от 2 години се чакат пари от държавата, но проблемът не търпи отлагане, защото по думите на К. Коев ще стигнем до „воден колапс“. Затова до 40 дни общината ще укрепи водопровод Водев чарк със свои средства и ще подсили водоподаването от Дюкера.
Повечето въпроси от страна на членовете на СХР бяха във връзка с ремонта на конкретни улици, на които са разположени хотели и заведения. “Горещите картофи са много”, каза кметът в отговор на въпрос за Клептуза и успокои, че това е „най-парещият картоф“, но решението ще бъде общо на общината и СХР – дали да бъде парк със сърнички или да се даде на концесия. Общината работи активно и по темата за каруците, като обект „Люпилнята“ вече е регистриран и там са задържани 10 каруци.
В отговор на споделеното от кмета председателят на сдружението Златко Златанов каза: „За първи път има толкова приятелско отношение от Общинска администрация към СХР, не можем да кажем една лоша дума, а само голямо благодаря!“
Без дебати членовете на СХР приеха отчета за дейността и финансите през 2017 г. и бюджета за 2018 г. заради по-големия брой членове, които вече са 106 и превръщането на сдружението в регионално, бе решено членовете на Управителния съвет да се увеличат от 7 на 13. Към досегашните членове Златко Златанов, Ангел Манолов, Димитър Катранджиев, Незабравка Пачалова, Николай Вучев, Цвета Андонова и Васка Милушева бяха избрани нови 6: Кристиян Христов – „Свети Спас“, Салих Фейзичауш – „Романтика“ Велинград и Сърница, Кирил Йовев - „Арте“, Валентин Маринов – „Инфинити“, Мартин Пашев – „Чинарите“ и Георги Атанасов – „Родопско ханче“.
Елена БаеваTuesday, June 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 19.06.18
· Водната стратегия 2 години по-късно
· Проект на БСП обединява юбилея и сигурността
· МИГ Белово, Септември, Велинград - ПОКАНА/ОБЯВА
· ДПС и ДОСТ се обявиха против решението за паметна плоча на ген. Семерджиев
· Велинград гледа към БСБСПА
· КРИМИ ХРОНИКА 19.06.18
· Сърница и съседните общини получиха 9.6 милиона за инсталации за отпадъци
· Две нови интернет кампании набират средства за кръста
· ПРЯКА РЕЧ: Чужд сред свои
· УОГС “Юндола” първи “Най-добър секач”
· “Ти си това, което четеш”
· Примерът на успелите
· Малки обяви: 19.06.18
· Откриването на клон на “ВИТА” в Поморие е народополезно дело
· ТК “Росица” зареди адреналин на фестивал в Кранево
· Шест звънчета, седем награди
· Изгряваща звезда
· Първи стъпки в приказния свят на книгите
· Ново общо събрание на ТД “Юндола” заради стар устав
 
Всичко за велинград