Актуален брой

ПРОДАВА

ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

Предишен брой
Tuesday, March 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 19.03.19
· Велинград расте един път и половина, имоти влизат в регулация и поскъпват
· Общината дава 90 000 лева заем на медицински център
· От “8-ми март” стартира ремонт на 5 улици
· Славчо Велков напусна парламента, остава сътрудник на К. Нинова
· Болницата и Община Сърница в съдебен спор за имот в м. Орлино
· При акция откриха незаконни 9400 литра дизел
· Полицията задържа дилър на наркотици
· Велинград празнува Тодоровден на поляните на Гергевана
· Кушии за Тодоровден се проведоха в Ракитово
· 97 г. от рождението на Вела Пеева
· УОГС „Юндола“ ще плати глоба заради пистата на „Старина“
· Малки обяви: 19.03.19
· Забранява се събирането на 24 вида лечебни растения
· Лайънс клуб с нови полезни идеи

Търсене в архивите
Д-р Васил Павлов

специалист
хирург-уролог
3 дни Костандово пя, свири и танцува
Публикувано 2018-05-22 09:20:23 от Темпо


Три дни Костандово пее, свири и танцува по време на 23-ия Национален фолклорен фестивал “Костандово 2018“. Събитието се организира от Министерство на културата, Община Ракитово, Кметство Костандово и Народно читалище“ Просвета 1919“ в градчето.


В първия ден се представят 210 участници, 36 състава ще се изявят в събота, а още 40 - в третия ден, съобщи секретарят на Народно читалище“ Просвета 1919“ Пламен Киселов. В Костандово пристигнаха състави и индивидуални участници от областите Силистра, Бургас, Кърджали, Смолян, Благоевград, Перник, Кюстендил, София, Сливен и Пазарджик. Сред по-атрактивните са група за шопски хумор от село Нови хан, община Елин Пелин, мъжката група “Стар мерак“ от град Банско и гайдарите от Златоград.
Фестивалното жури бе в състав Николай Чапански от Радио“ Пловдив“, Галя Асенова от ТВ“СКАТ“, Иванка Паунова, диригент на Ансамбъла за народни песни и танци „ Пазарджик“ и Маестро Никола Янев-Чоли, художествен ръководител на редица състави от Община Ракитово. В първата вечер гост на фестивала бе фолкпевицата Татяна, в събота-Райна, а в неделя-във финалната вечер- „Роял бенд“, а събитието ще бъде закрито с празнична заря.
Официални гости при откриването на 23-ия Национален фолклорен фестивал „Костандово 2018“ бяха евродепутатът от ДПС Искра Михайлова - член от Групата на Алианса на либералите и демократите за Европа в Европейския парламент, народният представител от „БСП за България“ Йордан Младенов, Костадин Холянов - кмет на община Ракитово, Нина Димова - председател на Общинския съвет в Ракитово, инж.Бельо Мандраджиев - председател на Общински съвет - Велинград, Ведат Хюсеин - областен председател на ДПС в Благоевград и Юмер Хамза - областен председател на ДПС в Пазарджик, Ерхан Саатчъ - кмет на с.Нова махала, община Батак, зам.-кметът на Община Ракитово Цанко Молов, кметът на село Дорково Николай Ковачев, директорът на Горско стопанство “Ракитово” Муса Али, зам.-председателите на ОбС в Ракитово Момчил Арнаудов, Иван Иванов и Димитър Бекташев, общински съветници, както и зам.-кметът на Велинград Исмаил Моллов .
Костандово отваря врати за хилядите гости на 23-ия Национален фолклорен фестивал и ние, потомците на Орфей, свято пазим магията на родопската песен. Нека през тези 3 дни отворим душите и сърцата си и се насладим на празника, каза в приветствието си кметът на Костандово Валентин Вигнев. Костандово има бъдеще и се развива, хората тук поддържат българския дух и няма по-силна магия от народното творчество. Българският дух е жив и всеки народ трябва да знае откъде идва и накъде отива, заяви кметът на Община Ракитово Костадин Холянов. Той допълни, че наш дълг е да съхраним българския дух и увери костандовци и жителите на общината, че усилията му са насочени да се подобри живота в този край. Г-н Холянов пожела успех, късмет и благоденствие на всички участници във фестивала. Евродепутатът Искра Михайлова благодари за възможността да бъде част от този вълнуващ празник, поздрави жителите на Костандово и община Ракитово за хубавите постижения и пожела успех на фестивала, както радост и удоволствие на всички зрители. Поздравителен адрес бе получен от кмета на община Велинград Костадин Коев, а организаторите благодариха на дарителите, спомогнали за провеждането на празника.
Наред с фолклорните изпълнения от цялаат страна в първата вечер гост на фестивала бе фолкпевицата Татяна, а в събота - Райна. В неделя свири благоевградският „Роял бенд“, а финалът на тридневното събитие бе празнична заря. А на 21 май своя храмов празник чества църквата “Св. равноап. Константин и Елена” в Костандово.
ТемпоTuesday, March 26
· Общината с планове за подмяна на уличното осветление
· Пролетно общо събрание с отворен финал
· Приета е Национална програма за бездомните кучета, ред е на общините
· ВИЗИТА: ГОСТИ ОТ ГЕРМАНИЯ
· По искане на прокуратурата: Променят наредбата за общинските жилища
· КРИМИ ХРОНИКА 26.03.19
· Инициативи преди юбилея на ОУ „Неофит Рилски“
· ПГИТ домакинства на състезание за готвачи, сладкари, сервитьори и бармани
· “Пролетно хоро” значи празник
· Малки обяви: 26.03.19
· Пролетна изложба на гоблени в ТИЦ
· Многознайковците от “Буквоплет”
· На 22 март отбелязахме деня на водата
· Наградиха победителите в конкурса „Моят роден град - Велинград”
· „Чепинец” показа повече настойчивост
· Наша скиорка на Световно по ориентиране в Швеция
· Плувците ветерани защитиха честта на велинградската школа
· Ветерани и деца закриха ски сезона на “Старина”
· Турнирът „Велинград Къп 2019” стартира на 1 април
Thursday, March 21
· ОБЯВА МИГ Белово, Септември, Велинград
 
Всичко за велинград