Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, September 20
· За десети път доброволци се включиха в кампания за почистване
· Силна буря в Сърница
· С над 197 000 туристи Велинград е най-предпочитаният СПА курорт
· В областта се проведе полицейска спецакция
· Концерт на световно ниво в памет на Николай Гяуров
· Марена Балинова отново подкрепи базиликата “Св. Николай Чудотворец” в Ракитово
· Престижни награди за Младежката музикална формация
· 13 години СНЦ „МИГ Белово, Септември, Велинград“
· Малки обяви: 20.09.2022
· Старото читалище има нов покрив
· IN MEMORIAM: Почина треньорът Борис Чолев
· Книгата „Д-р Дошкинов - Човекът-Лекар“ на първа среща с читатели
· Оспорвана надпревара в състезанието „Млад пожарникар“
· „Чепинец“ с нова убедителна победа
· Плувците ветерани завоюваха общо 35 медала

Търсене в архивите


ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.05.2021
Публикувано 2021-06-01 09:30:35 от Темпо


РАЗХОДИ Съветниците разпределиха 191 050 лева, след като отново приеха увеличение на бюджета на общината. Парите трябва да дойдат от продажба на общински земи и имоти, а ще бъдат изхарчени в рамките на програмата за капиталови разходи: 30 000 лева за закупуване на пътни знаци, 158 050 лева за дофинансиране на доставката и монтаж на обзавеждане по проекта за социални жилища и 3000 лева за обзавеждане за нуждите на Община Велинград.ПРЕМЕСТВАЕМИ ОБЕКТИ Гласувани бяха поредица решения, свързани с преместваеми обекти. Разрешено бе поставянето на маси и столове и електромеханична детска количка на Търговската улица, на кафе автомат в тротоарно уширение срещу ПГИТ „Алеко Константинов и на ул. „Терегово“ в Драгиново. Открити бяха процедури за отдаване под наем чрез явен търг на павилион на площад „Възраждане“ в кв. Каменица и павилиони за закуски в ОУ „Н. Рилски“ и СУ „Васил Левски“.

ОТЧУЖДАВАНЕ Общинският съвет отмени още едно от решенията за отчуждаване на реституирани частни имоти, които бяха приети през февруари 2016 г. Имотът е с площ 934 кв.м. и се намира на Търговската улица в центъра на Велинград, собственост на наследници на фамилия Бакърджиеви. Предложението бе внесено от кмета Костадин Коев с мотив, че в бюджета на общината не са предвидени средства за реализация на отчуждителните процедури и за инвестиционни намерения. С отмяната на процедурата по отчуждаване се цели и зачитане неприкосновеността на частната собственост. Решението бе прието с 18 гласа „за“ и 5 „против“ от групата на ДПС, които заявиха, че защитават принципната позиция за запазване на парковете.Съветници от ЗНС обвиниха ДПС в демагогия, защото не казват откъде общината да намери пари за отчуждаването.

ПЪТИЩА Общинският съвет единодушно прие 7 решения за промени в списъка на общинските пътища на територията на Община Велинград. Списъкът бе допълнен с новите пътища: Кръстава - Биркова – Чолаково – Дживгова махала; Рохлева – Кандови; Света Петка- Долна Дъбева – Алендарова – ж.п. Гара Цветино; Драгиново – местност Водениците; Юндола – Белово / Хижа „Христо Смирненски”, м. Куртово до границата с община Якоруда и Белово; Юндола - Черна Места/Пашови.

ГОРСКИ ПЪТ По искане на ДЛС „Чепино“ бе одобрен парцеларен път за основен ремонт на горския автомобилен път от Симеонови ливади до Червени скали. Трасето е в землището на село Грашево, с дължина 20.345 км през силно пресечен планински терен. При ремонта на места пътя ще бъде уширен, като оптимизацията е направена от пътни инженери, геолози и специалисти от ДЛС „Чепино“.

ЗАЕМ Община Велинград ще отпусне безлихвен заем в размер на 32 000 лева на общинската фирма „ВКТВ“, която е в тежко финансово състояние. Парите са нужни за покриване на текущи разходи. Заемът се отпуска за срок от 6 месеца. Общината ще трябва да осигури сумата от собствени приходи от наем на земя.

КМЕТОВЕ Сесията завърши със спор, след като кметът на Пашово заяви, че не е информиран за внесена допълнителна точка за частично изменение на плана на село Пашови. Много от съветниците реагираха, че част от кметовете на населени места не идват на комисии и на заседания на Общинския съвет, а Емил Моллов предложи да не се гледа точка за дадено населено място, ако не присъства съответният кмет. В края на дебатите бе постигнато съгласие, че кметовете трябва да бъдат уведомявани по надлежния ред, ако в допълнителните точки има такива, свързани с техните села.

НЕПРЕДСТАВЕНИ За трети пореден месец от Общинска администрация не бе представен отчет за състоянието на пътната инфраструктура и поименен списък за ремонт и асфалтиране на общинските пътища и улици за 2021 г. Съветниците не получиха и отчет за готовността за провеждане на Културните тържества и Празника на Велинград през юли 2021 г. Непредставянето на информацията по двете точки, които са залегнали в плана за работа на местния парламент на месец май, не предизвика никаква реакция от страна на съветниците. Материалите от сесията подготви Елена БаеваTuesday, September 27
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.09.2022
· Колко месеца са нужни за маркиране на пешеходна пътека във Велинград?
· 31 170 жители на община Велинград имат право...
· Граждани събират подписка срещу силната музика от Анезица
· Кой пази българските занаяти, които пазят традициите?
· Празнично хоро за Деня на независимостта
· Областният управител награди огнеборци и доброволци
· Малки обяви: 27.09.2022
· КРИМИ ХРОНИКА 27.09.2022
· СК „Атлас“ с три медала от „Купа Велинград“
· 120 участници стартираха в Ротари маратона на язовир Батак
· На 9 октомври ще се проведе полумаратонът „Ремово - Блатца - Ракитово“
· Проект за забавно и креативно междучасие
· Читалището в Костандово отчита успехи
· Сърцето на Кюстендил запя
· Пътят на светеца Михаил Войн Български от Родопите до Търново
Tuesday, September 20
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 20.09.2022
· Първият учебен ден се превърна в урок за доброто
· Тече кампания за пробно машинно гласуване за изборите
· ИЗБОРИ ЗА 48 НАРОДНО СЪБРАНИЕ
 
Всичко за велинград