Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, January 11
· Общината спешно търси фирма за градски и междуградски превози
· Само „КМД“ иска поръчката за чистотата
· „Делчев инженеринг“ ще ремонтира 3 улици
· Шампион по плуване и турист от Балчик извадиха кръста на Богоявление
· В Ракитово сложиха начало на нова традиция за Йордановден
· КРИМИ ХРОНИКА 11.01.2022
· 144 години от първия ден на Освобождението
· Гайдари свириха в памет на Христо Ботев
· Малки обяви: 11.01.2022
· Тракийското култoво място на Пашино бърдо стана обект с национално значение
· Запълниха дупките по пътя между Ракитово и Костандово
· Малки художници спечелиха награди от пленер и конкурс
· ПРЯКА РЕЧ: Къде отиде истинският дух на празниците?!
· Посрещнахме новата година със стари и нови традиции
· Януари – месецът с най-много имени дни

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.11.2021
Публикувано 2021-11-30 09:25:33 от Темпо


ГРУПА Четиримата общински съветници Тодор Ушев, Костадин Паунов, Антонио Велев и Красимир Джиханов, които влязоха от листата на политическа партия „Глас народен“, са подали искане за напускане на досегашната си група със същото имена. Четиримата образуват нова група, която ще се нарича „Глас за Велинград“.КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ Традиционно в началото на всяка сесия Общински съвет - Велинград прави изменения в Програмата за капиталови разходи. Този път съветниците преразпределиха 105 905 лева за 6 обекта, сред които асфалтиране на улици във Велинград, подмяна на водопровод в Анезица, закупуване на готварска печка за ДГ „Детски рай“ и др.

КРЕДИТ Общинският съвет увеличи от 12 на 24 месеца срока за погасяване на кредита, който Община Велинград сключи с Фонда за органите на местно самоуправление в България - „ФЛАГ“. Кредитът е във връзка с изпълнението на проекта за закриване на старото сметище в местността „Реповица“ край Каменица. В момента изпълнението на проекта е спряно след доклад на авторския надзор, че има значителен обем допълнителни отпадъци и че одобреният проект не е отчел пресичането на съществуващо дере и липсват мероприятия за отводняване. Заради спирането на проекта сумата по кредита не е усвоена и се налага удължаване на срока.

ДЦ „НАДЕЖДА“ Дневният център за деца с увреждания „Надежда“ получи за безвъзмездно управление за срок от 5 години двете общински сгради, които ползва. Това ще позволи Дневният център „Надежда“ и Детска градина „Детски рай“ да бъдат включени в проект за енергийна ефективност по програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“.

„БУЧИМИША“ Стартира процедура за продажба на общински поземлен имот с площ 229 квм. в местността „Бучимиша“. Началната тръжна цена е 3 524 лева без ДДС. Процедурата ще бъде явен търг.

УЛИЦА съветниците дадоха съгласие 95 кв.м. от улица „Свети Георги“ във Велинград да бъдат придадени към имот с площ 1818 кв.м. отреден за хотелски комплекс. Промяната е по искане на „Вели Авто“ ООД с аргумент „голяма денивелация на терена и невъзможност за автомобилен достъп в участъка“.

„ВЕЛЬОВИЦА“ По искане на „ВИП 2005“ ООД бе разешено изработване на ПУП за промяна предназначението на земеделски земи в местността „Вельовица“. Имотът с площ 13 692 кв.м. се преотрежда от „Нива“ в „За хотел апартаментен тип, СПА център, Търговия и услуги“. Бъдещият хотел ще се строи до съществуващия „Инфинити“.

„БОСАК“ Юлияна Матева, собственик на 3 парцела в местността „Босак“ с отреждане „За ваканционно селище“ , поиска промяна на предназначението. С решение на Общинския съвет трите имота стават един с обща площ 19 918 кв.м. и отреждане „Сграда за отдих и фотоволтаична централа“.

ВОДОПРОВОД Ще бъде изработена план схема за ново трасе на подземен водопровод, който започва от помпена станция „Клептуза“, пресича ул. „Никола Вапцаров“ и жп линията, продължава по южното платно на улицата, сгита до обръщалото за автобуси в кв. Чепино и достига до съществуваща шахта. на водопровод.Трасето е с дължина 836 метра.Tuesday, January 18
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 19.01.2022
· Без изненада: общината поднови договора за транспорта с позната фирма
· Броят на заразените с ковид расте стремглаво
· Култура под знака пандемия: да бъдеш или да не бъдеш
· Данъчната кампания стартира, ползваме 5% отстъпка до 30 април
· КРИМИ ХРОНИКА 19.01.2022
· Таксата за битови отпадъци в Сърница без увеличение
· Без тържества, но с подаръци за Бабинден
· 170 „бабинчета“ в община Ракитово
· Гледката е отблъскваща, а кой е виновен?
· Удължен е срокът по програма “Патронажна грижа+”
· Учени от Велинград и обекти от региона са включени в изследователски проект
· Малки обяви: 19.01.2022
· Сърдечен поздрав към екипа на oбщинската болница
· Флагман на литературния живот
· Атанас Пашев пое ФК „Чепинец“
· Доброволците спечелиха наградата на публиката
· Спортните успехи през 2021 година
Tuesday, January 11
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 11.01.2022
· 2021 г. постави печален рекорд с 512 починали
 
Всичко за велинград