Актуален брой

Предишен брой
Sunday, May 22
· Фестивал на бойните изкуства
· „Чепинец“ компенсира с успех в Ивайло
· Тежки наказания след скандалния мач
· Подкрепа за най-малките футболисти на „Чепинец‘‘
Tuesday, May 17
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.05.2022
· 100 години СУ „Васил Левски“: гордост и празник за цял Велинград
· Областният управител върна решението за придаване на алея към парцела на „Рич“
· Велинград търси място в нишата на конферентния туризъм
· Опасна детска пързалка пред „Фреш“
· Започна ремонтът на ул. „Цанко Церковски“
· Община Сърница кандидатства за Европейски етикет за иновации
· „Старото читалище - отново място за култура и изкуство“
· „Овчарска песен“ празнува 50 години
· Концерт на школата по китара
· Три дни Костандово ще бъде столица на фолклора в Западните Родопи

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

Спортните успехи през 2021 година
Публикувано 2022-01-18 08:45:22 от Темпо


(Продължение от бр. 2/2022) АВГУСТ
Започна подготовката на ФК „Чепинец“ за новото футболно първенство в „А“ Регионална група („А“ РГ) – Пазарджик. В първата си контрола велинградчани победиха „Юнак“ (Ивайло) с 5:0.


За шеста поредна година на кортовете на конната база „Сивек“ от 27 до 29 август се проведе тенис турнирът за аматьори „Велинград и приятели“. Негов организатор и домакин е Работническият спортен клуб „Хамлет Йовчев”, подкрепен от Българската работническа федерация „Спорт и здраве” и Община Велинград. Представителките на Велинград Полина Джамбазова - Никол Грозева останаха втори при жените, а при мъжете също втори станаха Спас Гардански - Иво Кюркчиев.
СЕПТЕМВРИ
234 състезатели от клубовете в България взеха участие в Държавното лятно първенство по ски бягане с ролкови кънки, което се проведе от 9 до 11 септември 2021 г. Домакин отново бе курортът Юндола, но част от стартовете за първи път бяха не по шосето към Белмекен, а по новоасфалтираните пътни отсечки в посока Кръстава. Организатори на държавния шампионат бяха Българската федерация по ски и велинградският СК „Атлас”.
На Държавното първенство в Бургас КСТ „Импулс-Велинград-20002“ отново се представи отлично. В групата до 9 год. Калоян Шолев - Кристиана Кирилова спечелиха сребърните медали в открития и в международния турнир в клас D. Първо място завоюваха Георги Белев - Дария Дуралийска. В групата до 11 години победители станаха Ангел Попчев - Кайра Бозова. В международния турнир до 21 г. на второ място се класираха Мирослав Бозев - Диана Енчева.
С две шампионски титли и два бронзови медала се завърнаха от Ямбол състезателите на СК „Бойни изкуства“ от Държавния личен шампионат по ММА. Шампион при мъжете в категория 83,9 кг стана Денис Фотенлиев. При момчетата в категория 57 + Виктор Димитров също спечели шампионска титла.
За пета поредна година община Велинград, Българска федерация Ски и СК „Атлас“ организираха състезание по ролкови ски за купа „Велинград“. Добро представяне отчетоха велинградските скиори. Лидия Нанова за второ място при жените на 5 км., Петко Тетимов също взе сребро, но при момчетата старша възраст и Мария Симеонова при момичетата в същата възраст също се класира втора.
На 19 септември в град София се проведе Държавно първенство по масов спорт. Малките гимнастички от велинградския филиал на КСХГ „Диляна“ (Пазарджик) спечелиха златни медали със своята композиция.
Състезателката от Плувен клуб „Чепинец“ Велинград Елица Овчарова влезе в официалната Топ 10 ранглиста на Европейската континентална асоциация по водни спортове за 2020 година.
ОКТОМВРИ
На 2 и 3 октомври в околностите на гр. Сърница се проведе състезание по ориентиране за купа „Велинград“ и приз „Страхил Паланов“, организирано от бивши състезатели на вече несъществуващия велинградски клуб по ориентиране „Атлас“. Разнообразното трасе в различните дистанции при надморска височина от 1 250 метра постави на изпитание физическата подготовка и издръжливостта на всички състезатели на възраст от 12 год. до 70+. Участваха 380 ориентировачи, представители на 41 клуба от цялата страна – рекордно участие за това състезание!
На 3 октомври с традиционен поход в планината много хора от различни възрасти отбелязаха Световният ден на ходенето. Българската федерация Спорт за всички, Министерството на младежта и спорта и Община Велинград осигуриха награди за участниците в походите, както и за победителите в многобройните игри, които съпътстваха Световния ден на ходенето.
На 7 и 8 октомври в Копер - Словения се проведе международният турнир по спортни танци International Championship. България бе представена от два танцови дуета, като един от тях бе от КСТ „Импулс-Велинград - 2002“. Двойката Мирослав Бозев - Диана Енчева се класира на 6-то място при голяма конкуренция в тяхната категория.
На 9 октомври в София се проведе Световно първенство по ММА и граплинг. В него участва и СК „Беси‘ с треньор Красимир Толупов. 4 златни медала за клуба спечелиха Алеко Гальов в тежка категория, Уси Кердаков в категория до 74 кг., Хамлет Караманов при най-леките и Красимир Костадинов при юношите тежка категория. Сребърни медали са спечелили Николай Гушевилов, Салих Доспатски, Красимир Соколов, Цветомир Шуманов, Илиян Карамфилов, Красимир Кадьов, Ясен Мастев, Иван Аврамов, Алекс Миланов. С бронзови отличия са Ричи Янкулов, Ангел Камбуров, Денис Денисов и Емил Ризов.
На 23 и 24 октомври 13 плувци от ПК „Чепинец“ взеха участие в Десетия международен турнир по плуване ,,Руси Русев“ в Стара Загора и се представиха отлично. Елица Овчарова при родените 2009-2010 г. е трикратна шампионка на 50,100 и 200 м гръб и е със сребърен медал на 50 м свободен стил. Тя спечели приза за най-добра състезателка в своята възраст. В същата група родените през 2010 г. Антон Тупаров и Никола Мишев са първи сред връстниците си.
В същото състезание плувците на ПК „Белмекен“ спечелят общо 5 медала – 2 златни и 3 сребърни. Христо Джонгалов се окичи със златните медали на 50 м св.стил и 200 м съчетано плуване, а на 100 и 200 м кроул завоюва сребърни медали. На 50 м бруст Росен Кривулев добави към сметката на отбора още един сребърен медал.
НОЕМВРИ
На 13 и 14 ноември се проведе VII Международен турнир „Пловдив” по плуване на 25-метров басейн, който е включен в календара на БФПС. Плувците на ПК „Белмекен“ спечелиха общо 12 медала: 5 златни, 2 сребърни и 5 бронзови. Роденият през 2009 г. Христо Джонгалов стана първи в четири дисциплини - 50 и 100 м свободен стил, както и на 100 и 200 м съчетано плуване. Заради тези успехи организаторите на турнира са определили Христо Джонгалов за най-добър състезател в неговата възраст.
ФК „Чепинец“ завърши есенния полусезон с минимална домакинска победа 1:0 над „Тракия“ (Мирянци), като зае 6. място във временното класиране с актив от 21 точки, натрупани след 6 победи и 3 равенства с допуснати 5 загуби и 29:22 голова разлика.
На 20 ноември в София се проведе престижен международен турнир по бразилско жиу-житцу AJP – Тour Sofia, с организция от Абу Даби (ОАЕ). В него участва и велинградчанинът Любомир Цинцев, който след 4-годишно прекъсване се върна на тепиха и успя да запише победа и да участва в наи-атрактивната схватка на турнира,
От 25 до 28 ноември в Бургас се проведе поредното състезание от Държавното лично и отборно първенство (ДЛОП) по плуване на 25-метров басейн. В състезанията взеха участие и две плувкини от ПК „Белмекен“, които се представиха добре. Не спечелиха медали, но подобриха своите лични постижения в дисциплините, в които стартираха. Илиана Говедарска (р. 2008г) при девойки мл. възраст плува на 50, 100 и 200 м гръб, както и на 100 м св. стил. При девойките ст. възраст Мария Ангелова (р. 2005 г.) участва на 50, 100 и 200 м св. стил и на същите разстояния съчетано плуване.
ДЕКЕМВРИ
На 11 декември 2021 на закрития плувен басейн „Антон Митров“ се проведе традиционният коледен плувен турнир „Обичам да плувам“, организиран от ЦПЛР –ОДК и плувните клубове „Белмекен“ и „Чепинец“.
На 11 и 12 декември 2021 г. в Бургас се проведе поредното състезание от Държавното първенство по спортни танци по възраст и клас. КСТ „Импулс – Велинград 2002“ участва с 5 двойки и 3 момичета на соло. Те донесоха на отбора 2 шампионски титли и общо 7 комплекта медали: 2 златни, 2 сребърни и 3 бронзови. В клас 11Dя в многобоя златните медали заслужи двойката Христо Статев – Асия Бозова. В клас 15С в многобоя първото място и златни медали спечели двойката Борис Ушев – Ивана Енчева. При най-малките, във възрастовата група до 7 г. Ангел Пелев – Виолета Целева се окичиха със сребърни медали в многобоя, а в клас 11Е Ангел Попчев – Кайра Бозова станаха трети и получиха бронзови медали. В клас 18А при младежите Мирослав Бозев – Габриела Навякова спечелиха бронзови медали в „Латина“. В състезанията на соло сестрите Дария и Микаела Дуралийски заеха съответно 5. и 6. място в „Латина“ при най-малките до 7 г. Алис Коруджийска спеччели бронзов медал при 13-годишните и сребърен при по-големите – 15-годишните. В същото състезание КСТ „Импулс“ с треньори Петър Милчев и Йоана Сукиязова изпрати 2 двойки, които станаха абсолютни шампиони на България. Шампионски титли взеха Антонио Добрев и Рая Пиндева в (D. В по-голямата възрастова група 13D - Христо Манов и Криста Гушевилова също по възраст и клас са шампиони на България. И двете двойки преминаха успешно в по-високия клас С.
На тържествена церемония във Велинград Автомобилната федерация на България награди победителите от офроуд шампионатите за сезон 2021. „Офроуд клуб 4х4 Велинград“ спечели шест приза в класацията: Първо място в клас „Прототип“ и в клас „Рали Т2“; Второ място в класовете „Рали Т1“, „Стандарт Н“ и „Стандарт L“ и трето място в клас „Модифициран“.
ТемпоSunday, May 22
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.05.2022
· Велинград посреща 24 май със знакови събития
· Три истории за разрушение, печалба и загуба
· Общинският съвет ще избере управител на болницата
· Регионалната програма за заетост ще разкрие 401 работни места
· Обучение за реакция при наводнения
· Съживяват фонда за развитие на летище Пловдив
· КРИМИ ХРОНИКА 24.05.2022
· Костадин Филипов: Нося Велинград в сърцето си
· Музеят празнува 18 май
· Старото читалище - кауза, която събира хората и подкрепя културата
· Малки обяви:24.05.2022
· Сериозен проект и страхотно преживяване
· Никола Тодев разказва в „Джинс“
· Костандово празнува с фолклорен фестивал
· Над 300 талантливи деца се изявиха на сцената в Драгиново
· Наши ученици спечелиха награда „Най-четящ клас“
· Достойно представяне на фестивал в София
·
· Общината връчи 39 купи за спортни постижения през 2021 година
 
Всичко за велинград