Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, August 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.08.2022
· Стартира смяната на 2209 стари улични лампи
· Дълго чаканият ремонт на улица „Бачо Киро“ започва
· Лятна разходка из фонтаните на Велинград
· С 5.3 милиона ще продължи ремонта на пътя Селище - Побит камък
· Без съгласие за състава на РИК Пазарджик
· Колко ще получават членовете на СИК за изборите
· КРИМИ ХРОНИКА 09.08.2022
· Съборът на теснолинейката на гара Аврамово се отменя
· За първи път форум театър във Велинград
· Пореден златен медал за Мария и Чоли
· Кой ще върне на мястото му пътния знак за жп прелез?
· Лятна творческа ваканция
· Рисувани пана по проект „Наследство“ в четири училища в България
· Изгражда се подпорна стена по ул .”Братя Маврикови”

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

„Чепинец“ повтори най-слабото си класиране, но се усети подобрение
Публикувано 2022-06-21 09:22:07 от Темпо


В края на футболния сезон 2021/2022 г. отборът на „Чепинец“ завърши отново на 6. място в крайното класиране и така повтори най-слабото си подреждане от миналата година. Въпреки това в играта и представянето на велинградския тим се усети известно подобрение, особено в мачовете през пролетта на 2022 г. Малко не достигна на отбора да влезе в първата тройка на подреждането.


Междувременно през зимната пауза (20.12.2021 г.) се проведе Общо събрание на членовете на Сдружение „Футболен клуб „Чепинец“ и след него настъпиха съществени промени. Най-напред кметът Костадин Коев заяви, че се оттегля като председател на Управителния съвет (УС) на клуба, същото стори и членът на УС – инж. Филип Устабашиев, а своето оттегляне от поста си декларира и играещият старши треньор Николай Байраков. Общото събрание избра за нов председател на УС зам.-кметът Исмаил Моллов, а след проведени разговори беше предложен и вариантът за нов треньор в лицето на Стефан Кошлуков – бивш вратар на „Чепинец“ , играл в отбора преди 2 години. Важна стъпка в случая е, че като консултант и съветник на новия треньор беше привлечен добре известният специалист Атанас Пашев.
Преди началото на пролетния полусезон настъпиха някои промени и в състава на отбора. Напуснаха играчите М. Паров, В. Василев, М. Стоев, а голмайсторът В. Чаушев временно прекрати участието си заради ангажименти в чужбина. В отбора беше привлечен атакуващият халф Атанас Велев-Крауч, както и новите попълнения П. Гатев, Г. Кадреев и Ив. Гюров. Много успешен ход беше идването на Ат. Велев, който се превърна и в основен голмайстор на тима със своите 14 гола в 14 мача. В сравнение с есента на 2021 г. през пролетния полусезон „Чепинец“ показа израстване с демонстриране на повече стабилност и постоянство. Единственото изключение беше домакинската среща с „Локомотов“ (Септември), когато беше допусната и единствената загуба през пролетта с 0:3. Неприятни сцени, сблъсъци и размяна на удари между играчите на двата отбора в края на мача още повече развалиха настроението на публиката, а след това последваха и наказания за Ил. Брадваров и Н. Байраков, които те ще изтърпяват и през следващия сезон. Подемът в играта на „Чепинец“ през пролетта пролича и в равносметката на получените резултати. Отборът постигна 9 победи (една служебна с 3:0 срещу „Балкан“ – Варвара) 4 равенства и само 1 загуба с голова разлика 33:15, като спечелени 31 точки. Сравнението с изявите на отбора през есенния полусезон разкрива разликите. През есента „Чепинец“ направи 6 победи, 3 равенства и 5 загуби с голова разлика 29:22 и актив от 21 т.
Цялостната статистика за представянето на „Чепинец“ през сезон 2021/2022 г. показва признаци на развитие и подобрение, въпреки че отборът не можа да се придвижи на по-предно място от шестата позиция в крайното класиране. Изоставането от водача „Чико-Бунара“ Бяга е 14 т. от изиграни 28 срещи, което е значително по-малка разлика от предишни години. В актива на велинградчани има 52 точки, натрупани след 15 победи (една служебна) и 7 равенства с допуснати 6 загуби и 62:37 голова разлика. В директните двубои срещу първите 5 отбора в класирането има известен напредък в сравнение с миналата година. Сега „Чепинец“ успя да събере 12 точки от отборите в Топ 5, като постигна 3 победи, 3 равенства и загуби 4 мача с голова разлика 18:19.
Прави впечатление, че в домакинските си срещи „Чепинец“ беше сравнително стабилен, но с някои изключения. Във Велинград отборът спечели 30 т., като постигна 10 победи, без равенства, но и допусна 4 загуби – твърде много на собствен терен! Головата разлика е 33:16. При гостуванията също има напредък и велинградският тим успя да натрупа 22 точки след 5 победи, 7 равенства и само 2 загуби, а головата разлика е положителна – 29:21. „Чепинец“ успя да запази цели 12 сухи мрежи, което е атестат за добрата игра на защитата и вратарите. Отборът не можа да вкара гол в 5 срещи. По отношение на отбелязаните 62 гола в 28 мача (от тях 3 служебни!) отборът заема шеста позиция по резултатност със средно отбелязани по 2,21 гола на мач. Само за сравнение лидерът „Чико-Бунара“ (Бяга) е вкарал 90 гола. Отбраната на „Чепинец“ с допуснати 37 гола или средно по 1,32 гола на мач е на трето място в подреждането на най-стабилните защити, където води отбраната на „Брацигово“, допуснала само 27 гола в мрежата си.
Като голмайстори на отбора се изявиха 12 футболисти, които бяха точни за 59 попадения (към тях се прибавят и три служебните гола). Силно се представи централният нападател Валентин Чаушев, който въпреки отсъствието си през пролетта, когато изигра само два мача, успя да отбележи общо 15 гола! Веднага след него с 14 попадения се нареди новото попълнение Атанас Велев-Крауч. Лявото крило Илко Заиров беше точен 11 пъти, следван от Щ. Киев с 4 гола, С. Тахчиев и Ив. Камов с по 3, М. Владимиров и Ив. Гюров с по 2 гола, а Ил. Генов, М. Паров, П. Гатев и Хр. Костов имат по 1 гол, плюс 1 автогол в полза на велинградчани на мача „Локомотив“ (Септември) – „Чепинец“ 2:4.
Георги ДишляновThursday, August 18
· МИГ „Белово, Септември, Велинград“
Tuesday, August 16
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 16.08.2022
· Цяла година „Власа“ чака ремонт, за който гласуваха 20 000 лева
· Какви доходи и имущество декларират управниците на Велинград
· Подготовката за парламентарните избори набира скорост
· Хората и бизнесът се умориха от измислени герои, време е за стабилност
· Десетки сгради във Велинград са на адрес „Съединение“ № 49
· Посланикът на Саудитска Арабия посети Велинград
· Тази седмица сменят уличните лампи в Чепино
· Ракитово участва в нова МИГ
· Лятно настроение със събори, балове, конкурси и фестивали
· НФ „Култура“ ще финансира проекти на местни читалища
· Продължава сътрудничеството между Велинград и фамилия Кесаури
· Малки обяви: 16.08.2022
· Пещерната експедиция „Терра Бесика“ ще се проведе в началото на септември
· Фолклорна група от Сърница спечели златен медал от събора в Копривщица
· IN MEMORIAM: КЪЩИ С ИСТОРИЯ: Масларовата къща
· Тодор Гълев – живата история на велинградския спорт
· Подкрепа за Митко чрез футболен турнир
· Велинградчанин плува на европейското първенство в Рим
 
Всичко за велинград