Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, August 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.08.2022
· Стартира смяната на 2209 стари улични лампи
· Дълго чаканият ремонт на улица „Бачо Киро“ започва
· Лятна разходка из фонтаните на Велинград
· С 5.3 милиона ще продължи ремонта на пътя Селище - Побит камък
· Без съгласие за състава на РИК Пазарджик
· Колко ще получават членовете на СИК за изборите
· КРИМИ ХРОНИКА 09.08.2022
· Съборът на теснолинейката на гара Аврамово се отменя
· За първи път форум театър във Велинград
· Пореден златен медал за Мария и Чоли
· Кой ще върне на мястото му пътния знак за жп прелез?
· Лятна творческа ваканция
· Рисувани пана по проект „Наследство“ в четири училища в България
· Изгражда се подпорна стена по ул .”Братя Маврикови”

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

Бенефис на Венелин Каленов - „златното момче на „Звънче“
Публикувано 2022-06-21 09:35:45 от Темпо


От години Музикалната школа „Звънче“ утвърждава една ценна традиция: когато дойде време за „Довиждане“ с някое от порасналите „звънчета“, това става с концерт-бенефис. Поредният такъв концерт се състоя на 17 юни в НЧ „Отец Паисий-1893“. В главната роля бе Венелин Каленов - единственото момче, което по думите на г-жа Йорданка Казалиева е „издържало толкова дълго - 12 години“ в ДЮВИШ „Звънче“. И единственият спечелил 3 награди Гран при от международни конкурси наред с десетките отличия от национални фестивали и изяви. Формулата на успеха: Венелин Каленов изпя част от най-големите български хитове по свой начин, влагайки талант, труд и вдъхновение.


Колко е вярна тази формула почувства и публиката, изпълнила до краен предел залата на читалището. Сред официалните гости бяха Мариана Зинкова от Община Велинград, Ани Василева - директор на СУ „Св. св. Кирил и Методий“, тримата класни ръководители на Венелин - г-жа Шаламанова, г-жа Калъчева и г-н Стоев и голяма част от училищния колектив, Росица Рускова - директор на ПГД „Иван Вазов“, Катерина Мирчева - директор на ЦПЛР-ОДК, композиторът Хайгашот Агасян, музикантът Светослав Лобошкин, маестро Никола Янев-Чоли и др.
„В тази зала са всички важни за мен хора“, каза в началото Венелин Каленов, бурно аплодиран и от много приятели и съученици. Той изпълни любими български песни, посвещавайки две от тях на своята майка Румяна и на своята баба Надка в знак на благодарност за тяхната обич и подкрепа. В певческата си кариера 19-годишният Венелин е пял на 7 езика, направи го и на бенефиса.
В концерта се включиха и още „звънчета“, чийто талант Велинград е аплодирал многократно: Николета Сачкова, Христина Даскалова, Анелия Рачева, Иванка Алексиева, Ванеса Баева. Венелин Каленов изпълни два дуета - с Мария Божинова, която го определи като „буря, емоция, която не може да бъде спряна“ и с дългогодишната си дуетна партньорка Николена Сачкова, която му пожела да не спира да развива своя уникален талант. Поздрав към Венелин беше изпълнението на Светослав Лобошки, под чийто акомпанимент на китара пя Михаела Нанова. Г-н Лобошки сподели, че благодарение на енергията музика във Велинград е открил приятели и припомни, че без музика животът щеше да е една грешка. Специално за бенефиса Хайгашот Агасян изпя новата си песен „Детството, детството - няма го вече“ по стихове на Недялко Йорданов. Големият композитор определи Венелин като „целунато момче“ и изрази своята обич към всички деца от „Звънче“, израстнали пред очите му. Въпреки че не успя да присъства, певицата Дивна също изпрати своята любов и поздрави към Венелин и семейството му. А танцьорите от КСТ „Импулс Велинград 2002“ с ръководител Мая Кондарева допълниха музиката с красотата на танца.
Песента „Заедно“ в изпълнение на всички присъстващи „звънчета“ прозвуча като химн на вечерта и показа невероятната връзка между възпитаниците на семейство Йорданка и Иван Казалиеви, независимо от времето и разстоянията.
С топли думи към Венелин Каленов се обърна г-жа Ани Василева, която изрази увереност, че сцената пак ще бъде негова и обеща, че неговите учители винаги ще са на първия ред. От името на Община Велинград г-жа Мариана Зинкова поднесе подарък и определи Венилин като „очарователния рицар на „Звънче“. А групата „приятели извън сцената“ му пожелаха никога да не променя.
Роден е да бъде лидер и ще успее, защото се научи да се труди - това бе оценката за Венелин Каленов от г-н Иван Казалиев. Г-жа Йорданка Казалиева го нарече „златно момче“ и обобщи: „Нашето злато, нашето най-голямо богатство са нашите деца“, като не пропусна и този път да благодари на родителите и да ги покани на сцената. Бенафисът в чест на Венелин Каленов завърши с общо изпълнение на песента „Звънче“, с много вълнение и аплодисменти - сякаш никой в залата не искаше концертът да свършва. И той няма да свърши, защото дори и да е вярно, че „всичко отминава под това небе“, то музиката остава завинаги в сърцата на тези, които я обичат.
Елена БаеваThursday, August 18
· МИГ „Белово, Септември, Велинград“
Tuesday, August 16
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 16.08.2022
· Цяла година „Власа“ чака ремонт, за който гласуваха 20 000 лева
· Какви доходи и имущество декларират управниците на Велинград
· Подготовката за парламентарните избори набира скорост
· Хората и бизнесът се умориха от измислени герои, време е за стабилност
· Десетки сгради във Велинград са на адрес „Съединение“ № 49
· Посланикът на Саудитска Арабия посети Велинград
· Тази седмица сменят уличните лампи в Чепино
· Ракитово участва в нова МИГ
· Лятно настроение със събори, балове, конкурси и фестивали
· НФ „Култура“ ще финансира проекти на местни читалища
· Продължава сътрудничеството между Велинград и фамилия Кесаури
· Малки обяви: 16.08.2022
· Пещерната експедиция „Терра Бесика“ ще се проведе в началото на септември
· Фолклорна група от Сърница спечели златен медал от събора в Копривщица
· IN MEMORIAM: КЪЩИ С ИСТОРИЯ: Масларовата къща
· Тодор Гълев – живата история на велинградския спорт
· Подкрепа за Митко чрез футболен турнир
· Велинградчанин плува на европейското първенство в Рим
 
Всичко за велинград