Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, August 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.08.2022
· Стартира смяната на 2209 стари улични лампи
· Дълго чаканият ремонт на улица „Бачо Киро“ започва
· Лятна разходка из фонтаните на Велинград
· С 5.3 милиона ще продължи ремонта на пътя Селище - Побит камък
· Без съгласие за състава на РИК Пазарджик
· Колко ще получават членовете на СИК за изборите
· КРИМИ ХРОНИКА 09.08.2022
· Съборът на теснолинейката на гара Аврамово се отменя
· За първи път форум театър във Велинград
· Пореден златен медал за Мария и Чоли
· Кой ще върне на мястото му пътния знак за жп прелез?
· Лятна творческа ваканция
· Рисувани пана по проект „Наследство“ в четири училища в България
· Изгражда се подпорна стена по ул .”Братя Маврикови”

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.07.2022
Публикувано 2022-08-02 10:12:32 от Темпо


ОТЧЕТ Общински съвет - Велинград прие отчет за своята дейност за първите 6 месеца на 2022 г. Проведени са 8 заседания, от които 2 извънредни. Приети са общо 194 решения. Областният управител е върнал като незаконосъобразни 4 решения, а кметът не е върнал нито едно решение за ново обсъждане. За половин година от страна на общинските съветници не са постъпили нито едно питане и нито един въпрос към кмета на Община Велинград. Най-много проекти за решения е разгледала Постоянната комисия по градоустройство, строителство и архитектура, инфраструктура и водоснабдяване - 106, а най-малко Постоянната комисия по транспорт, обществен ред и сигурност, безопасност на движението, молби и жалби на гражданите, кризисни ситуации и връзки с гражданското общество - 39.АВТОМОБИЛ Съветниците гласуваха промяна в бюджета, с която се осигуряват 20 000 лева за закупуване на един високопроходим автомобил за нуждите на Районното управление на МВР във Велинград. Автомобилът е по линия на полицейските и младши полицейските инспектори, обслужващи община Велинград.

ПОДПОРНА СТЕНА 118 752 лева бяха гласувани за възстановяване на подпорната стена на река „Луковица“ при моста на ул. „Киселец“ във Велинград. Подпорната стена падна при голямото наводнение през август 2005 г. и вече 17 години се очаква финансиране за нейния ремонт. Според гласуваното решение парите са от собствени средства на общината от продажба на общински земи. Сумата е за изготвяне на работен проект, упражняване на авторски контрол и изпълнение на строително-монтажните дейности.

ПАТРОНАЖНА ГРИЖА Общинският съвет даде съгласие за удължаване на срока по проект „Патронажна грижа +“, по който общината получава безвъзмездна финансова помощ с европейски средства от Оперативно програма „Развитие на човешките ресурси”. Програмата се удължава до 31 януари 2023 година. От 1 февруари 2022 г. до 25 юли 2022 г. интегрираната здравно-социална услуга по проекта е ползвана от 99 лица.

РОЯЛ Община Велинград ще кандидатства пред Местната инициативна група (МИГ) „Белово, Септември, Велинград“ за закупуване и доставка на роял. Средствата са по програмата за развитие на селските райони.

ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ Съветниците дадоха съгласие общината да кандидатства пред МИГ „Белово, Септември, Велинград“ с проектно предложение за текущ ремонт на санитарните възли и подмяна на настилките в Основно училище „Христо Ботев“ във Велинград.

УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ Утвърден бе списък на защитените детски градини и училища в община Велинград. За новата учебна година те са общо 8: детските градини в Света Петка и Грашево и училищата в Абланица, Биркова, Грашево, Кръстава, Пашови и Света Петка. С изключение на училището в Абланица, останалите 7 ще имат и статут на средищни учебни заведения. Двата списъка се утвърждават от Министерския съвет.

МАЛОМЕРНИ ПАРАЛЕЛКИ Само 3 ще са маломерните паралелки в училищата в община Велинград през учебната 2022/23 г. В СУ „Св. св. Кирил и Методий“ ще има 1 маломерна паралелка в девети клас, а в ОУ „Христо Ботев“ 2 паралелки в трети и четвърти клас. Дофинансирането на маломерните паралелки е за сметка на бюджета на училищата.

„ИНФИНИТИ“ Съветниците разрешиха разработване на схема за присъединяване на хотел „Инфинити“ към водопровода на улица „Връх Киселец“ и до общинската канализационна шахта в река „Луковица“. Общата дължина на новия водопровод ще бъде 408 метра, а на новата канализация 98 метра. Решението бе прието с 22 гласа „за“ и 1 „против“ - на Богдана Пашева от ГЕРБ.

РЕКЛАМА Една година безвъзмездно право на ползване на рекламно време за излъчване на видеоклипове на лед екрана на централния площад получи Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Алеко Константинов“.Thursday, August 18
· МИГ „Белово, Септември, Велинград“
Tuesday, August 16
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 16.08.2022
· Цяла година „Власа“ чака ремонт, за който гласуваха 20 000 лева
· Какви доходи и имущество декларират управниците на Велинград
· Подготовката за парламентарните избори набира скорост
· Хората и бизнесът се умориха от измислени герои, време е за стабилност
· Десетки сгради във Велинград са на адрес „Съединение“ № 49
· Посланикът на Саудитска Арабия посети Велинград
· Тази седмица сменят уличните лампи в Чепино
· Ракитово участва в нова МИГ
· Лятно настроение със събори, балове, конкурси и фестивали
· НФ „Култура“ ще финансира проекти на местни читалища
· Продължава сътрудничеството между Велинград и фамилия Кесаури
· Малки обяви: 16.08.2022
· Пещерната експедиция „Терра Бесика“ ще се проведе в началото на септември
· Фолклорна група от Сърница спечели златен медал от събора в Копривщица
· IN MEMORIAM: КЪЩИ С ИСТОРИЯ: Масларовата къща
· Тодор Гълев – живата история на велинградския спорт
· Подкрепа за Митко чрез футболен турнир
· Велинградчанин плува на европейското първенство в Рим
 
Всичко за велинград