Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, September 20
· За десети път доброволци се включиха в кампания за почистване
· Силна буря в Сърница
· С над 197 000 туристи Велинград е най-предпочитаният СПА курорт
· В областта се проведе полицейска спецакция
· Концерт на световно ниво в памет на Николай Гяуров
· Марена Балинова отново подкрепи базиликата “Св. Николай Чудотворец” в Ракитово
· Престижни награди за Младежката музикална формация
· 13 години СНЦ „МИГ Белово, Септември, Велинград“
· Малки обяви: 20.09.2022
· Старото читалище има нов покрив
· IN MEMORIAM: Почина треньорът Борис Чолев
· Книгата „Д-р Дошкинов - Човекът-Лекар“ на първа среща с читатели
· Оспорвана надпревара в състезанието „Млад пожарникар“
· „Чепинец“ с нова убедителна победа
· Плувците ветерани завоюваха общо 35 медала

Търсене в архивите


ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

Първият учебен ден се превърна в урок за доброто
Публикувано 2022-09-20 10:24:02 от Темпо


През последните години първият учебен ден 15 септември изглежда различно. През 2020 и 2021 г. началото на новата учебна година бе под знака на пандемията от Ковид-19 и за много от първокласниците именно мерките, дистанцията и маските ще останат като спомен от техните първи дни в училище. Тази есен новата 2022-2023 учебна година за голяма част от българите започна под знака на благотворителността. Голям брой училища в България се включиха в националната кампания на 15 септември отделените за цветя за учителите пари да бъдат дадени за пострадалите хора в наводнените села в Карловско.


Във Велинград няколко училища решиха първият урок на 15 септември да бъде свързан с човечност, съпричастност и помощ. Учителите от ОУ „Христо Ботев“ в кв. Каменица и ОУ „Неофит Рилски“ в кв. Чепино обявиха, че се отказват от букетите и призоваха отделените средства да бъдат дадени като дарение за лечението на нашия съгражданин Митко Даскалов. „Нека радостта от първия учебен ден да стопли едно българско семейство. Вместо цвете за любимия учител отделене средства за Митко“ - това призоваха и учителите от СУ „Методий Драгинов“ в Драгиново. Училищата ще предадат всички събрани средства с протоколи за дарение.
А на 15 септември в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в кв. Лъджене учителите посрещнаха своите ученици вместо в празнични официални тоалети с бели тениски с логото на училището. Директорката Ани Василева обясни, че са решили да дарят спестените парите за дрехи и за цветя като помощ за лечението на техния ученик Ангел Карафезиев и на родителя на техни ученици Митко Даскалов. По време на тържеството за откриване на новата учебна година всички учители от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ направиха с ръцете си красивия жест „сърце“, а нестихващите аплодисменти от страна на учениците и на всички родители и гости станаха ясен знак за подкрепа на тяхната добра кауза. Белите тениски на учителите са и първа крачка към създаването на училищна униформа - ако на учениците също им хареса.
Новата учебна година бе открита във всички 15 училища на територията на община Велинград. Първият учебен звънец би за 298 първокласници - с 28 по-малко в сравнение с 2021 година, но също толкова развълнувани и емоционални от срещата с училището. Кметът Костадин Коев и зам.-кметът Атанас Палигоров избраха да бъде гост на тържеството на СУ „Васил Левски“, зам.-кметът Светла Томова участва в откриването на учебната година в СУ „Св. св. Кирил и Методий“, а председателят на Общинския съвет Любомир Перчинков бе гост на СУ „М. Драгинов“.
И в община Ракитово всички учебни заведения посрещнаха своите възпитаници на 15 септември. Общината осигури подаръци за първокласниците, а кметът Георги Холянов пожела на учителите, учениците и родителите здрава и присъствена учебна година.
В община Сърница 15 септември бе празник за 36 първокласници, както и за учителите и учениците в трите училища в Сърница, Побит камък и Медени поляни. Кметът Неби Бозов пожела на учениците през новата учебна година да бъдат здрави, любознателни и целеустремени, защото знанието е най-ценния и неизчерпаем ресурс в наши дни.
ТемпоTuesday, September 27
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.09.2022
· Колко месеца са нужни за маркиране на пешеходна пътека във Велинград?
· 31 170 жители на община Велинград имат право...
· Граждани събират подписка срещу силната музика от Анезица
· Кой пази българските занаяти, които пазят традициите?
· Празнично хоро за Деня на независимостта
· Областният управител награди огнеборци и доброволци
· Малки обяви: 27.09.2022
· КРИМИ ХРОНИКА 27.09.2022
· СК „Атлас“ с три медала от „Купа Велинград“
· 120 участници стартираха в Ротари маратона на язовир Батак
· На 9 октомври ще се проведе полумаратонът „Ремово - Блатца - Ракитово“
· Проект за забавно и креативно междучасие
· Читалището в Костандово отчита успехи
· Сърцето на Кюстендил запя
· Пътят на светеца Михаил Войн Български от Родопите до Търново
Tuesday, September 20
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 20.09.2022
· Първият учебен ден се превърна в урок за доброто
· Тече кампания за пробно машинно гласуване за изборите
· ИЗБОРИ ЗА 48 НАРОДНО СЪБРАНИЕ
 
Всичко за велинград