Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, November 22
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.11.2022
· В годината на местните избори такса смет остава без промяна
· Политическа математика: Хартиените бюлетини - разровиш ли ги, ще мирише
· Ремонтът на ул. „Бачо Киро“ е напът да взриви търпението на хората
· В ОИК - Ракитово постъпи сигнал срещу кмета
· СХР алармира за лошото състояние на пътя Велинград - Варвара
· Общинската болница погаси половината от наследения дълг и получи отсрочка от НЗО
· Комисия подготвя Областна аптечна карта
· Различният час на класа
· Образование отвъд граници
· КРИМИ ХРОНИКА 22.11.2022
· Малки обяви: 22.11.2022
· Монтирани са първите 9 пейки в парка на болницата
· Ракитово посреща Коледа с базар и ледена пързалка
· Във Велинград се проведе семинар на медицински специалисти и здравни медиатори

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

В ОИК - Ракитово постъпи сигнал срещу кмета
Публикувано 2022-11-22 10:16:06 от Темпо


Общинската избирателна комисия (ОИК) в Ракитово разглежда сигнал от Димитър Делиев. В сигнала се твърди, че според справки от Търговския регистър кметът Георги Холянов е едноличен собственик на капитала на три търговски дружества и не е спазен чл.41, ал.3 от ЗМСМА.
Във връзка със сигнала от ОИК - Ракитово искат информация от председателя на Общински съвет - Ракитово и становище от кмета Георги Холянов дали са спазени разпоредбите на въпросния член от закона за местното самоуправление. Поискана е и справка от Агенцията по вписванията за актуалното състояние на дружествата към момента.


През изминалата седмица кметът Георги Холянов направи обръщение към жителите на община Ракитово, в което потвърждава желанието си за пълна прозрачност в неговата работа като кмет и информира за следното:
„Постъпилият сигнал в ОИК, Ракитово от името на Димитър Делиев касае НЕВЯРНО твърдение, че съм управител и едноличен собствениник на три търговски дружества, а именно “Цвета къмпани”, “Кос Хол 1” и “Кос Хол 2”, което по смисъла на закона е нарушение, тъй като кметовете на общини не могат да извършват търговска дейност, да бъдат контрольори, управители и прокуристи на търговски дружества по време на своя мандат.
Сигналът, подаден в Комисията, е напълно неоснователен, тъй като откакто съм кмет, не съм нито управител, нито прокурист, търговски пълномощник или управител на посочените дружества. Никога не съм упражнявал дейност като едноличен търговец, съдружник в събирателно дружество или неограничено отговорен съдружник в командитно дружество и т.н.
Освобождаването ми като управител в четирите търговски дружества, без да прехвърлям дяловете си, е ИЗЦЯЛО съобразено със закона и актуалната съдебна практика на Административния съд в Пазарджик.
Към момента лично не извършвам търговска дейност по смисъла на ТЗ, не съм управител, контрольор, прокурист, търговски представител, посредник, синдик, ликвидатор в търговски дружества, не участвам в надзорни съвети и управителни и контролни органи на такива.
Позволявам си да обърна внимание, че в сигнала се съдържа внушение, което считам за оскърбително: “Бележка: За управител на трите дружества е вписана Сузана Холянова - съпруга на Георги Холянов.” Действащото законодателство не съдържа забрана съпругата ми да бъде управител на търговските дружества, нито съм длъжен да прекратя брака си с нея, за да удовлетворя неоснователните претенции на подаващия сигнала човек.
Уважаеми съграждани, знаете, че семейството ми е свикнало да бъде атакувано по всякакъв начин. Това беше потвърдено и по време на предизборната кампания, продължава и знам, че ще продължи. Както казах и в заключителното си обръщение пред вас преди изборния ден през месец юли, тези действия не ме разколебават да работя все по-усърдно за благото на общината и на хората в нея, да съм уверен в пътя, който аз и екипа ми следваме, за да превърнем община Ракитово в добро място за живеене, туризъм и културни традиции.“
Късно вечерта на 21 ноември с 6:4 гласа ОИК - Ракитово е взела решение за отстраняване от длъжност на кмета Георги Холянов, който обяви, че ще го обжалва по съдебен път. ТемпоTuesday, November 29
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 29.11.2022
· „ВКТВ“ трупа нови загуби, задължения и проблеми
· Кметът на Ракитово остава на поста, ОИК не успя да го отстрани
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 24.11.2022
· Pазпределиха още неосигурени милиони за капиталови разходи
· Зелена градска мобилност - засега само в бъдеще време
· Само 9 възрастни и 5 деца са настанени досега в новите социални жилища
· Общината избра изпълнители по проект за интеграция
· КРИМИ ХРОНИКА 29.11.2022
· „НИЛЕТ“ изчисли колко отпадъци трупа Велинград в река Чепинска
· Четвърти пленер по живопис - запазената марка на хотел „Деви“
· Малки обяви: 29.11.2022
· Убедителен „Чепинец“ в Лозен
· В Самоков клуб „Торнадо“ се пребори за три медала
· Пореден успех на бойците от Ракитово
· Ясни са първите победители в ученическите игри по волейбол
· Книга, орисана от Арабчал и Сюткя
· На тържествен концерт в Батак
· Заедно на празника
· Ученици от Ракитово с награди от конкурса „Въведение Богородично“
 
Всичко за велинград