Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, January 31
· Новият клуб по еър бадминтон започва с големи амбиции
· Още победители в игрите по тенис на маса
· „Мишел“ игра в престижен турнир по футзал
Tuesday, January 24
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.01.2023
· Световен рекорд с велинградско участие
· Концесия лесно се дава, но трудно се прекратява
· Падна заповед на РДНСК за премахване на ресторант на Клептуза
· Община Велинград обяви поръчка за обществен превоз на пътници
· Велинград става на 75 години
· Рибар от Драгиново се удави в язовир „Малък Беглик“
· Кой ще спре вандалските прояви?
· КРИМИ ХРОНИКА 24.01.2023
· Равносметката на общинската болница за половин година
· Бабинден - традицията, която Велинград пази и тачи
· Велинград може да получи евросредства за младежки център

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

Цени за реклама

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 29.11.2022
Публикувано 2022-11-29 10:38:54 от Темпо


ОФЕРТА Само една оферта е събрала и класирала Община Велинград в рамките на обявената обществена поръчка за текущ ремонт на спортните площадки в Основно училище „Христо Ботев“. Стойността на опърчката е 80 097 лева, а единествен кандидат за изпълнител е „Делчев инженеринг“ ООД.ПОЛИКЛИНИКА Общинската поликлиника в Ракитово ще бъде ремонтирана. Общината обяви обществена поръчка на стойност 269 928 лева. Срокът за участие е 2 декември 2022 г. Планирано е ремонтът да бъде завършен за срок от 90 дни.

СПИН Районната здравна инспекция - Пазарджик обяви седмици за безплатни изследвания за ХИВ/СПИН. От 28 ноември до 9 декември, от 9.00 ч. до 16.00 часа всеки желаещ може да провери безплатно и анонимно своя ХИВ-статус в лабораторията на РЗИ в Пазарджик. Инициативата е по повод стартирането на първи етап от Националната АНТИСПИН кампания и 1 декември – Световен ден за борба с ХИВ/СПИН.

ПРИРОДА На 30 ноември в 18.30 часа сдружение „Байкария“ кани на „Разговор за природата“, посветен на защитените територии в нашия дял на Родопите. Разговорът ще бъде в „читалнята“ в НЧ „Отец Паисий-1893“.

СВЛАЧИЩА Община Ракитово ще получи 114 000 лева от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за проектно-проучвателни работи (инженерно-геоложки и хидроложки проучвания и инвестиционни проекти) на три свлачищни участъци. Свлачищата са на пътя Ракитово - Костандово - стената на язовир Батак.

ПРАЗНИК С 10 Климентови дни СУ „Св. Климент Охридски“ в Ракитово отбеляза своя патронен празник. Сред многобройните събития бе и литературната среща „Милош Зяпков - поетът на правдата“ с участието на дъщерята на Милош Зяпков - д-р Албена Зяпкова, братовчедка му Султана Статева и неговия приятел Асен Иванов. Организатори и участници в литературното четене бяха учениците от 10а клас, които са част от литературен клуб „Хубава си, моя горо“ с ръководител г-жа Мартина Симидарева. А на 25 ноември в църквата „Света Неделя“ в Ракитово беше отслужена литургия и водосвет за здраве и благоденствие на всички ученици, учители, служители и техните семейства.

КОМЕДИЯ На 7 декември на сцената на НЧ „Васил Левски-1904“ ще видим комедията „Три котки на покрива“ от Емил Йотовски. Звезди на спектакъла са актьорите Ники Сотиров, Ани Михайлова, Анна Петрова и Боряна Павлова.

РАБОТИЛНИЦА На 1 декември ЦПЛР-ОДК във Велинград отваря Коледна работилница. Да 15 декември в работлиницата творческото въображение на децата ще бъде подчинено на идващите Коледни празници.

БЛАГОТВОРИТЕЛНО На 27 ноември мюсюлманските настоятелства и Коран курсовете в Сърница организираха традиционния Благотворителен базар по случай кампанията „Седмица на сираците“, организирана от Главно мюфтийство на мюсюлманите в България. Събраните средства се даряват на деца от цялата страна, останали без родители.

ИЗКУСТВО 225 общински училища в цялата страна ще получат финансиране за провеждане на учебни часове в музеи и галерии и срещи на ученици с актьори и музикални дейци. Средствата са предназначени за входни билети, такси за беседи, виртуални турове и видеоуроци.Tuesday, January 31
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 31.01.2023
· Общината пак иска 3 милиона лева назаем от държавата
· Клептуза: архивите на „Темпо“ разказват
· Общината пропусна шанс за европейски пари за „Клептуза“
· Жалко е, че виждаме всичко, но мълчим!
· През 1999 г. американци оценяват концесията на Клептуза на 10 милиона долара
· Съветник от ГЕРБ напусна местния парламент, закле се нов
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.01.2023
· 10-годишно момче направи щедро дарение за кампанията „Жълти стотинки“
· Здрава Каменова идва във Велинград с „Хитът на сезона“
· Изложба за 93-тия рожден ден на художника Борис Резов
· 300 000 лева за Културния календар за 2023 година
· Нов индекс подреди ТОП 100 на хотелите в България
· В Сърница откриха пункт за издаване на документи за самоличност
· Пореден рунд за общинската болница
· „Защити гората“ - платформа за сигнали от активни граждани
· Малки обяви: 31.01.2023
· КРИМИ ХРОНИКА 31.01.2023
· Поетесата Снежана Максудова: Когато пиша, аз съм тъжна
· Хаджи Башко - юнакът от село Баня (Чепино)
 
Всичко за велинград