Актуален бройПредишен брой
Tuesday, May 30
· КСТ „Импулс“ - Велинград с 4 златни медала от Гърция
· 6 танцови двойки на „Импулс-Велинград 2002“ с медали от Лариса
· Пет медала за борците от Костандово
Tuesday, May 23
· МИГ Белово, Септември, Велинград
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.05.2023
· Общината ще плаща заради „мълчалив отказ“ на кмета
· Кръгла маса припомни значимостта на училището в Каменица за просветното дело в Ч
· На Клептуза е една идея по-чисто, но проблемите остават
· Болницата като политически въпрос
· Ще ремонтират три улици във Велинград
· Изложба в деня на музеите
· Непознатата история на сградата на читалището в Лъджене
· ДГ „Слънчице“ празнува 50 години
· Ансамбъл „Чепино“ изпълни с живот Старото читалище
· Малки обяви: 23.05.2023

Търсене в архивитеПарламентарни избори 02.04.2023ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

Цени за реклама

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 20.03.2023
Публикувано 2023-03-21 11:19:32 от Темпо


СЕКЦИИ С решение на РИК - Пазарджик бяха определени секциите на територията на община Велинград за гласуване на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването. Във Велинград определените секции са 3: секция 6 на бул. „Съединение“ №139 (ДГ „Радост“), секция 13 на бул. „Хан Аспарух“ № 11 (Клуб на пенсионера) и секция 18 на ул. „Добри Чинтулов“ № 4 (ДГ „Еделвайс“).

В Драгиново избирателите с увредено зрение и със затруднения в придвиждавенето ще гласуват в секция 39 в СУ „Методий Драгинов“, ет.1, а в Света Петка в секция 44 в сградата на кметството. Образувана е и секция за гласуване с подвижна избирателна кутия с номер 059.

ДИСКУСИЯ На 16 март Българският съюз по балнеология и СПА туризъм проведе дискусия с участието на кметовете на СПА дестинациите на България, Националният доверителен екофонд, Българската асоциация по подземни води и Германо-Българската индустриално-търговска камара. Във форума в Белчин се включи и кметът на Община Велинград Костадин Коев. Обсъдена е острата необходимост от финансиране на общински проекти за реновиране на съществуващата амортизирана и изграждане на нова инфраструктура за минерални води. Общо е желанието реализираната през 2016 г. пилотна инвестиционна програма „Минерални води“ (съфинансираща проекти за реновиране на минерална инфраструктура) да се превърне в Национална програма „Минерални води“.

КОПКА Ремонтът на ул. „Иван Вазов“ в Ракитово започна с първа копка от кмета Георги Холянов и управителя на фирмата-изпълнител „Д2 Строй” ЕООД инж. Иван Якофов. В церемонията участваха петима свещеници от църквите в Чепинското корито. Ремонтът предвижда подмяна на бордюрите, нова асфалтова и тротоарна настилка и засаждане на нови дръвчета.

НАПОЯВАНЕ „Напоителни системи - клон Тополница“ обяви условията и цените за поливен сезон 2023 г. Цените са увеличени и за района на Велинград са годишно: 37.32 лв./дка за картофи, 104.64 лв./дка за зеленчукови градини и 51.18 лв./дка за зеле и фасул. Земеделските производители ще трябва да заплащат цената предварително, а ако имат стари неплатени задължения няма да им се доставя вода за поливане.

ВИДЕО Видео за Велинград с продължителност минута и 50 секунди е заснето от Български филмов институт - сдружение с нестопанска цел, което е спечелило проект за промотиране на България като атрактивна снимачна дестинация. На среща в общината от БФИ са благодарили на общината за оказаното съдействие и са връчили на кмета К. Коев почетен знак „Приятел на българската култура” и благодарствен адрес.

ЧИТАЛИЩЕ Новият председател на читалището в Дорково е Невена Георгиева. Тя бе избрана на на отчетно-изборното събрание на НЧ „Св. св. Кирил и Методий-1919” на 15 март 2023 г.

STEM Отборът на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ Велинград, който участва в Шестия Национален конкурс за STEM науки в Българияпобеди в категорията SUPER STEM в конкуренцията на 255 ученически проекти от цялата страна! Под ръководството на г-жа Десислава Димитрова ученичките Джанан Ендякова, Сибез Коренарска и Роси Стоянова спечелиха с проект „Проследител на животни“.Tuesday, May 30
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 30.05.2023
· Съдът прекрати оспорването на решението за общинската болница
· За първи път съветниците не приеха „изменения на измененията“ на капиталовата пр
· Д-р Пепелов не идва на комисии и сесия, но мнозинството го подкрепя
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.05.2023
· МИГ „Белово, Септември, Велинград“
· Юбилейните Празници на културата ще имат бюджет от 75 000 лева
· Още един мълчалив отказ на кмета падна в съда
· 24 май с награди за учители и отличници
· КРИМИ ХРОНИКА 30.05.2023
· 5 години Младежка музикална формация - Велинград
· Дали от бала ще се стигне до съда?
· „Фантазия“ стана първата иновативна детска градина във Велинград
· Малки обяви: 30.05.2023
· Общината ще избира доставчици на хранителни продукти
· На 24 май в Ракитово откриха мобилна библиотека
· Честито на номинираните за „Директор и Учител на годината“
· Юбилейни изяви на ОУ „Христо Ботев“
· Организаторите на „Etape Bulgaria by Tour de France“ ще подобрят пътя
· Тежка загуба на ФК „Чепинец“ в Пазарджик
 
Всичко за велинград