Актуален бройПредишен брой
Tuesday, May 30
· КСТ „Импулс“ - Велинград с 4 златни медала от Гърция
· 6 танцови двойки на „Импулс-Велинград 2002“ с медали от Лариса
· Пет медала за борците от Костандово
Tuesday, May 23
· МИГ Белово, Септември, Велинград
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.05.2023
· Общината ще плаща заради „мълчалив отказ“ на кмета
· Кръгла маса припомни значимостта на училището в Каменица за просветното дело в Ч
· На Клептуза е една идея по-чисто, но проблемите остават
· Болницата като политически въпрос
· Ще ремонтират три улици във Велинград
· Изложба в деня на музеите
· Непознатата история на сградата на читалището в Лъджене
· ДГ „Слънчице“ празнува 50 години
· Ансамбъл „Чепино“ изпълни с живот Старото читалище
· Малки обяви: 23.05.2023

Търсене в архивитеПарламентарни избори 02.04.2023ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

Цени за реклама

По стъпките на Алеко Константинов
Публикувано 2023-05-16 10:15:39 от Темпо


На 11 май преди 126 години е убит Алеко Константинов и България губи един от най-значимите български писатели и общественици, юрист, любител на природата и изкуството, бохем и пътешественик.
ИПГИТ „Алеко Константинов“ тържествено отбеляза своя патронен празник. На него присъстваха ученици, учители, бивши възпитаници, представители на общинското управление и различни институции. Те посрещнаха и гости от различни кътчета на нашата страна - това са училища, носещи името на Алеко Константинов (ПГТ „Алеко Константинов“ гр. Банкя – училище, завоювало висок авторитет в областта на професионалното образование;

ПГТ „Алеко Константинов“ гр. Плевен – носител на международната награда на херцога на Единбург; Свищовска ПГ „Алеко Константинов“ - иновативно училище, което подготвя специалисти в широка гама от специалности, като налага европейските стандарти в професионалното обучение; Варненска ТГ „Георги Сава Раковски“ – място на можещи и социално ангажирани личности и училища-участници по НП „Иновации в дейстие“.
Кметът д-р Костадин Коев отправи поздрав към всички и благодари на г-жа Любка Байлова – директор на гимназията за развитието на училището, за множеството успехи в различни образователни и възпитателни области.
Като същински Алековци всички и гости и домакини се опитват да вървят по стъпките на Алеко и да пазят неговите безкористни ценности! Затова и всяка година ИПГИТ връчва най-престижното училищно отличие - приза „Достоен Алековец“ на ученик с креативен дух и разнородни изяви в училищния живот на гимназията. През настоящата година този приз получиха ученичките Мануела Мукова и Илияна Мастравчиева от 12 клас. А за клас на годината бе обявен 11б. Награди получиха още много Алековци, прославили името на патрона и на училището: отборът по анимация, класирал се на второ място в Националното състезание за най-добър аниматор, награда за цялостно представяне и индивидуална награда - ваучер за обучение на стойност 1000 евро за Сибил Пиронкова; 12 г клас – за активно включване в общински и национални състезания, кетеринги и училищни празници; Нася Димитрова, ученичка от 8 клас – за достойно представяне в Националната олимпиада по английски език; Демирела Томанова – 10 клас – за спечелено първо място в конкурс за Васил Левски под мотото „150 години памет за безсмъртие” на тема „Васил Левски през моя поглед и сърце“, организиран от Национален музей на образованието и Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово.
На тържеството бяха обявени и резултатите от ученическите конкурси за написване на есе, запис на драматизация на откъс от книгата „Бай Ганьо“ и рисунка по тема, свързана с Алеко и неговите творби. Есето, класирано на първо място е на Нелина Калчева от ПГТ гр. Поморие, второ място Саша Ангелова от ПГИ „Алеко Константинов“ гр. Кърджали, а трето място си поделиха Айтен Рабчина - 10 клас, ПГИТ „Алеко Константинов“ Велинград и Кедяр Фейзулова от Свищовската професионална гимназия.
В категорията за Видео клип на драматизация на откъс от „Бай Ганьо“ – първо място видеоклип на екип от ученици от ПГТ „Алеко Константинов“ гр. Банкя и второ място видеоклип, подготвен от ученици на ПГТ „Алеко Константинов“ гр. Плевен.
Художниците също показаха креативност: първо място спечели Оля Милушева – ПГТ „Алеко Константинов“ гр. Банкя; второ място за Дарина Белчинска – ПГИТ „Алеко Константинов“ Велинград; отново две трети награди – Демирела Томанова – ПГИТ „Алеко Константинов“ Велинград и Христиания Лазарова – ПГТ „Алеко Константинов“ гр. Плевен.
Накрая поздрав за всички бе изпълнението на Представителния детски фолклорен ансамбъл за народни песни и танци „Чепинче“. Извилото се кръшно хоро бе символ на сплотеността на училищните общности и желанието да се пазят традициите, чистата и безкористна любов, висшите ценности и висок морал на Щастливеца! ПГИТ
„Алеко Константинов“Tuesday, May 30
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 30.05.2023
· Съдът прекрати оспорването на решението за общинската болница
· За първи път съветниците не приеха „изменения на измененията“ на капиталовата пр
· Д-р Пепелов не идва на комисии и сесия, но мнозинството го подкрепя
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.05.2023
· МИГ „Белово, Септември, Велинград“
· Юбилейните Празници на културата ще имат бюджет от 75 000 лева
· Още един мълчалив отказ на кмета падна в съда
· 24 май с награди за учители и отличници
· КРИМИ ХРОНИКА 30.05.2023
· 5 години Младежка музикална формация - Велинград
· Дали от бала ще се стигне до съда?
· „Фантазия“ стана първата иновативна детска градина във Велинград
· Малки обяви: 30.05.2023
· Общината ще избира доставчици на хранителни продукти
· На 24 май в Ракитово откриха мобилна библиотека
· Честито на номинираните за „Директор и Учител на годината“
· Юбилейни изяви на ОУ „Христо Ботев“
· Организаторите на „Etape Bulgaria by Tour de France“ ще подобрят пътя
· Тежка загуба на ФК „Чепинец“ в Пазарджик
 
Всичко за велинград