Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, April 13
· Пещерата Лепеница отваря врати за посетители
Tuesday, April 06
· ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.04.2021
· 16 750 велинградчани гласуваха за новия парламент
· За седмица: двойно повече болни с Ковид-19
· Изборният ден в областта
· 52% активност в Ракитово
· Сърница: най-висока активност и 82% за ДПС
· Подготовката за изборния ден
· Предизборната кампания във Велинград
· Опрощават наемите на затворени търговски обекти
· Читалището в Чепино с ремонтиран покрив след дарителска кампания
· Проект „Емблема на Драгиново“
· Пандемията съкрати Програма „Великден“
· ЧИСТ ВЕЛИНГРАД: Доброволци запретнаха ръкави и чистят

Търсене в архивите


ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

Обектив: Oбектив 10.07.06
Публикувано 2006-07-11 09:45:30 от Темпо


ПОРЪЧКА Община Велинград проведе обществена поръчка за доставчик на строителни материали. Явиха се трима кандидати, като комисията с председател заместник-кмета Никола Вецов допусна до участие офертите на фирмите на двама общински съветници: “Александър и синове” на Ал. Даскалов и СД “Таушанови” на Н. Таушанов. Класирането ще бъде обявено в началото на настоящата седмица.

КИТАЙ След риключилото гостуване на китайската делегация от Юнфу и подписването на меморандум за сътрудничество с община Велинград вече са факт и първите стъпки за неговото осъществяване. Една от тях са намеренията за създаване на дружески връзки между СОУ “В. Левски” и училище от Юнфу. Втората е откриването на изложба китайски акварели, която ще гостува в нашия Исторически музей от 11 юли. т.г.

ГРАДИНИ Кметът Стоян Дулев със заповед определи как ще работят детските градини през летния сезон. От 3 юли до 4 август в детските градини ще има сборни групи, като условието е групите да не са повече от две и в тях да се приемат деца на родители с издължени такси. От 7 август до 8 септември т.г. детските градини излизат във ваканция, като през този период ще се извършат текущи ремонти на сградите.

ПОКАНА Клуб на здравето организира на 12 юли от 17.30 часа среща-разговор с историка Николай Кафтанджиев в Художествената галерия. Срещата ще бъде посветена на 120 години от рождението на Петър Димков - най-добрия природолечител и творец на духовни билки.

СЪБРАНИЕ Съюзът на офицерите е сержантите от запаса и резерва проведе събнание на тема “Ньойския договор и последиците за България”. Лектор бе поетът-капитан Ангел Горанов, който разясни несправедливия мирен договор, довел до втората национална катастрофа. Събранието завърши с рецитал на патриотични стихотворения от местните поетеси о.з. капитан Анна Маргова, о.з. капитан Боряна Стаева и Лиляна Христова.

КУЛТУРА На 30 юни в Пазарджик заседава Областният съвет по култура с участието на областния управител Ангел Чолаков, Георги Нехризов от БАН и директори на музеи от цялата област. Отчетено е, че през 2005 г. са отпуснати над 200 000 лева за охрана на паметниците в областта. С парите са наети 110 наблюдатели по програмата “От социални помощи към заетост”. Тяхната работа е дала положителни резултати в общините Ракитово, Белово и Лесичово, но в останалите общини по охраната на паметниците все още съществуват много нерешени проблеми.

ФИЛМ На 6 юли по инициатива на Георги Златинов в читалищния салон в кв. Каменица бе прожектиран филмът “Песен за Велинград”, създаден през 1986 г. и посветен на 40-годишния юбилей на града. Прожекцията събра много зрители и има планове да бъде повторена и в Лъджене.

РАЗКОПКИ За четвърта поредна година археоложката от музея в Пазарджик Даниела Катинчарова започва разкопки в местността на параклиса “Свети Илия” над Клептуза. Под нейно ръководство археологическите разкопки стартираха на 10 юли.Tuesday, April 13
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.04.2021
· Трима от новите депутати са от община Велинград
· Резултати като никога досега във Велинград
· Как се подредиха политическите сили в област Пазарджик
· Сериозно пренареждане на политическата карта в Ракитово
· Община Сърница – рекорди за машиния вот и за ДПС
· Двете общински здравни заведения с нови управители
· Броят на случаите с Ковид-19 остава висок
· Поздравления за празника на медиците
· Общината отново иска 3 милиона назаем от държавата
· Малки обяви: 12.04.2021
· Статистиката изследва бюджетите на 108 домакинства от областта
· Кметът на Сърница влезе в борд за сътрудничество с ОАЕ
· Европейска акредитация на СУ „Васил Левски“
· Грозно и опасно
· Читалище и млади хора в акция „Драгиново не е контейнер“
· Движение Русофили отбеляза 60 години от полета на Юрий Гагарин
· „Чепинец“ взе трите точки в Брацигово
· 60 екипажа от България и чужбина идват на национален шампионат
· СК „Беси“ стяга международен турнир
 
Всичко за велинград