Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, April 06
· Старт на „Велинград волей“ в държавните първенства
· Премества се само оф роуд съборът, шампионатът остава за април
· ВУИ – Ракитово се утвърждава като базово училище на Софийския университет
Tuesday, March 30
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 30.03.2021
· За 17 месеца трети председател на местния парламент
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.03.2021
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ‘ 2021
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ‘ 2021
· Писани яйца от Велинград на европейска сцена
· Успехи в борбата с Ковид-19
· КРИМИ ХРОНИКА 30.03.2021
· Подкрепете снимката на момче от Кръстава на Вл. Карамазов
· Предложения към „Чист Велинград”
· Малки обяви: 30.03.2021
· Когато ви е тъжно...

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ
Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ


Договори Парламентарни избори 2021
ОБЯВЛЕНИЕ

Двойката на “Импулс” Ганев - Гаджева за танците, световното първенство и бъдещет
Публикувано 2007-05-01 09:47:21 от Темпо


Георги Ганев и Вероника Гаджева се превърнаха в една от най-успешните двойки на клуб по спортни танци “Импулс”, след като преди три седмици записаха най-доброто класиране за велинградския клуб на първенство от такъв ранг за всички времена и най-доброто класиране за последните 5 години за България. Това стана, след като двамата се класираха на 37-мо място на световното първенство по стандартни танци за юноши старша възраст, провело се в руската столица Москва. Ето какво споделиха двамата пред представител на вестник “Темпо.” В разговора се включва и техният треньор Петър Милчев.
ЗА СПОРТНИТЕ ТАНЦИ
И двамата са на 14 години, тренират съответно от 7 години (Вероника) и 6 години (Георги), от толкова са и състезателна двойка. Тренират по пет пъти седмично в залата на Общински детски комплекс, като тренировките продължават по три и повече часа, но това не им тежи, напротив - доставя им удоволствие. Вероника е категорична: “В залата е по-добре, отколкото на улицата”, Георги я подкрепя: “В залата може да се научи много повече, отколкото навън”. И двамата преценяват постигнатото 37-мо място на световното първенство като най-доброто си постижение, въпреки че имат престижни класирания и от други големи състезания и международни форуми. Първите места на международните турнири в Сърбия и Македония, вицешампионската титла от Държавното първенство тази година в Пловдив, призовото класиране на международния турнир в Австрия са сред най-сериозните успехи на двойката, което им осигурява и статута на национални състезатели. И двамата недвусмислено заявяват, че 37-то място на световното първенство е най-ценното за тях, защото “конкуренцията в Москва бе невиждана, а напрежението - огромно”. ЗА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО
Тук се включва техният треньор Петър Милчев, който разяснява ситуацията преди състезанието. “За последните няколко години България не е имала добро класиране на състезание от такъв форум и имаше сериозни опасения от страна на Българска федерация дали участието ни няма да се превърне в провал.” Успехът обаче идва толкова неочаквано, колкото очакван е бил преди това неуспехът.
“Имахме малко време за разходки из Москва, защото организацията бе много строга и от летището ни караха директно в хотела, от хотела - в залата и т. н.”, споделя Вероника. Въпреки това обаче двамата успяват да се разходят по Червения площад и толкова - останалото е състезание.
“Напрежението на световно първенство е много голямо”, споделя Георги. “Тук са събрани 65-те най-силни двойки в света и само тази мисъл те кара да се вълнуваш много”, допълва го партньорката му Вероника. В крайна сметка класирането е определено от всички като “повече от успешно”, а на официалната вечеря след края Георги и Вероника се сприятеляват с двойката на Хърватска и в разговорите си с тях откриват общи проблеми. ЗА БЪДЕЩЕТО
И Георги, и Вероника са категорични, че ще продължат да се занимават със спортни танци, като целите им, разбира се, са устремени към върховете на спортната слава. “Искаме да влезем в Топ 24 на света”, недвусмислено заявяват двамата своите амбиции. “Много усилия хвърляме в спортната зала и ето, че резултатите не закъсняват, това ни амбицира да гледаме още по-напред”, споделят и двамата. “С помощта на нашите треньори, родителите ни и нашия труд смятаме, че ще постигнем мечтите си”, завършват оптимистично гледната си точка за бъдещето, а ние чакаме техните нови постижения.
Николай ЙордановTuesday, April 06
· ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.04.2021
· 16 750 велинградчани гласуваха за новия парламент
· За седмица: двойно повече болни с Ковид-19
· Изборният ден в областта
· 52% активност в Ракитово
· Сърница: най-висока активност и 82% за ДПС
· Подготовката за изборния ден
· Предизборната кампания във Велинград
· Опрощават наемите на затворени търговски обекти
· Читалището в Чепино с ремонтиран покрив след дарителска кампания
· Проект „Емблема на Драгиново“
· Пандемията съкрати Програма „Великден“
· ЧИСТ ВЕЛИНГРАД: Доброволци запретнаха ръкави и чистят
· Малки обяви: 05.04.2021
· На първа инстанция: Частична отмяна на решението на КПКОНПИ срещу кмета на Ракит
· СЕДМИЦА НА ГОРАТА: Природонаучен музей във Велинград - една неосъществена идея
· Шестокласници направиха плашила за изложба в „Етъра“
· Априлски маратон на четенето в Ракитово
· Трета домакинска загуба за „Чепинец“
 
Всичко за велинград