Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, April 06
· Старт на „Велинград волей“ в държавните първенства
· Премества се само оф роуд съборът, шампионатът остава за април
· ВУИ – Ракитово се утвърждава като базово училище на Софийския университет
Tuesday, March 30
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 30.03.2021
· За 17 месеца трети председател на местния парламент
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.03.2021
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ‘ 2021
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ‘ 2021
· Писани яйца от Велинград на европейска сцена
· Успехи в борбата с Ковид-19
· КРИМИ ХРОНИКА 30.03.2021
· Подкрепете снимката на момче от Кръстава на Вл. Карамазов
· Предложения към „Чист Велинград”
· Малки обяви: 30.03.2021
· Когато ви е тъжно...

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ
Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ


Договори Парламентарни избори 2021
ОБЯВЛЕНИЕ

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.05.07
Публикувано 2007-05-15 09:31:14 от темпо


ПРЬЗНИК Обичаната Николина Чакърдъкова и Неврокопският ансамбъл (на снимката) пяха и танцуваха в неделя вечерта за празника на Костандово пред многобройна публика. В събота вечерта на сцената беше Николай Славеев. На централния градски площад “Европа” в двата почивни дни се проведе голям фолклорен фестивал с участието на десетки състави от близо и далеч. С много гости и веселие костандовци отбелязаха празника на града си, който по традиция е на 21 май - денят на равноапостолите Константин и Елена, чийто имена носи църквата. Тази година празникът бе седмица по-рано заради евроизборите на 20 май.

МУЗЕЙ В навечерието на международния ден на музеите 18 май в Историческия музей във Велинград ще гостува изложбата “По следите на Волжска България” на журналиста от Българското национално радио Чавдар Стефанов. Експозицията ще бъде открита на 15 май и може да бъде видяна във Велинград до 5 юни, след което заминава за Москва. Тъй като мотото на 18 май е “Нощ на музеите”, вечерта в галерията ще има концерт на класическа китара.

ДЕЛО На 11 май в Софийски градски съд се проведе заседание по наказателното дело срещу депутата от ДПС Фидел Беев за ощетяване на общинския бюджет при зареждане на горива от негови фирми. Този път свидетелите, които в продължение на повече от 2 години чакат да бъдат разпитани, дадоха показания пред съда. Делото ще продължи в края на юни с разпити на още свидетели.

ПОБОЙ Баща, син, дъщеря и зет турски гражданин бяха пребити навръх Гергьовден в Ракитово. Бащата А.К. на 48 г. е настанен в болница. Извършителите на побоя и грабежа са заловени и срещу тях се води дознание. те са И.М. на 25 г. и С.А. на 18 г. от Велинград, Б.Ф. на 19 г. и още двама 17-годишни младежи от Ракитово.

РЕШЕНИЯ Кметът Стоян Дулев е върнал за прегласуване от Общинския съвет две решения от последната сесия: за преместване на таксиметровата стоянка от автогарата пред жп-гарата, което съветниците не ободриха и за разрешение на ракитовската фирма “Деймос” за прокарване на кабел за интернет и телефония, което съветниците приеха. И двете върнати от кмета решения нарушават интереси на фамилия Бееви и той настоява съветниците да ги променят.

ЧИТАЛИЩА Духовият оркестър и мажоретният състав представиха ОНЧ “Отец Пасий” на състоялата се в столицата национална среща за празника на българските читалища. Денят на читалищата се отбелязва на църковния празник на братята Кирил и Методий - 11 май.

РИЛСКИ МАНАСТИР На 10 май ученици от СОУ “Св.св. Кирил и Методий” и СОУ “В. Левски” отпътуваха за Рилския манастир. Там те взеха участие в организираното от министъра на образованието Даниел Вълчев освещаване на иконата на св.св. Кирил и Методий, която ще води празничното шествие на 24 май. Велинградските ученици са направили много снимки с министъра и специално са го питали за матурите, но той не е обещал да ги отмени.

МЕЧКИ Приключи пролетната таксация на кафявите мечки в Западните Родопи, организирана от РИОСВ-Пазарджик. В тяхното преброяване в последните дни на април се включиха специалистите от ДДС “Борово” и ДДС “Ракитово”. Те са преброили общо 18 мечки, от които 7 големиTuesday, April 06
· ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.04.2021
· 16 750 велинградчани гласуваха за новия парламент
· За седмица: двойно повече болни с Ковид-19
· Изборният ден в областта
· 52% активност в Ракитово
· Сърница: най-висока активност и 82% за ДПС
· Подготовката за изборния ден
· Предизборната кампания във Велинград
· Опрощават наемите на затворени търговски обекти
· Читалището в Чепино с ремонтиран покрив след дарителска кампания
· Проект „Емблема на Драгиново“
· Пандемията съкрати Програма „Великден“
· ЧИСТ ВЕЛИНГРАД: Доброволци запретнаха ръкави и чистят
· Малки обяви: 05.04.2021
· На първа инстанция: Частична отмяна на решението на КПКОНПИ срещу кмета на Ракит
· СЕДМИЦА НА ГОРАТА: Природонаучен музей във Велинград - една неосъществена идея
· Шестокласници направиха плашила за изложба в „Етъра“
· Априлски маратон на четенето в Ракитово
· Трета домакинска загуба за „Чепинец“
 
Всичко за велинград