Актуален брой


ПРОДАВА

ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

Предишен брой
Tuesday, September 25
· Ветераните защитиха честта на велинградската плувна школа
· „Чепинец” с четвърта поредна победа
· ФК ”Чепинец” отново само с детски отбор и без юноши!
Wednesday, September 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 181.09.18
· Ще има ли достатъчно дърва за огрев?
· Учебната година започва нормално и с повече първокласници
· Единна Европа може да се справи с всички проблеми
· Дипломати проведоха работна среща във Велинград
· ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „Развитие на човешките ресурси” 2014 –
· Започват обществените поръчки за ремонт на ул. „Тошо Стайков“ и „Вела Пеева“
· Общината осъдена да плати 29 990 лева на адвокат на “Еkо Титан”
· В Грашево Цв. Цветанов обеща ремонт на пътя
· Кметът предлага солидарен фонд за лечение
· Изхвърлят ли се отпадъци в уж закритото сметище?
· Нерегламентираните сметища – омагьосан кръг без изход

Търсене в архивите
Д-р Васил Павлов

специалист
хирург-урологНай-четени 2017г.
· Нека музиката бъде с вас!4664
· Наздравица с 25 домашни червени вина3667
· Ех, ти Велинград..., май курортен град?!3623
· За една седмица - 240 км пеша по билото на Стара планина3369
· Общински съветник, ексуправител и инженер се борят за шеф на “ВКТВ”3170
· Предложение: Плажа да носи името на своя създател Йосиф Шнитер3035
· Шарено “Пролетно хоро” зареди Велинград с българска енергия2946
· Централният парк става пазар2221
· Пълен консенсус: съветниците подкрепиха колега да строи хотел в парк2147
· Два месеца в академията на Рафа Надал1753

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ
Публикувано 2008-08-05 18:01:17 от Темпо


Мустафа Джамбаз:Да играем всички заедно
- Г-н Джамбаз, как ще коментирате вчерашния вот за избор на председател на Общинския съвет и новосформираното мнозинство?
- В Общинския съвет има различни групи, не може всички да мислим еднакво и нещата се решават чрез избор. Досега от страна на ДПС винаги сме показвали уважение към всички групи и ще продължим да търсим диалог. Надяваме се да намерим общ език с всички.
- Има ли коалиция ДПС, ВМРО, ДПС?
- Лично не съм следил кой гласува или не. Ние сме отворени към всички.
- Да попитаме по друг начин: вие като председател на подкрепа от кои политически сили разчитате?
- От групите на БЗНС и ВМРО. Надяваме се да получаваме подкрепа и от други партии.
- Вчера вие казахте, че нещата ще потръгнат, когато повече се сещаме за думата толерантност, а не за анти. ДПС достигна до спечелване на председателския пост, подкрепяйки две искания за оставки - на зам.-председател и на председател на Общинския съвет. Това толерантно поведение ли е или е поведение анти?
- При нас решенията се взимат на заседание на групата и са колективни. По искането за оставката на Борис Голомехов имаме политическо решение. Нямаме нищо против него, в прекрасни отношения сме. Имаме и забележки по работата на председателя. Толерантно не означава да се съгласяваме с много други, имаме наша позиция.
- Кога ДПС промени мнението си за председателсикя пост: при избора на зам.-председатели преди месеци дори не направихте предложение за такъв от ДПС, а сега се твърди, че председателят трябва да е от ДПС, защото това е най-голямата група?
- Бяхме против възнагражденията на заместник-председателите. Преценихме, че трима са много, а четвърти вече е прекалено много.
- Остана впечатлението, че вчера липсваше готовност веднага да бъде излъчен кандидат за председател на Общинския съвет. Кога и от кого бе взето решението вие да сте кандидатът?
- Решението беше взето вчера, от цялата група на ДПС.
- Съветникът Златко Златанов каза, че целият сценарий е на депутата Фидел Беев. Имаше ли сценарий и на кого беше той?
- Отношенията между Ф. Беев и З. Златанов са лични и затова не ги коментирам. Като депутат от ДПС Фидел Беев присъства на заседанията на нашата група.
- Вашият отговор на въпроса на кмета от вчера “Наиграхте ли се”?
- Сами виждате какво се случва. Ще се опитаме да работим така, че да играем всички заедно и да няма разногласия, а не всеки на различно хоро.

Тома Пачалов:Имаше пробив в БСП
- Г-н Пачалов, въпреки обявеното от вас политическо решение да подкрепите Борис Голомехов, един съветник от БСП гласува за неговото сваляне. Има различни тълкувания на този факт, включително и че така БСП дава знак, че е готова да се договоря с новото мнозинство. Вие как ще обясните гласуването на вашата група?
- При нас имаше политическо решение и аз още преди гласуването казах от трибуната нашето решение да не подкрепяме искането да бъдат прекратени правомощията на Б. Голомехов като председател. Имаше пробив в групата, решението не бе изпълнено изцяло. Но при второто гласуване, когато Б. Голомехов отново бе кандидат, ние изпълнихме политическото решение и го подкрепихме.
- От името на БЗНС Снежана Велева обяви, че тяхната оценка за работата на председателството е незадоволителна. Очаквате ли, след като ви пишат двойка, че ще бъде поискана и вашата оставка?
- Не се притеснявам от оценката. Влязъл съм в Общинския съвет да работя с опита и знанията си за просперитета на общината. Ако като заместник-председател не съм полезен, няма проблеми да напусна поста, въпреки че нямам пропуски в работата си. Оценката на г-жа Велева е обяснима - неудовлетвореност, че не стана председател на една от комисиите в Общинския съвет, а и се знае, че вчера една от алтернативите за председател на Общинския съвет беше тя.
- Как ще се отрази на Общинския съвет очертаващата се комбинация от крехко мнозинство плюс съдебни процедури?
- Няма да се отрази добре. Съдебната сага води до нестабилност, неувереност в работата. Затова казах на М. Джамбаз и А. Мареков, че вчерашният избор на председател може да породи нови неприятности. Има лични отношения, които обаче водят след себе си нестабилност в Общинския съвет.

Венцислав Еличин:Няма коалиция с ДПС, двама спонтанно са се заблудили
- Как ВМРО влезе в тази странна коалиция с ДПС?
- Наистина е много странно. За коалиция между ВМРО и ДПС не може да се говори. Няколко личности не могат да променят имиджа на ВМРО. Няколко членове са се заблудили, но е временно.
- Съветниците Александър Гагов и Янко Сачков членове ли са на ВМРО?
- Двамата положиха клетва, но документите, които трябваше да представят пред ръководството, не са дадени и официално не са приети като редовни членове на организацията. Лошото е, че се поддават на натиск, но това ще отшуми.
- Идват парламентарни избори, как ще обясните на вашите избиратели, че с гласовете на ВМРО бе избран председател на Общински съвет Велинград от ДПС?
- Няма никакво политическо решение, това е спонтанно от страна на двамата. Аз официално мога да заявя, че не съм гласувал за новия председател. Жалкото е, че тези хора, които гласуваха за нас и чистите гласове на верните поддръжници на ВМРО остават малко излъгани. Историята е доказала, че в редовете на ВМРО е имало мюсюлмани редом с нашите членове и те са показали, че милеят за България, дали са и живота си за идеята.
- Националното ръководство на ВМРО запознато ли е със случилото се вчера във Велинград?
- Нашето ръководство беше запознато, че ще има оставка на председателя и нов избор. За това, което се получи след гласуването и беше избран председател от ДПС, това не бе спрягано предварително и ръководството не е уведомено. На всички, които са искали да правим коалиции, съм казвал, че ние гласуваме по съвест и да не упражняват натиск.
- Досега работихте заедно с Б. Голомехов в председателството на Общинския съвет, но под искането за неговото сваляне е и вашият подпис?
- Винаги съм му предлагал с какво мога да бъда полезен. В един екип би трябвало да работим заедно. Но ние сме на работа извън общината и работата падна изцяло върху него.
- В същото време внасяте общо искане с БЗНС, а оттам дават незадоволителна оценка на цялото председателство - включително и на вас?
- Думите на Снежана Велева за незадоволителна оценка на председателството могат да ви дадат повод да се замислите дали има коалиция и споразумение. Ако имаше споразумение между ДПС, ВМРО и БЗНС, нямаше да има упреци срещу председателството, а само срещу председателя. Нещата идват спонтанно, не са обмислени.
- Очаквате ли от ръководството на ВМРО да ви “дърпат ушите”?
- Ще ги дърпат на някои! Аз официално представлявам ВМРО, а нашите съмишленици не са редовни членове на организацията.


Иван Лебанов:Създавам мостове
- Г-н Лебанов, преди 2 месеца имаше декларация, в която група съветници остро критикуваха вас и Общинска администрация. Тя бе подкрепена и от ДПС, а днес вие заявихте подкрепа за новото ръководство на Общинския съвет. Значи ли това, че затваряте тези страници и се почва на чисто?
- Нищо не затварям, само отварям, създавам мостове между всички групи. Предполагам, че вече са се наиграли. Сега да се организира ново, стабилно мнозинство, което всички декларират, но не го вършат. Омръзна ми да ми подаряват плакети и поздравителни адреси, че ще работят толерантно и за Велинград. Това е само на думи! Надявам се новото мнозинство - разговарял съм и с други политически сили, да си седнат на местата и да работят за общината.
- Оптимист ли сте, като имате предвид конкретната ситуация в местния парламент, а и на базата на опита си като общински съветник?
- Съмнявам се. Но се надявам!
Използвани са въпроси на вестник “Темпо” и радио “ЧЛК”Tuesday, September 25
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 25.09.18
· Нови идеи за Клептуза: парк с водни атракции и без търговия
· Сметката - 100 000 лева, равносметката - празници на високо ниво
· За първи път общината погледна с по-добро око към нас и светилището над Клептуза
· Наказания за учителки заради опасно пресичане на жп-прелез
· “Чепинският змей” - кулминация в деня на независимостта
· Първа копка на големия ремонт на училището в Сърница
· Жалба срещу мъж, прегазил умишлено куче
· Най-музикалното семейство на Велинград празнува 50 години на сцената
· НПГГС „Хр. Ботев” на международен конкурс в Русия
· Чепинското читалище открива новия сезон с проекта “Тамбури дрънкат”
· Малки обяви: 25.09.18
· Европейска нощ на учените на борда на теснолинейката
· Благодарност и възхищение
· Оживели мечти
· „Ден без автомобили“ в Ракитово
· СК “Здраве” спечели национални награди
· Ротари маратон край язовир Батак
· Николай Гушевилов спечели бронз на Балкански шампионат по борба
· Лидия Нанова донесе злато и сребро за “Атлас” в лятното ски бягане
 
Всичко за велинград