Актуален брой

ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

Накъде във Велинград

Предишен брой
Tuesday, November 21
· Силен ПК “Чепинец” на турнир в Пловдив
· Очаквана домакинска победа за „Чепинец”
· Успешен ноември за ВК „Велинград волей“
Wednesday, November 15
· Стартира нова мярка за насърчаване на мобилността на безработните лица
Tuesday, November 14
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.11.17
· Тежка авария показа грамада от проблеми във ВиК сектора
· Cъдът потвърди една и отмени две глоби на екскмета Иван Лебанов
· Ще възкръсне ли паното на Г. Божилов-Слона на центъра на Велинград?
· Сметището се подготвя за закриване и рекултивация
· Два коня предизвикаха катастрофа
· МВР търси нападателите на Ек. Каферинова със запис от камера
· КРИМИ ХРОНИКА 14.11.17
· Национален форум на данъчните експерти на общините
· Депутат изнесе беседа за тероризма
· Във Велинград се събраха директори на ЦПЛР от цялата страна

Търсене в архивите
Д-р Васил Павлов

специалист
хирург-урологНай-четени 2016 г.
· MЕТАЛИКА СТРОЙ - най-голямата строителна фирма на територията на община Велингра4765
· ДА ПОМОГНЕМ НА САШО ГАЙДЕВ!3507
· ГЛЕДНИ ТОЧКИ: Велинград: мина за волфрам или спа курорт2855
· Разходваме колкото имаме и развиваме общината2834
· Защо Велинград е мястото за фабрика за пелети2780
· Йоанна Сукиязова на световно в Япония2493
· Песен за Велинград ще звучи по “Родина” TВ2412
· Наше момиче с шанс за олимпиадата в Рио2255
· Само “Био хотел” получи вода от Власа2243
· До Милано и обратно: На гости при българите в Меде1935

ПОЩА: Искаме градски транспорт до “Лидъл”
Публикувано 2011-11-21 22:35:52 от темпо


Уважаеми съграждани,
И вие сте съгласни с мен, че нашият град е богопомазан с много дадености: минерална вода, карстов извор и природа - неповторима, прекрасна. Не случайно градът ни е Спа столица на Балканите.
Ние се гордеем с нашия град и всяка нова придобивка ни топли и радва. Новите паркове - красиви, зелени, цветни, с детски площадки са прекрасни. Дори малките дечица усетиха новото, хубавото и весело щъкат из тези площадки.

Сега е ред на нас, гражданите, да ги пазим чисти, за да бъдат радост за очите ни и в бъдеще. Благодарим на общината и кмета Иван Лебанов и се надяваме вторият му мандат да бъде още по-успешен. Радваме се на кръговото кръстовище пред жп-гарата, на заграденото гробище, на подновените улици, една от които е Търговската в центъра. Възрастните самотни хора от Старческия дом в кв. Каменица сега живеят в саниран и топъл дом, с ремонтирана трапезария и кухня. Може би има още много неща, които не споменавам.
Малко отклонение: Банско била богата община. Споменавам този град, защото и там като при нас туризмът е почти най-важният поминък. Защо да не сме ние най-богатата община? Само трябва да сме по-инициативни, за казваме нашето съгласие или несъгласие с новите неща и то открито. Младите хора да настояват за реализиране на идеите си. Сезонът за туристи в града ин е кратък, но защо той да не се развива и през зимата? Сега можем да кажем, че имаме още една даденост и това е курортът Юндола с неговата неповторима девствена природа през лятото и възможности за ски плюс красота през зимата.
Много хора отвън изявиха желание да живеят в нашия град, закупиха къщи и апартаменти. Велинград се разрасна. По този повод искам да кажа, че дори най-хубавият град, та дори и Спа столица на Балканите, след като няма удобен градски транспорт, губи половината от положителното. За съжаление, това неудобство е както за нас, така и за нашите туристи. Защо туристите предпочитат центъра? Защото и те, и ние се сблъскваме с едно и също неудобство. За да стигнем до бул. “Съединение”, където за съжаление е съсредоточен целият градски транспорт, трябва да се ходи от половин до един километър.
В града има само три автобусни линии с номера 1, 2 и 4. Двете от тях - - 1 и - 4 се движат по бул. “Съединение”. - 2 не е необходимо да я споменаваме, този автобус е само сутрин еднократно.
Стигнахме и до това, за което е моята дописка. От скоро, вече 3 месеца, градът ни има нова придобивка - магазин от веригата “Лидъл”, единствен от европейски тип във Велинград. Хората го очакваха с нетърпение и посрещнаха откриването с радост. Благодарение на конкуренцията паднаха цените на много хранителни продукти като олио, захар, брашно, шоколад и др.
Още с откриването му хората в автобусите питаха: “Ще има ли автобус до там?”. За съжаление, си останаха само с питанията. Във всички градове, където са построени големи магазини на различни вериги, се сдобиваха веднага с необходимия транспорт. В нашия град вече три месеца няма никакво движение по въпроса.
Велинградчани, които нямат собствен транспорт, безропотно влачат колички, мъкнат чанти. Ако случайно завали, се прибират вкъщи изморени, но изкъпани. Да не говорим, че идва зима и природните условия ще стават по-лоши, а хората - още по-затруднени. Шосето към “Лидъл” е вратата на Велинград. Движението е доста активно - коли, камиони, автобуси. През зимата има и хлъзгави участъци. Затова се обръщам към всички, които имат отношение по въпроса и казвам: Господа, трябва ли да се случи нещо непростимо и тогава да си кажем, че е можело да се направи нещо?! Може би някой е заинтересован от обратното, а именно да няма превоз до магазина?
Предлагам едно, мисля, лесно решение. Необходимо ли е автобус - 4 да върви по линията на автобус - 1? “Четворката” се движи на половин час - защо да не минава през “Лидъл” и да продължава за Драгиново и обратно по същия път? Така хората няма да вървят пеш по един или два километра, възрастните също ще имат възможност да видят и се порадват на новия магазин.
Във връзка с разрасналия се град, ако няма достатъчно автобуси, да се закупят и пуснат поне 2 маршрутки. И за да не питат туристите в коя посока е Клептуза, на спирките да има табели с разписание и посока на автобуса. До Юндола, ако не в делничните дни, то поне през уикендите да има превоз сутрин и вечер и да има разписание.
Надявам се, че все някой от ръководните кадри на общината и автотранспорта ще ни разберат и направят необходимото.
За да бъда сигурна, че ще бъдем чути, копие от дописката ще изпратя и в общината.
Н. Малчева и съгражданиTuesday, November 21
· Новата година и новото депо ни носят по-висока такса смет
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 121.11.17
· 244?!
· Четири фирми искат да правят новия топлопровод “Власа”
· ПРСР отпусна 2.8 милиона лева, общината очаква още толкова
· Нови 224 820 лева за ремонт на улици и пътища
· Общинари отново на обмяна на опит в Сандански
· Окончателно: АДФИ глобява кмета Коев с 1000 лева
· Откриха незаконен арсенал в Драгиново
· КРИМИ ХРОНИКА 21.11.17
· Н. Делиев с предложения за 70-годишнината на Велинград
· И през декември ще продължи снабдяването на дърва за огрев
· “Немският език доставя удоволствие!”
· Лайънс клуб помага на деца със зрителни проблеми
· Бъдещи предприемачи спечелиха с идея за уикенд на операта
· Световна седмица на предприемачеството в СУ „Васил Левски“
· Малки обяви: 21.11.17
· Илия Кулаксъзов на 95 години!
· Литературна вечер с “Броеница на щастието” на Ивет Лoлова
· ИМАНЯРИ: ВЗРИВ В ПЕЩЕРА
 
Всичко за велинград