Актуален брой

ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008


Предишен брой
Tuesday, June 19
· Злато в многобоя
· За първи път Седмица на спорта
· Лекоатлетически турнир “Аз избирам спорта, а не дрогата”
· “Еко драйв” мина през Велинград
Tuesday, June 12
· МИГ Белово, Септември, Велинград - ОБЯВА
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 12.06.18
· “ВКТВ” обещава да реши проблемите с водоподаването до края на юни
· Задържаха общински съветник за незаконна търговия с дървесина
· Граждани събраха 4849 подписа в защита на Пневмоболницата
· “КМД” разкрасява града с цветя и зеленина
· Община Ракитово организира мултикултурно зелено училище
· Национална гражданска инициатива „7000“
· Мариам Маврова с две награди от конкурс в Казахстан
· Президентът награди утрешни будители
· Незабравими шлагери звучаха на фестивала на старата градска песен

Търсене в архивите
Д-р Васил Павлов

специалист
хирург-урологНай-четени 2016 г.
· MЕТАЛИКА СТРОЙ - най-голямата строителна фирма на територията на община Велингра10856
· ДА ПОМОГНЕМ НА САШО ГАЙДЕВ!3923
· Защо Велинград е мястото за фабрика за пелети3630
· ГЛЕДНИ ТОЧКИ: Велинград: мина за волфрам или спа курорт3282
· Разходваме колкото имаме и развиваме общината3218
· Йоанна Сукиязова на световно в Япония2948
· Песен за Велинград ще звучи по “Родина” TВ2917
· Само “Био хотел” получи вода от Власа2837
· Наше момиче с шанс за олимпиадата в Рио2598
· До Милано и обратно: На гости при българите в Меде2273

ПОЩА: Искаме градски транспорт до “Лидъл”
Публикувано 2011-11-21 22:35:52 от темпо


Уважаеми съграждани,
И вие сте съгласни с мен, че нашият град е богопомазан с много дадености: минерална вода, карстов извор и природа - неповторима, прекрасна. Не случайно градът ни е Спа столица на Балканите.
Ние се гордеем с нашия град и всяка нова придобивка ни топли и радва. Новите паркове - красиви, зелени, цветни, с детски площадки са прекрасни. Дори малките дечица усетиха новото, хубавото и весело щъкат из тези площадки.

Сега е ред на нас, гражданите, да ги пазим чисти, за да бъдат радост за очите ни и в бъдеще. Благодарим на общината и кмета Иван Лебанов и се надяваме вторият му мандат да бъде още по-успешен. Радваме се на кръговото кръстовище пред жп-гарата, на заграденото гробище, на подновените улици, една от които е Търговската в центъра. Възрастните самотни хора от Старческия дом в кв. Каменица сега живеят в саниран и топъл дом, с ремонтирана трапезария и кухня. Може би има още много неща, които не споменавам.
Малко отклонение: Банско била богата община. Споменавам този град, защото и там като при нас туризмът е почти най-важният поминък. Защо да не сме ние най-богатата община? Само трябва да сме по-инициативни, за казваме нашето съгласие или несъгласие с новите неща и то открито. Младите хора да настояват за реализиране на идеите си. Сезонът за туристи в града ин е кратък, но защо той да не се развива и през зимата? Сега можем да кажем, че имаме още една даденост и това е курортът Юндола с неговата неповторима девствена природа през лятото и възможности за ски плюс красота през зимата.
Много хора отвън изявиха желание да живеят в нашия град, закупиха къщи и апартаменти. Велинград се разрасна. По този повод искам да кажа, че дори най-хубавият град, та дори и Спа столица на Балканите, след като няма удобен градски транспорт, губи половината от положителното. За съжаление, това неудобство е както за нас, така и за нашите туристи. Защо туристите предпочитат центъра? Защото и те, и ние се сблъскваме с едно и също неудобство. За да стигнем до бул. “Съединение”, където за съжаление е съсредоточен целият градски транспорт, трябва да се ходи от половин до един километър.
В града има само три автобусни линии с номера 1, 2 и 4. Двете от тях - - 1 и - 4 се движат по бул. “Съединение”. - 2 не е необходимо да я споменаваме, този автобус е само сутрин еднократно.
Стигнахме и до това, за което е моята дописка. От скоро, вече 3 месеца, градът ни има нова придобивка - магазин от веригата “Лидъл”, единствен от европейски тип във Велинград. Хората го очакваха с нетърпение и посрещнаха откриването с радост. Благодарение на конкуренцията паднаха цените на много хранителни продукти като олио, захар, брашно, шоколад и др.
Още с откриването му хората в автобусите питаха: “Ще има ли автобус до там?”. За съжаление, си останаха само с питанията. Във всички градове, където са построени големи магазини на различни вериги, се сдобиваха веднага с необходимия транспорт. В нашия град вече три месеца няма никакво движение по въпроса.
Велинградчани, които нямат собствен транспорт, безропотно влачат колички, мъкнат чанти. Ако случайно завали, се прибират вкъщи изморени, но изкъпани. Да не говорим, че идва зима и природните условия ще стават по-лоши, а хората - още по-затруднени. Шосето към “Лидъл” е вратата на Велинград. Движението е доста активно - коли, камиони, автобуси. През зимата има и хлъзгави участъци. Затова се обръщам към всички, които имат отношение по въпроса и казвам: Господа, трябва ли да се случи нещо непростимо и тогава да си кажем, че е можело да се направи нещо?! Може би някой е заинтересован от обратното, а именно да няма превоз до магазина?
Предлагам едно, мисля, лесно решение. Необходимо ли е автобус - 4 да върви по линията на автобус - 1? “Четворката” се движи на половин час - защо да не минава през “Лидъл” и да продължава за Драгиново и обратно по същия път? Така хората няма да вървят пеш по един или два километра, възрастните също ще имат възможност да видят и се порадват на новия магазин.
Във връзка с разрасналия се град, ако няма достатъчно автобуси, да се закупят и пуснат поне 2 маршрутки. И за да не питат туристите в коя посока е Клептуза, на спирките да има табели с разписание и посока на автобуса. До Юндола, ако не в делничните дни, то поне през уикендите да има превоз сутрин и вечер и да има разписание.
Надявам се, че все някой от ръководните кадри на общината и автотранспорта ще ни разберат и направят необходимото.
За да бъда сигурна, че ще бъдем чути, копие от дописката ще изпратя и в общината.
Н. Малчева и съгражданиTuesday, June 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 19.06.18
· Водната стратегия 2 години по-късно
· Проект на БСП обединява юбилея и сигурността
· МИГ Белово, Септември, Велинград - ПОКАНА/ОБЯВА
· ДПС и ДОСТ се обявиха против решението за паметна плоча на ген. Семерджиев
· Велинград гледа към БСБСПА
· КРИМИ ХРОНИКА 19.06.18
· Сърница и съседните общини получиха 9.6 милиона за инсталации за отпадъци
· Две нови интернет кампании набират средства за кръста
· ПРЯКА РЕЧ: Чужд сред свои
· УОГС “Юндола” първи “Най-добър секач”
· “Ти си това, което четеш”
· Примерът на успелите
· Малки обяви: 19.06.18
· Откриването на клон на “ВИТА” в Поморие е народополезно дело
· ТК “Росица” зареди адреналин на фестивал в Кранево
· Шест звънчета, седем награди
· Изгряваща звезда
· Първи стъпки в приказния свят на книгите
· Ново общо събрание на ТД “Юндола” заради стар устав
 
Всичко за велинград