Актуален брой

ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008


Предишен брой
Tuesday, February 06
· Безплатни промени в кадастралната карта - само до 19 февруари
· Бизнесмени се обявиха против избраната площадка за претоварване на боклука
· Околовръстният път на Велинград от общински става републикански
· Идеята за обединение на туристите катастрофира в стари скандали
· Ремонтът на центъра започва през февруари
· КРИМИ ХРОНИКА 06.02.18
· 7 урока на сърцето
· ПРЕДЮБИЛЕЙНО: Малко помощ, но от сърце
· Цветина Вачева спечели първо място в конкурса “Европа в България”
· Приказни сюжети за деня на влюбените
· Традиции и обичаи за Трифон Зарезан
· Училището в Драгиново с първо място от Годишните награди за пътна безопасност
· Малки обяви: 06.02.18
· Три “звънчета” с номинации в “Успелите деца на България”
· Почтен човек с достоен живот

Търсене в архивите
Д-р Васил Павлов

специалист
хирург-урологНай-четени 2016 г.
· MЕТАЛИКА СТРОЙ - най-голямата строителна фирма на територията на община Велингра7816
· ДА ПОМОГНЕМ НА САШО ГАЙДЕВ!3672
· Защо Велинград е мястото за фабрика за пелети3072
· ГЛЕДНИ ТОЧКИ: Велинград: мина за волфрам или спа курорт2996
· Разходваме колкото имаме и развиваме общината2977
· Йоанна Сукиязова на световно в Япония2663
· Песен за Велинград ще звучи по “Родина” TВ2609
· Само “Био хотел” получи вода от Власа2446
· Наше момиче с шанс за олимпиадата в Рио2390
· До Милано и обратно: На гости при българите в Меде2080

ПОЩА: Искаме градски транспорт до “Лидъл”
Публикувано 2011-11-21 22:35:52 от темпо


Уважаеми съграждани,
И вие сте съгласни с мен, че нашият град е богопомазан с много дадености: минерална вода, карстов извор и природа - неповторима, прекрасна. Не случайно градът ни е Спа столица на Балканите.
Ние се гордеем с нашия град и всяка нова придобивка ни топли и радва. Новите паркове - красиви, зелени, цветни, с детски площадки са прекрасни. Дори малките дечица усетиха новото, хубавото и весело щъкат из тези площадки.

Сега е ред на нас, гражданите, да ги пазим чисти, за да бъдат радост за очите ни и в бъдеще. Благодарим на общината и кмета Иван Лебанов и се надяваме вторият му мандат да бъде още по-успешен. Радваме се на кръговото кръстовище пред жп-гарата, на заграденото гробище, на подновените улици, една от които е Търговската в центъра. Възрастните самотни хора от Старческия дом в кв. Каменица сега живеят в саниран и топъл дом, с ремонтирана трапезария и кухня. Може би има още много неща, които не споменавам.
Малко отклонение: Банско била богата община. Споменавам този град, защото и там като при нас туризмът е почти най-важният поминък. Защо да не сме ние най-богатата община? Само трябва да сме по-инициативни, за казваме нашето съгласие или несъгласие с новите неща и то открито. Младите хора да настояват за реализиране на идеите си. Сезонът за туристи в града ин е кратък, но защо той да не се развива и през зимата? Сега можем да кажем, че имаме още една даденост и това е курортът Юндола с неговата неповторима девствена природа през лятото и възможности за ски плюс красота през зимата.
Много хора отвън изявиха желание да живеят в нашия град, закупиха къщи и апартаменти. Велинград се разрасна. По този повод искам да кажа, че дори най-хубавият град, та дори и Спа столица на Балканите, след като няма удобен градски транспорт, губи половината от положителното. За съжаление, това неудобство е както за нас, така и за нашите туристи. Защо туристите предпочитат центъра? Защото и те, и ние се сблъскваме с едно и също неудобство. За да стигнем до бул. “Съединение”, където за съжаление е съсредоточен целият градски транспорт, трябва да се ходи от половин до един километър.
В града има само три автобусни линии с номера 1, 2 и 4. Двете от тях - - 1 и - 4 се движат по бул. “Съединение”. - 2 не е необходимо да я споменаваме, този автобус е само сутрин еднократно.
Стигнахме и до това, за което е моята дописка. От скоро, вече 3 месеца, градът ни има нова придобивка - магазин от веригата “Лидъл”, единствен от европейски тип във Велинград. Хората го очакваха с нетърпение и посрещнаха откриването с радост. Благодарение на конкуренцията паднаха цените на много хранителни продукти като олио, захар, брашно, шоколад и др.
Още с откриването му хората в автобусите питаха: “Ще има ли автобус до там?”. За съжаление, си останаха само с питанията. Във всички градове, където са построени големи магазини на различни вериги, се сдобиваха веднага с необходимия транспорт. В нашия град вече три месеца няма никакво движение по въпроса.
Велинградчани, които нямат собствен транспорт, безропотно влачат колички, мъкнат чанти. Ако случайно завали, се прибират вкъщи изморени, но изкъпани. Да не говорим, че идва зима и природните условия ще стават по-лоши, а хората - още по-затруднени. Шосето към “Лидъл” е вратата на Велинград. Движението е доста активно - коли, камиони, автобуси. През зимата има и хлъзгави участъци. Затова се обръщам към всички, които имат отношение по въпроса и казвам: Господа, трябва ли да се случи нещо непростимо и тогава да си кажем, че е можело да се направи нещо?! Може би някой е заинтересован от обратното, а именно да няма превоз до магазина?
Предлагам едно, мисля, лесно решение. Необходимо ли е автобус - 4 да върви по линията на автобус - 1? “Четворката” се движи на половин час - защо да не минава през “Лидъл” и да продължава за Драгиново и обратно по същия път? Така хората няма да вървят пеш по един или два километра, възрастните също ще имат възможност да видят и се порадват на новия магазин.
Във връзка с разрасналия се град, ако няма достатъчно автобуси, да се закупят и пуснат поне 2 маршрутки. И за да не питат туристите в коя посока е Клептуза, на спирките да има табели с разписание и посока на автобуса. До Юндола, ако не в делничните дни, то поне през уикендите да има превоз сутрин и вечер и да има разписание.
Надявам се, че все някой от ръководните кадри на общината и автотранспорта ще ни разберат и направят необходимото.
За да бъда сигурна, че ще бъдем чути, копие от дописката ще изпратя и в общината.
Н. Малчева и съгражданиTuesday, February 13
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.02.18
· РИОСВ не откри замърсяване, РЗИ прехвърли топката
· Ревизионен акт на ТД “Юндола 1919” бе огласен с 4 години закъснение
· Общината почисти коритото на река Еленка
· Втори старт на поръчката за ремонт на НПГГС „Христо Ботев“
· Два нови кабинета ще помагат на децата в ЦСОП
· Полицията иззе археологически находки
· КРИМИ ХРОНИКА 13.02.18
· АДРА дари видеозон на общинската болница
· Седмото “Пролетно хоро” се посвещава на 70-годишнината на Велинград
· ПРЕДЮБИЛЕЙНО: Малко помощ, но от сърце
· Щафетното бягане в защита на Пирин премина през Велинград
· 22 млади вина се бориха за първото място
· Малки обяви: 13.02.18
· Седмица за безплатно и анонимно изследване за ХИВ/СПИН в РЗИ
· Готов е енциклопедичен вариант на биографията на Димитър Мечев
· Велинград предаде щафетата в ски ориентирането на Турция
· Лидия Нанова спечели злато от Купа “Самоков”
· Община Велинград организира Празник на снега
Tuesday, February 06
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 06.02.18
 
Всичко за велинград