Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, April 13
· Пещерата Лепеница отваря врати за посетители
Tuesday, April 06
· ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.04.2021
· 16 750 велинградчани гласуваха за новия парламент
· За седмица: двойно повече болни с Ковид-19
· Изборният ден в областта
· 52% активност в Ракитово
· Сърница: най-висока активност и 82% за ДПС
· Подготовката за изборния ден
· Предизборната кампания във Велинград
· Опрощават наемите на затворени търговски обекти
· Читалището в Чепино с ремонтиран покрив след дарителска кампания
· Проект „Емблема на Драгиново“
· Пандемията съкрати Програма „Великден“
· ЧИСТ ВЕЛИНГРАД: Доброволци запретнаха ръкави и чистят

Търсене в архивите


ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

Мениджъри за един ден
Публикувано 2013-04-02 09:49:28 от Темпо


Със съдействието и партньорството на 5 министерства, няколко посолства и бизнес организации за пореден пътв цялата страна беше осъществена инициативата “Мениджър за един ден” по програмата “Джуниър Ачийвмънт България”. Учениците и учителите от СОУ “Васил Левски”, които работят по проекти към програмата, се събраха в залата на Туристическия информационен център на 28 март, където официално откриха традиционната инициатива.


Дванадесетокласници представиха специална презентация за това как виждат своя град-мечта. Същата презентация по-късно видяха и общинските съветници и обсъдиха идеите на младежите за трамвайни линии, “умни пътища”, велоеволюция, отопление с минарална вода, приют за бездомни кучета, акваленд, кино и дискотека на открито във Велинград.
Поздравления отправиха директорът на училището Емил Моллов и преподавателите Васил Аврамов и Людмила Рижук. Специален гост на събитието беше Татяна Черторицкая от Русия, бивш депутат от руския парламент (Държавната Дума), член на Съюза на писателите в Русия, автор на иновационни проекти и програми и сегашен жител на Велинград. Г-жа Черторицкая сподели отличните си впечатления от идеите на младите хора и ги прикани да учат руски език, за да поддържат и занапред традиционно добрите отношения между народите на Русия и България.
Учениците бяха разпределени по своите работни места, които и тази година бчха интересни и разнообразни. Общината, Велинград, кметство Драгиново, РПУ - Велинград, общинската болнища, хотели, аптеки, детски градини и медии приеха младите мениджъри, за да ги запознаят с естеството на работата и всичко, което интересува бъдещите специалисти.
В редакцията на в. “Темпо” дойдоха Жана Янкова, Димка Маркова и Атидже Дживгова от IX а клас, които се оказаха направо колежки. Те са част от екипа, който подготвя училищния вестник “Междучасие”. След като се запознаха с тънкостите на журналистическата работа и как се събират материалите за вестника, момичетата отговориха и на нашия въпрос “Какво за мене може да е интересно в един вестник, за да го прочета?”
Жана Янкова: Би ми било да прочета, ако има рубрика за важните събития в различните училища във Велинград и региона, за културния живот, за постиженията на ученици, учители, писатели, художници и други хора, допринесли за развитието и популяризирането на района.
Димка Маркова: Като читател на различни вестници, мога да кажа, че след като бъде прочетен вестника, се нахвърляме на кръстословиците и загадките. Според мене вестникът трябва да има повече кръстословици, судоку, за да може читателят да продължи да се забавлява и след като е прочел важните новини.
Атидже Дживгова: Като жител на един град е нормално да се интересувам какво се случва в него. Друго нещо, което ще ме накара да си купя един вестник и да го прочета, е колко информация съдържа относно моите интереси като музика и кино. Интересна за мене е развлекателната част, която не само ме забавлява, но и благодарение на която научавам нови неща. Дизайнът също има значение, за да привлече вниманието на един читател.
Георги ДишляновTuesday, April 13
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.04.2021
· Трима от новите депутати са от община Велинград
· Резултати като никога досега във Велинград
· Как се подредиха политическите сили в област Пазарджик
· Сериозно пренареждане на политическата карта в Ракитово
· Община Сърница – рекорди за машиния вот и за ДПС
· Двете общински здравни заведения с нови управители
· Броят на случаите с Ковид-19 остава висок
· Поздравления за празника на медиците
· Общината отново иска 3 милиона назаем от държавата
· Малки обяви: 12.04.2021
· Статистиката изследва бюджетите на 108 домакинства от областта
· Кметът на Сърница влезе в борд за сътрудничество с ОАЕ
· Европейска акредитация на СУ „Васил Левски“
· Грозно и опасно
· Читалище и млади хора в акция „Драгиново не е контейнер“
· Движение Русофили отбеляза 60 години от полета на Юрий Гагарин
· „Чепинец“ взе трите точки в Брацигово
· 60 екипажа от България и чужбина идват на национален шампионат
· СК „Беси“ стяга международен турнир
 
Всичко за велинград