Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, April 13
· Пещерата Лепеница отваря врати за посетители
Tuesday, April 06
· ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.04.2021
· 16 750 велинградчани гласуваха за новия парламент
· За седмица: двойно повече болни с Ковид-19
· Изборният ден в областта
· 52% активност в Ракитово
· Сърница: най-висока активност и 82% за ДПС
· Подготовката за изборния ден
· Предизборната кампания във Велинград
· Опрощават наемите на затворени търговски обекти
· Читалището в Чепино с ремонтиран покрив след дарителска кампания
· Проект „Емблема на Драгиново“
· Пандемията съкрати Програма „Великден“
· ЧИСТ ВЕЛИНГРАД: Доброволци запретнаха ръкави и чистят

Търсене в архивите


ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

Звездният миг на д-р Беличенова в Москва
Публикувано 2013-04-02 09:54:20 от Темпо


В руската столица Москва нарекоха Четвъртия конгрес по медицински и оздравителен туризъм “събитие на годината”. А едно от най-значимите събития в рамките на “събитието на годината” бе презентацията “България - страна на здравето”, подготвена и представена пред изключително взискателната аудитория от специалисти от нашата съгражданка д-р Таня Беличенова.


Нейната професионална биография е богата: две медицински специалности - педиатрия и физикална терапия и рехабилитация, завършила е рефлексология, специализирала е нови СПА и уелнес техники в Париж, Лондон, Дубай, Тел Авив, Барселона, Милано, Бергамо, Палермо, САЩ, Русия. От 10 години е СПА мениджър на хотел “Двореца”, а през 2011 г работата й заслужи отличието “СПА мениджър на годината”. Като водещ специалист по рехабилитация и физикална терапия д-р Беличенова е създател на цяла школа от кадри за СПА индустрията във Велинград и в страната.
Всяко от изброените стъпала в професионалното израстване води към това, което д-р Беличенова определя като своя “звезден миг” - голямата чест да представя България на форума в Москва. На нейния професионализъм се доверяват Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Българският съюз по балнеология и СПА туризъм, на чийто управителен съвет д-р Беличенова е член.

- Д-р Беличенова, наистина ли Московският конгрес по медицина и оздравителен туризъм е “събитието на годината”?
- Презентирала съм Велинград къде ли не, пред най-различни чужденци и специалисти. Но нямам думи да изразя вълнението да представям България на форум като този в Москва! Изпитах невероятна гордост и удовлетворение, че успях да представя България, БСБСПА и Велинград точно пред тази аудитория, която бе на изключително високо ниво: специалисти в областта на здравето и представители на водещи световни фирми.
- Казвате, че за вас това е бил звездният миг в цялата ви кариера?
- Смятам, че в живота си съм постигнала и лични, и професионални успехи. Но почувствах случилото се в Москва като истински “звезден миг”, защото презентацията “България - страна на здравето” прикова вниманието на цялата зала, която онемяла и развълнувана слушаше “Моя страна, моя България” и аплодираше красотата на нашата родина, която събрахме в слайдове за курорти, хотели и оздравителни програми. Аз съм човек шовинист и като такъв винаги се старая да покажа най-доброто, най-привлекателното, с което да спечелим вниманието на чужденците. Форумът в Москва чертаеше географията на здравето, а точно в това отношение и България, и Велинград имат огромен потенциал и ресурс за балнео, СПА и оздравителен туризъм. Нашият град имаше специално място в презентацията под наслов “Велинград - жемчужина (бисер) на българската балнеология”.
След като приключих с презентацията, домакините на конгреса ме поздравиха за представянето на нашата дестинация. Получих благодарности и от представителите на Министерството на икономиката и туризма. Може би те не очакваха, че един лекар от малък град ще успее по такъв начин да презентира нашите предимства и силни страни. Тук искам да кажа, че огромна помощ и подкрепа за подготовката на презентацията получих от Тони Белухова от общинския Туристически информационен център, на която благодаря от сърце.
Зарадва ме, че провокирах интереса на много големи медии - дадох интервюта пред Руската Травъл тв, пред украйнска телевизия и пред радио “Ехо Москва”, което има милионна аудитория. Успях да анонсирам и предстоящото провеждане на 18-тия конгрес на Европейската СПА асоциация, чийто домакин от 14 до 17 май ще бъдат Поморие и Българският съюз по балнеология и СПА туризъм. Вярвам, че това работи за каузата на нашата страна, на нашия град и за развитието на СПА туризма.
- Ще успеем ли да се върнем на огромния туристически пазар в Русия?
- Имам непосредствени впечатления от щанда на България по време на конгреса в Москва. Интересът на руските туристи и туроператори към българските курорти е голям. Но повечето от тях знаят и търсят вече познати, утвърдени през годините морски и балнеокурорти като Албена, Златни пясъци, Поморие, Хисаря, Кюстендил. Тъжно е, че почти никой не пита за Велинград и затова много се зарадвах, когато йорданец спря на щанда и каза, че е идвал в “Двореца” и много му е харесало. На отделен щанд колегите представяха “Бор” и “Свети Спас”, както и Велинград като СПА столица на Балканите. Имаме огромна нужда от реклама на руския пазар!
Елена БаеваTuesday, April 13
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.04.2021
· Трима от новите депутати са от община Велинград
· Резултати като никога досега във Велинград
· Как се подредиха политическите сили в област Пазарджик
· Сериозно пренареждане на политическата карта в Ракитово
· Община Сърница – рекорди за машиния вот и за ДПС
· Двете общински здравни заведения с нови управители
· Броят на случаите с Ковид-19 остава висок
· Поздравления за празника на медиците
· Общината отново иска 3 милиона назаем от държавата
· Малки обяви: 12.04.2021
· Статистиката изследва бюджетите на 108 домакинства от областта
· Кметът на Сърница влезе в борд за сътрудничество с ОАЕ
· Европейска акредитация на СУ „Васил Левски“
· Грозно и опасно
· Читалище и млади хора в акция „Драгиново не е контейнер“
· Движение Русофили отбеляза 60 години от полета на Юрий Гагарин
· „Чепинец“ взе трите точки в Брацигово
· 60 екипажа от България и чужбина идват на национален шампионат
· СК „Беси“ стяга международен турнир
 
Всичко за велинград