Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, April 13
· Пещерата Лепеница отваря врати за посетители
Tuesday, April 06
· ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.04.2021
· 16 750 велинградчани гласуваха за новия парламент
· За седмица: двойно повече болни с Ковид-19
· Изборният ден в областта
· 52% активност в Ракитово
· Сърница: най-висока активност и 82% за ДПС
· Подготовката за изборния ден
· Предизборната кампания във Велинград
· Опрощават наемите на затворени търговски обекти
· Читалището в Чепино с ремонтиран покрив след дарителска кампания
· Проект „Емблема на Драгиново“
· Пандемията съкрати Програма „Великден“
· ЧИСТ ВЕЛИНГРАД: Доброволци запретнаха ръкави и чистят

Търсене в архивите


ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

БСП избра общинския лидер Геoрги Янчев за кандидат-депутат
Публикувано 2013-04-02 10:13:53 от Темпо


Общинската организация на БСП - Велинград се събра на конференция на 28 март, за да излъчи свой представител в листата с кандидати за народни представители. Форумът, на който присъстваха областният председател на социалистите Георги Мърков и доц. Стефан Юруков, започна с приемането на нови членове. Общо 16 човека от общината получиха своите партийни книжки и символичните червени рози.


В словото си пред конференцията председателят на БСП - Велинград Георги Янчев очерта главната цел на партията на предстоящите извънредни парламентарни избори: БСП да стане първа политическа сила в страната. След критична оценка за управлението на ГЕРБ, което е компрометирало съдебната система, сринало образованието и здравеопазването и е довело до катастрофа в социалната сфера, Георги Янчев подчерта, че БСП е партията с потенциал да възстанови държавата и законността. Той определи като справедливи исканията на протестиращите и призова за държавна политика с повече социална солидарност. В същото време предупреди, че съществува реална опасност от фалшифициране на изборните резултати.
В процедурата по избор на кандидати за народни представители от редиците на социалистите във Велинград участваха 96 от избраните 126 делегати. Големият брой номинирани по време на събранията на първичните партийни организации бяха сведени до имената на петимата, дали съгласие да участват в избора: Васил Аврамов, Георги Янчев, Иван Петров, проф. Иван Палигоров и Тома Пачалов.
Пред конференцията бе прочетен писмения отвод, подаден от кмета Иван Лебанов, който се обърна и лично към съпартийците си: “Никога не си предавам партията и града - ще бъда на поста си още 3 години. Другото би било бягство от отговорност и нови избори във Велинград, което не е в полза на общината”. Кметът Лебанов пожела с парламентарните избори да си отиде полицейщината и призова социалистите от Велинград да бъдат единни в подкрепата си за Георги Янчев, за да имаме депутат от нашия град в следващото Народно събрание.
Много от номинираните за кандидати за народни представители благодариха за оказаната им чест и си направиха отводи. Сред тях беше и Тома Пачалов, който оттегли своята кандидатура, казвайки, че отговаря на всички условия, но му е минало времето и че повече от всякога БСП има нужда от обединение. Васил Аврамов представи накратко мотивите си да участва в избора: желанието за промяна в България и особено в сферата на образованието.
При последвалото тайно гласуване нужния брой гласове, за да влезе в листата на кандидат-депутатите, спечели само общинският председател на БСП и зам.-кмет на общината Георги Янчев. Неговата кандидатура бе подкрепена от 86 делегати, което показа, че велинградските социалисти се вслушаха в призивите за обединение.
На 29 март се проведе областен съвет на БСП, на който бяха определени местата на издигнатите за кандидат-депутати. Начело на листата с решение на ръководството на БСП е Илияна Йотова, която в момента е евродепутат. На второ място е областният лидер Георги Мърков, третото място е за коалиционен партньор. Кандидатурата на Георги Янчев е поставена на четвърто място, а окончателната подредба предстои тази седмица. В листата на БСП за Пазарджишки избирателен район ще има и кандидат от Ракитово - Нина Димова.
Елена БаеваTuesday, April 13
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.04.2021
· Трима от новите депутати са от община Велинград
· Резултати като никога досега във Велинград
· Как се подредиха политическите сили в област Пазарджик
· Сериозно пренареждане на политическата карта в Ракитово
· Община Сърница – рекорди за машиния вот и за ДПС
· Двете общински здравни заведения с нови управители
· Броят на случаите с Ковид-19 остава висок
· Поздравления за празника на медиците
· Общината отново иска 3 милиона назаем от държавата
· Малки обяви: 12.04.2021
· Статистиката изследва бюджетите на 108 домакинства от областта
· Кметът на Сърница влезе в борд за сътрудничество с ОАЕ
· Европейска акредитация на СУ „Васил Левски“
· Грозно и опасно
· Читалище и млади хора в акция „Драгиново не е контейнер“
· Движение Русофили отбеляза 60 години от полета на Юрий Гагарин
· „Чепинец“ взе трите точки в Брацигово
· 60 екипажа от България и чужбина идват на национален шампионат
· СК „Беси“ стяга международен турнир
 
Всичко за велинград