Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, April 13
· Пещерата Лепеница отваря врати за посетители
Tuesday, April 06
· ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.04.2021
· 16 750 велинградчани гласуваха за новия парламент
· За седмица: двойно повече болни с Ковид-19
· Изборният ден в областта
· 52% активност в Ракитово
· Сърница: най-висока активност и 82% за ДПС
· Подготовката за изборния ден
· Предизборната кампания във Велинград
· Опрощават наемите на затворени търговски обекти
· Читалището в Чепино с ремонтиран покрив след дарителска кампания
· Проект „Емблема на Драгиново“
· Пандемията съкрати Програма „Великден“
· ЧИСТ ВЕЛИНГРАД: Доброволци запретнаха ръкави и чистят

Търсене в архивите


ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

Обявата
Публикувано 2013-04-16 08:27:30 от Темпо


Тя се появи като всички останали. Средствата за масово осведомяване и на този европеизиращ се град пуснаха поредния лъч надежда. Протестиращи трудови и нетрудови хора, а и немалко лумпени, разкъсваха по шевовете улици и площади, взривяваха небето, но не и ушите на политиците, с мощни децибели на своите искания: долу мафията, долу монополите, долу партиите, нова конституция, народно управление и т.н.


Ведно с екзалтираната тълпа от млади хора куцаха и стари, немощни пенсионери, намерили опора в бастуните си и ... търсещи другата, човеколюбивата опора от улицата. Кака Мара и Пена, с полупразни пазарски чанти в ръцете си и със знаменца над главите си, се взираха и малко встрани от общия поток. Не щеш ли, на таблото за некролози впечтляваше и една голяма, почти човешки ръст, обява. Те жадно впериха очи и зачетоха.
ООД “ПРКНД” (Пласмент на Рока, Копита, Нокти и Други) обявява конкурс по документи и събеседване за 2 броя чистачки, желателно от женски пол. Кандидеатите да представят в срок в еспертното бюро по трудова заетост на фирмата следните документи:
1. Заявление с подробна мотивация на желанието на кандидата.
2. Автобиография, желателно в две части - преди и след 10 ноември 1989 г. Тези, които са сътрудничили на ДС, да представят копие от досието си и успоредно с това документа за “активен борец против социализъма и комунизъма”, т.е. демократи след промяната.
3. Медицинско удостоверение, в което изрично да се включат 2 нови графи: а) морално-психическа устойчивост и б) серопозитивност за СПИН
4. Диплома за завършено поне едно висше образование, с предимство по специалностите: английска филология, право, международен и вътрешен туризъм, които са съобразени с длъжностната характеристика на чистачките/санитарките.
5. Диплома за завършен американски мениджмънт и маркетинг.
6. Диплома за завършен курс по компютърна подготовка.
7. И на последно място (но не последно по значение) - писмена характеристика от съответната партия, организация, движение или коалиция.
Конкурсът ще се проведе на 1 април, от 7.30 ч. Изпитната комисия ще се състои от безпристрастни и ерудирани учени от БАН.
Пожелаваме масово участие и успех в конкурса за излъчване на най-достойните професионалисти!
Кака Мара и Пена обнадеждаващо цъкаха с езици пред обявата и дискутираха:
- Видиш ли, Пено, това се казва конкурс. То метла, метла, ама и за нея се искат знания! - Ба, метла! Къде пише за метла?
- Ма за това става дума. Не четеш ли... чистачки от женски пол.
- Мар боо, има си хас от други полове.
- Е, се? Кво ще правим?
- Ами кво... ще кандидатстваме. Спечелим ли конкурса - топ сме! А ако не знайм, айда обратно на борсата. Те това е демокрация, ти казвам!
- Пено, вади молива и пиши, оти ес немам, пък и цайсите ги нема.
- Така, а, значи първо заявлениету. Дребна работа. Унуката пак ще ми го напише. С мотивация, значи.
- Автобиография. Да му се не види макар, колко пъти я писах, ама се я задържат в енстанциите. Да ми е жив и здрав Спасчо, пак той ша ма спаси. Той така убаво ше я подреди... и преди 10-ти и след 10-ти... бял кахър. Ма затва ли викахме де-мо-кра-ци-яяя?!
- Стигнахме до медицинското. Ма Пено, квой туй мо-рал-но...пси-хич...?
- Ба, не знайш. Ма, унуй дето навремето с дяда Юрдана...
- Аха, туй ли било. Ше пиша.
- Трънки ше пишеш! От де-наде? Това докторите ше си го пишат. Ние само ше се прегледаме и за СПИН, значи.
- Ами сега? С дипломите е по-запечена работата.
- Како Маро, ес съм по-оправна с английския. Лани на морето, с онзи англичанин, дето се писа... малко ли туй-онуй... ай лавю. Една специалност имам значи.
- Пено, ами ес мога ле да се представя с вътрешния туризъм? Малко ли одихме през годините по линия на Офето. Тва Рилския, тва Панорамата край Плевен, тва Каваците... ехее! - А, не! Това не го признават. Ама аз друг акъл ще ти дам - да учиш английски. Вчера четох, че се открива курс. Записваш се значи и го завършваш.
Колко му е на езика?
- Така, а и с дипломите се оправихме.
- А, чакай! Има още две дипломи.
- Кво, чакай. Има и друг курс - по компютърна подготовка на инж. Далигоров. Още утре сме записани. Далигорчето е наше момче. Така де! - Е, добре. Ами... манджи...мата?
- Не е манджимат, а е мениджмънт. Виж какво, в края на краищата до него ще опреме. Ама са прави ората, значи. То сега и мениджмънт си трябва, щото не знайш дали някой ден някоя колежка от Европата няма да предложи по-добра оферта по канцеларска екология на обслужваната от теб фирма.
Записаха си, цъкаха многозначително двете конкурентки и си тръгнаха да събират документи, почти уверени в себе си, че през някой хубав ден отново ще хванат метла в ръцете си.
А знаеха, горките, че преди тях една синя метла беше минала като тайфун и през тяхното (тогава соц) предприятие и беше измела всички, ама всички червени, оранжеви, бели и други боклуци. След това се заредиха червените, оранжевите и други метли... и работа все нямаше и нямаше. На ход е новата метла, от улицата, уж народна, безпартийна...
Ето го и новият лъч на надеждата, но ако пък спечелеха конкурса, разбира се, че фирмата ще ги устрои ако не като чистачки, то поне като преводачки или компютърни специалистки. А защо не и като екскурзоводки, щото ООД “ПеРеКеНДе” предвижда да сключи договори с чуждоземски фирми от същия бранш. А това значи прииждане на потоци от другоезични и най-вече англосаксонци. Прибавете към това и потоците от мозъци и гастарбайтери от България към света! Леле-мале какъв международен туризъм...!
Освен това фирмата щяла да разширява дейността си. Ако забелязахте в края на названието след “нокти” следват и “други”. Нещо като отворена система. Но се изчакват от бъдещото Народно събрание новите закони, като например Закона за мутризацията, Закона за неприкосновенността на монополите, Закона за беззаконието и т.н. Така че работа ще има. Още много и много работни места ще приемат своите достойни професионалисти.
- Та прав си е президентът на фирмата, како Маро, като налага високи изисквания при подбора на кадри - така рече Пена и внесе документите си.
Е, друго си е кандидат-депутат... За там не са нужни документи, дори и диплома за висше и медицинско от психиатър. Но...
Любен АтанасовTuesday, April 13
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.04.2021
· Трима от новите депутати са от община Велинград
· Резултати като никога досега във Велинград
· Как се подредиха политическите сили в област Пазарджик
· Сериозно пренареждане на политическата карта в Ракитово
· Община Сърница – рекорди за машиния вот и за ДПС
· Двете общински здравни заведения с нови управители
· Броят на случаите с Ковид-19 остава висок
· Поздравления за празника на медиците
· Общината отново иска 3 милиона назаем от държавата
· Малки обяви: 12.04.2021
· Статистиката изследва бюджетите на 108 домакинства от областта
· Кметът на Сърница влезе в борд за сътрудничество с ОАЕ
· Европейска акредитация на СУ „Васил Левски“
· Грозно и опасно
· Читалище и млади хора в акция „Драгиново не е контейнер“
· Движение Русофили отбеляза 60 години от полета на Юрий Гагарин
· „Чепинец“ взе трите точки в Брацигово
· 60 екипажа от България и чужбина идват на национален шампионат
· СК „Беси“ стяга международен турнир
 
Всичко за велинград