Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, April 13
· Пещерата Лепеница отваря врати за посетители
Tuesday, April 06
· ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.04.2021
· 16 750 велинградчани гласуваха за новия парламент
· За седмица: двойно повече болни с Ковид-19
· Изборният ден в областта
· 52% активност в Ракитово
· Сърница: най-висока активност и 82% за ДПС
· Подготовката за изборния ден
· Предизборната кампания във Велинград
· Опрощават наемите на затворени търговски обекти
· Читалището в Чепино с ремонтиран покрив след дарителска кампания
· Проект „Емблема на Драгиново“
· Пандемията съкрати Програма „Великден“
· ЧИСТ ВЕЛИНГРАД: Доброволци запретнаха ръкави и чистят

Търсене в архивите


ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

ГЕРБ с анонс за местни избори
Публикувано 2013-04-16 09:06:47 от Темпо


“Отборът на ГЕРБ” в област Пазарджик даде официален старт на кампанията си във Велинград със среща на 14 април. В 9 часа в неделя в салона на читалище “Отец Паисий” се събраха членове и симпатизанти на партията, които приветстваха председателя на предизборния щаб и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов и кандидат-депутатите Дончо Баксанов, Гинче Караминова, Ангел Даскалов, Красимир Вандев и Пламен Мавров.


“Заставаме през вас с високо вдигната глава”, заяви Цветан Цветанов и изброи постиженията в мандата на ГЕРБ. Като най-важно той открои усвояването на 38% от еврофондовете и договорените 32 милиарда лева от ЕС за новия програмен период до 2020 г. Сред дадените и изпълнени обещания Цв. Цветанов посочи ремонта на пътя Сърница - Доспат, очакван 23 години. Той изтъкна, че при номинациите за кандидат-депутати ГЕРБ е заложил на местни хора от почти всички общини, а не на парашутисти, както са направили други партии и заяви, че е връчил на Д. Баксанов карта на област Пазарджик, която да даде на Илияна Йотова (водач на листата на Коалиция за България), за да не се загуби.
Водачът на листата на ГЕРБ Дончо Баксанов акцентира въху факта, че във Велинград усвоените средства от еврофондове са твърде малки и причината е липсата на връзка между местната власт и държавата. Общо за областта чрез проекти са дошли около 400 милиона лева, но Велинград не попада сред отличниците. Гинче Караминова разказа за досегашната си работа в сферата на културата и пое ангажимент, че ако след изборите ГЕРБ е на власт, първото новопостроени училище ще бъде в Бирково, както поиска дошлият на срещата директор на школото. Красимир Вандев от разказа как се случват нещата в община Ракитово, която има бюджет от 7 милиона, но в момента реализира европроекти за 11 милиона лева. Според него това се дължи на синхрона местна - изпълнителна власт.
Ангел Даскалов, който бе избран за депутат от Велинград в 41-то Народно събрание и сега отново е кандидат, също отчете направените и изпълнени предизборни обещания. Той припомни, че са осигурени средства от Междуведомствената комисия за Сърница и Кръстава, но общината не е изпълнила или е отменила процедурите. Загубихме около 40 милиона лева за водния цикъл, защото след много разговори с министър Нона Караджова имахме картбланш, но общината представи проект в насипно състояние, подчерта г-н Даскалов. Същото е положението с проектите за водопроводи на Бирково и Грашево, надеждите са да бъдат усвоени поне парите за подмяна на ВиК по ул. “Юндола” и успешно да приключи рехабилитацията на пътя по ЛОТ 22, каквато досега никога не е правена. Ангел Даскалов благодари на общинските съветници и кметове от ГЕРБ и подчерта, че те са успели да отстояват позицията на партията за прозрачно управление в общината,влючително с направените промени в общинския бюджет.
След като отговори на въпроси и изказвания от залата, Цветан Цветанов обобщи,че тази предизборна среща е направила и анонс за кампанията за местната власт. Той попита защо, след като велинградчани искат силна местна власт, не са гласували така през 2011 г. и че ще трябва да го направят през 2015 г. (тук от залата се чуха гласове “Може и по-рано”).
Цветан Цветанов предупреди и че на изборите ще има много купени гласове и даде съвет в случай, че купувачите са много настоятелни: “Вземете им парите, но гласувайте по съвест”. Като крайна цел на изборите бе посочено самостоятелно управление на ГЕРБ, за да има истински здрава изпълнителна власт.
Елена БаеваTuesday, April 13
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.04.2021
· Трима от новите депутати са от община Велинград
· Резултати като никога досега във Велинград
· Как се подредиха политическите сили в област Пазарджик
· Сериозно пренареждане на политическата карта в Ракитово
· Община Сърница – рекорди за машиния вот и за ДПС
· Двете общински здравни заведения с нови управители
· Броят на случаите с Ковид-19 остава висок
· Поздравления за празника на медиците
· Общината отново иска 3 милиона назаем от държавата
· Малки обяви: 12.04.2021
· Статистиката изследва бюджетите на 108 домакинства от областта
· Кметът на Сърница влезе в борд за сътрудничество с ОАЕ
· Европейска акредитация на СУ „Васил Левски“
· Грозно и опасно
· Читалище и млади хора в акция „Драгиново не е контейнер“
· Движение Русофили отбеляза 60 години от полета на Юрий Гагарин
· „Чепинец“ взе трите точки в Брацигово
· 60 екипажа от България и чужбина идват на национален шампионат
· СК „Беси“ стяга международен турнир
 
Всичко за велинград