Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, April 13
· Пещерата Лепеница отваря врати за посетители
Tuesday, April 06
· ОКОНЧАТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.04.2021
· 16 750 велинградчани гласуваха за новия парламент
· За седмица: двойно повече болни с Ковид-19
· Изборният ден в областта
· 52% активност в Ракитово
· Сърница: най-висока активност и 82% за ДПС
· Подготовката за изборния ден
· Предизборната кампания във Велинград
· Опрощават наемите на затворени търговски обекти
· Читалището в Чепино с ремонтиран покрив след дарителска кампания
· Проект „Емблема на Драгиново“
· Пандемията съкрати Програма „Великден“
· ЧИСТ ВЕЛИНГРАД: Доброволци запретнаха ръкави и чистят

Търсене в архивите


ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

Районна прокуратура - Велинград е сред най-натоварените в Пловдивски апелативен
Публикувано 2013-04-23 08:51:48 от Темпо


На 5 април в Апелативна прокуратура Пловдив се проведе общо събрание на прокурорите от апелативния район за приемане на годишния отчетен доклад за 2012 г. Съгласно обобщените данни дейността на Районна прокуратура - Велинград изглежда по следния начин:
Щатната численост е 5, а административен ръководител - районен прокурор е Елена Малинова. Прокурори са Асен Палавеев и Асен Василев, а Стоян Пешев е командирован да изпълнява функциите на прокурор.

През отчетната година няма предложени от административния ръководител за административни наказания прокурори. С решение на ВСС прокурор Асен Василев е временно отстранен от длъжност и ВСС е образувал дисциплинарно производство. Общият брой на съдебните служители е 8. Разпределението на преписките и делата се извършва по електронен път при спазване на принципа на случайността.
През периода прокурорите са работили общо по 794 преписки и са наблюдавали 1246 досъдебни производства, от които 1101 са били решени. В Районен съд Велинград са внесени 198 прокурорски актове за 212 престъпления срещу 227 лица. Прокурорите са участвали в 349 съдебни заседания. РП Велинград е привела в изпълнение наложени наказания срещу 160 лица.
Според показателя, отчитащ средната натовареност на прокурорите в страната - прокурорски актове и участия в съдебни заседания - 2857 или средно 902.4 на прокурор и средната натовареност на един прокурор в прокуратурата - 1687.9, РП Велинград се нарежда сред най-натоварените в апелативния район.
Друг важен показател за ефективността на работата на прокуратурата са постановените оправдателни присъди по внесени прокурорски актове, които за отчетния период са 5, което в процентно отношение е 2,5% от внесените в съда актове. Върнатите от съда дела са 3, или 1.5 от общо внесените актове. По тези два показатели е налице подобрение в сравнение с предходни години, което се дължи на добрата организация на работа.
Основните състави на престъпления, по които е работила РП Велинград през 2012 г., са свързани с посегателства срещу собствеността и личността на гражданите, транспорта, срещу стопанството, посегателства срещу горския фонд. Запазена е и положителната тенденция в работата на прокуратурата, свързана с наблюдаването и приключването на голям брой незабавни производства, разследването по които е приключило в рамките на 3 дни, както и бързи производства, при които разследването в по-голямата си част е приключило в 7 дневен срок - общо 138 бр. Във връзка с дейността на прокуратурата по надзора за законност за защита на обществения интерес и правата на гражданите е била извършена проверка на 651 бр. различни административни актове. Отчетените добри резултати се дължат както на добрата работа на прокурорите и съдебните служители, така и на традиционно доброто взаимодействие с Районен съд и РУП на МВР Велинград.
РП - Велинград и през настоящата 2013 г. продължава да изпълнява дейността си, съгласно своите правомощия, залегнали в Конституцията на Република България, в защита на интересите на страната и гражданите.
РП - ВелинградTuesday, April 13
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.04.2021
· Трима от новите депутати са от община Велинград
· Резултати като никога досега във Велинград
· Как се подредиха политическите сили в област Пазарджик
· Сериозно пренареждане на политическата карта в Ракитово
· Община Сърница – рекорди за машиния вот и за ДПС
· Двете общински здравни заведения с нови управители
· Броят на случаите с Ковид-19 остава висок
· Поздравления за празника на медиците
· Общината отново иска 3 милиона назаем от държавата
· Малки обяви: 12.04.2021
· Статистиката изследва бюджетите на 108 домакинства от областта
· Кметът на Сърница влезе в борд за сътрудничество с ОАЕ
· Европейска акредитация на СУ „Васил Левски“
· Грозно и опасно
· Читалище и млади хора в акция „Драгиново не е контейнер“
· Движение Русофили отбеляза 60 години от полета на Юрий Гагарин
· „Чепинец“ взе трите точки в Брацигово
· 60 екипажа от България и чужбина идват на национален шампионат
· СК „Беси“ стяга международен турнир
 
Всичко за велинград