“Oтломки” - изповедта на Аврам Молхов
Дата: Wednesday, September 02 @ 08:49:30 UTC
Topic:


В Дневния център за възрастни хора с увреждания във Велинград на 27 август бе представена новата книга “Отломки” на Аврам Молхов. Лично авторът запозна присъстващите с онези спомени и преживявания, които са го накарали да пристъпи към написването на поредната си творба. Роденият през 1929 г. в тогавашното село Каменица (сега квартал на Велинград) Аврам Молхов е по-малък брат на Яко Молхов - генерал-лейтенант и заместник-началник на Генералния щаб на Българската народна армия.

Познат е като журналист и публицист, работил е във вестниците “Народна младеж”, “Граничар” и “Българска армия”, автор на десетки книги. Любопитно е да се знае, че желанието му да стане актьор не се е осъществило, а се е наложила да завърши военно училище, което сега го прави полковник от запаса.
Последната си книга Аврам Молхов определя като искрена изповед, която не е правил дори и пред най-близките си хора. В нея е намерила място и част от непубликуваната повест за загиналия при служебен полет летец майор Спас Содев, също роден в Каменица. За автора остават незабравими срещите и разговорите с големите руски и съветски военоначалници маршалите Будьони, Ворошилов и Куликов. Аврам Молхов отговори и на най-различни въпроси, свързани с неговия богат жизнен, професионален и творчески опит. В знак на благодарност от ползотворната среща беше поздравен с изпълнението на няколко песни, а в края получи и подарък от любезните домакини.
Георги Дишлянов

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=10948