Суперлативи за велинградския оркестър във френски СПА курорт
Дата: Wednesday, September 02 @ 09:00:56 UTC
Topic:


Представителен духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” се завърна от 10-дневно турне по покана на нов за тях импресарио, който е харесал велинградския състав преди година на фестивала във френския град Кармо. Този път нашият оркестър участва в ежегодния фестивал на цветята в град Люшан - френски СПА курорт в Пиринеите. В празника се включиха и оркестри от Мексико, Перу, Украйна, Хърватия, Италия и десетки френски групи.


Изключително впечатлени от представянето на нашите деца, организаторите са им възложили участия на най-престижните сцени и водещо място на парадите. Оценката на импресариото, работил с голям брой от българските състави, е, че е много доволен от съвместната дейност и това според него е най-добрата българска група. Суперлативите на кмета на града и неговите помощници за доброто шоу също са съпътствали всяко представяне на велинградчани. През трите дни, изпълнени с дълги парад-дефилета и концерти, хвалебствията не стихват, което още повече мотивира музикантите и мажоретките да покажат високо ниво. Затова и поканите за нови срещи не закъсняват, като една от тях включва турне в Париж и Ница през следващата година.
Освен отговорното участие на фестивала на цветята, музикантите и мажоретките са имали възможност да се насладят на впечатляващите италиански градове Верона и Генуа, екзотичната френска Ривиера в Монако, Ница и Кан, да отделят един ден за великолепната Барселона, да направят плаж в Лидо ди Йезоло край Венеция и да разгледат Загреб.
Ръководителите на състава Димитър Лазаров и Биляна Масларова изказват своята благодарност на всички музиканти и мажоретки за тяхното представяне и дисциплина. Огромни благодарности на Община Велинград и кмета Иван Лебанов и сдружение “Музикално и танцово общество “Д. Мечев” за финансовата помощ, без която турнето не би било възможно. Благодарности към д-р Калоферов за грижите за здравето на децата, към Пламен Мавров за вкусните закуски, към Община Велинград за нужните сандвичи и плодове, към родителите за тяхната съпричастност. Всички са щастливи, доволни и горди, че за пореден път са успели да прославят Велинград и България.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=10955