Колко ще взимат членовете на ОИК и СИК
Дата: Wednesday, September 02 @ 09:01:50 UTC
Topic:


Централната избирателна комисия (ЦИК) определи размера на възнагражденията за членовете на общинските и секционните комисии, които ще проведат местните избори и националния референдум на 25 октомври 2015 г.
Членовете на Общинска избирателна комисия (ОИК) в общини с до 100 секции (такива са Велинград, Ракитово и Сърница) ще получават съответно:

810 лева за председател на ОИК, 760 лева за заместник-председател и секретар и 710 лева за член на комисията. ОИК има право да наеме 1 експерт с месечно възнаграждение 610 лева и 1 технически сътрудник с 380 лева. Възнагражденията на членовете на ОИК ще се изплащат за срока от 5 септември до 7 дни след обявяване на резултатите от изборите.
Председателите на Секционна избирателна комисия (СИК) ще получат за работата си в изборния ден по 64 лева, заместник-председателите и секретарите по 58 лева, а членовете по 48 лева. За провеждането на първия тур държавата отпуска за работещите в СИК допълнителни 20 лева. Допълнителни 20 лева ще получат и тези членове на комисиите, които предават протокола и изборните книжа в ОИК и ОА.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=10956