ПРАВО НА ОТГОВОР
Дата: Wednesday, September 02 @ 09:05:20 UTC
Topic:


Във връзка с публикация “Община Велинград сред кредиторите на КТБ“ в предишния брой на вестник “Темпо“ получихме отговор от кмета на Община Велинград Иван Лебанов:

Общинските пари в КТБ са по европроекти
Община Велинград никога не е имала разплащателна сметка в КТБ. Цитираната сума от 10 978 лв. е от европейски проект за граждани, наети по програма за временна заетост. Парите са осигурени от европейски проекти и са преведени от община Велинград по разкритите лични сметки на лицата, работещи по проекта.

Тези сметки бяха разкрити в КТБ от гражданите по изискване на Агенцията по заетостта към Министерство на труда и социалната политика (МТСП). Поради фалита на банката работниците не успяха да получат своите пари и затова по мое изрично нареждане трудовите им възнаграждения бяха изплатени от общинския бюджет. Тези средства все още не са възстановени от банката.

Кметът отговаря на проф. Вучков
По повод статията “С проф. Вучков “на живо“ във Велинград“, която “Темпо“ публикува преди седмица, кметът на Община Велинград Иван Лебанов изпрати следния отговор към проф. Юлиян Вучков:
“Уважаеми г-н професор Вучков, във връзка с интервю, което дадохте за вестник “Темпо”, в което твърдите, че във Велинград зеленината е унищожена, искам да припомня, че наскоро бяха облагородени всички големи паркове в нашия град.
Не случайно през 2011 година Велинград беше обявен за най-зелен град на България в анонимна анкета на радио “Дарик” и вестник “24 часа”.
В момента се изпълнява поредният проект, чрез който освен асфалтиране на бул. “Съединение” и изграждане на велоалея, ще бъдат възстановени и обновени още седем парка. Припомням и че по мое категорично настояване бяха приети ограничения в строителството, за да не се превърне Велинград в бетонен град по подобие на морските и зимните ни курорти. Тези факти са добре известни на нашите съграждани, но е добре господин професорът да се разходи из града и да се увери сам в тези неща.”

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=10958