Студентът от Света Петка бе намерен мъртъв
Дата: Wednesday, September 02 @ 09:06:13 UTC
Topic:


21-годишният Мехмед Али бе намерен мъртъв недалеч от района под Белмекен, където изчезна на 22 август 2015 г. Сутринта в четвъртия ден от издирването, 25 август, група жени от Света Петка намериха трупа на момчето, в чието търсене се включиха над 200 човека от неговото родно село, планински спасители, пожарникари, ловци, полиция. Трагичната вест покруси хората в Света Петка, които не бяха изгубили надежда, че 21-годишният студент по педагогика в Пловдивския университет ще бъде намерен жив и здрав.


Веднага след първия оглед на местопроизшествието, извършен от полицаи от Велинград и Септември, от Областната полиция съобщиха, че по тялото на младежа няма видими следи от насилие. С помощта на пожарникари трупът е бил изваден и закаран за аутопсия в Съдебна медицина - Пазарджик.
Пред агенция “Фокус” патоанатомът д-р Ангел Фингаров обясни, че най-вероятно загиналият е тичал, подплашен от диво животно - бягал е хаотично и е паднал по очи до ръба на една 300-метрова пропаст. “При падането си е ударил главата, счупил е първи прешлен, който веднага спира връзката с гръбначния мозък и смъртта е настъпила за веднага. Целият труп беше подгизнал във вода заради падналия дъжд. Кофите с боровинки, които е носил, бяха на 200 метра от трупа. Дори и родителите му да са били с него, подобен удар в главата е несъвместим с живота”, смята д-р Фингаров.
Районната прокуратура в Пазарджик е образувала досъдебно производство, по което е назначена тройна съдебно-медицинска експертиза. Срокът за извършването на експертизата е 2 седмици. Работните хипотези по случая са различни, но на този етап най-вероятно е смъртта на Мехмед Али да е нещастен случай.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=10959