12 съветници искат избор на врид управител на “ВКТВ”
Дата: Wednesday, September 02 @ 09:07:15 UTC
Topic:


На 26 август 12 съветници внесоха предложение за свикване на извънредна сесия на Общински съвет - Велинград с единствена точка избор на временно изпълняващ длъжността управител на “ВКТВ”. Аргументите за искането са, че през юли 2015 г. е изтекъл 3-годишният договор за управление на Борис Голомехов, а на сесията на 24 август местният парламент не е утвърдил класирането от конкурса за управител на общинската фирма, спечелен отново от Б. Голомехов.

В същото време се е създала сложна и рискова обстановка за водоподаването в община Велинград, за която е сигнализирал управителят Б. Голомехов. До Общинския съвет е постъпила и докладна записка от кмета на Драгиново Бисер Кафеджиев, в която се посочват проблеми с липсата на вода за дълъг период от време и създаване на обществено напрежение.
Искането за извънредна сесия е внесено от съветници от различни политически групи: Пламен Мавров, Дияна Кехайова, Тома Пачалов, Тодор Ушев, Радослав Димов, Пламен Хаджиев, Георги Николов, Ахмед Юруков, Румен Люгов, Искрен Тюфекчиев, Али Мареко и Муса Онбашиев. Те предлагат да бъде освободен от длъжност, без да се освобождава от отговорност, настоящият управител на “ВКТВ” Борис Голомехов. Втората част от предложението е да бъде избран временно изпълняващ длъжността - до провеждането на нов конкурс за управител. В проекто-решението обаче липсва конкретно име за врид управител.
Извънредната сесия е насрочена за 31 август следобед, така че с решенията на съветниците ще ви запознаем в следващия брой на “Темпо”.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=10960