ГЕРБ влиза в кметската битка, АБВ даде заден ход
Дата: Tuesday, September 08 @ 09:56:54 UTC
Topic:


На 31 август 2015 г. председателят на националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов дойде в Пазарджик, за да представи партийните кандидати за кметове на общините в цялата област. Партията издига 12 кандидат-кмета, а по думите на Цв. Цветанов ще се борят за спечелване на поне 6 от всички общини в нашата област.


Кандидат-кмет от ГЕРБ в община Велинград ще бъде Костадин Коев. Според официалната справка, представена от партията, той е роден през октомври 1964 г., завършил е ветеринарна медицина.
За втори кметски мандат в община Ракитово от името на ГЕРБ ще се бори досегашният кмет Любомир Петков, който получи отлична оценка от партийното ръководство за досегашната си работа на поста.
В най-новата община Сърница ГЕРБ ще участва в кметската надпревара с нов кандидат - 63-годишния Аки Пехливан, който работи като начален учител.
Също на 31 август решение във връзка с кметските избори в община Велинград взе и Националният съвет на АБВ. След като седмица по-рано утвърди кандидатурата на адвоката Венко Балтаджиев, сега партийното ръководство на АБВ обяви различно решение: връща кандидатурата за допълнително разглеждане и уточняване на коалиционна формула за явяване в община Велинград. От партията не съобщава с кои политически сили водят преговори за евентуална коалиция.
Въпреки че дойде септември и Общинската избирателна комисия започна работа, във Велинград все още кандидатите за кметове и общински съветници не са заявили намеренията си официално. Подобно изчакване е нетипично за изборната напревара през последните десетилетия, така че оставаме в очакване на регистрациите, чийто краен срок е 22 септември 2015 г.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=10980