Дневният център посети Рилския манастир
Дата: Tuesday, September 15 @ 09:59:10 UTC
Topic:


На 4 септември Дневният център за възрастни хора с увреждания - Велинград посети Благоевград и Рилския манастир. Потребителите разгледаха манастира, видяха в двора издигната отбранителна кула и черквата, богатата музейна сбирка.В музея екскурзовод разказа за историята на манастира и събраните експонати.

Силно впечатление прави кръст, направен от цяло дърво и покрит с дъворезба - гениална резбарска работа на манастирския монах Рафаил, работил го с иглички под увеличително стъкло в продължение на 12 години. Привършил го е през 1802 година. На него има изобразени картини от Светото писание, които са много изкусно и детайлно изработени.
Пътуването продължи до Благоевград, където беше посетен ДЦВУ "Зорница" с ръководител Галя Борисова. Тя разказа за създаването на центъра. Директорът на целия комплекс от социални услуги г-жа Бербатова уважи нашето гостуване и поздрави гостите от Велинград с "Добре дошли, колеги!” Беше й поднесен подарък от името на кмета на Велинград г-н Лебанов - брошура и сувенири от града ни. Директорката на ДЦВХУ - Велинград, г-жа Елена Янева-Зисова благодари за сърдечното посрещане и подари картичка и кошничка, изработени от ползвателите на нашия дневен център.
ДЦВХУ-Велинград

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=10985