ПРЕДИЗБОРЕН ОБЕКТИВ 15.09.15.
Дата: Tuesday, September 15 @ 10:19:37 UTC
Topic:


ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД
ПЛАКАТИ На 9 септември 2015 г. кметът Иван Лебанов подписа заповед, с която се определят местата за поставяне на плакати и други агитационни материали на партии, коалиции и кандидати в местните избори. В заповедта са изброени точните места в трите квартала на Велинград и във всяко от селищата в общината. В центъра на Велинград кандидатите имат право да поставят плакати само на преместваеми табла, а не по дървета, огради и др.

Не се допускат предизборни агитационни материали в държавни и общински учреждения и търговски дружества, училища, детски градини, социални заведения, както и в държавния и общински транспорт. Срокът за поставяне на плакатите и другите агитационни материали е от началото на кампанията - 25 септември до 8 ноември 2015 г., след което партиите и кандидатите са длъжни да ги почистят.

АЛКОХОЛ 9 октомври 2015 г. е срокът за подаване на писмени възражения и предложения във връзка с кметската заповед за забрана продажбата и сервирането на алкохол в дните на изборите. Забраната ще важи за заведения, обществени места, сгради, в които работят изборни комисии, транспорта и др. Забраната е регламентирана в Изборния кодекс, но гражданите имат право да направят предложения и възражения.

СПИСЪЦИ Община Велинград обяви избирателните списъци за местните избори и националния референдум на 25 октомври 2015 г. Гражданите могат да направят справка на официалния сайт на общината.

ПРЕГОВОРИ Кметът Иван Лебанов насрочи преговори за състава на секционните избирателни комисии (СИК) за 14 септември 2015 г. Как се споразумяха местните представители на парламентарно представените партии - четете в следващия брой.

ОБЩИНА РАКИТОВО
СИК Преговорите за състава на секционните избирателни комисии ще се проведат на 15 септември 2015 г. Според решение на Общинската избирателна комисия общият брой на членовете на СИК ще бъде 144 - по 9 членове в 16 секции в трите насалени места Ракитово, Костандово и Дорково.

РЕГИСТРАЦИИ До 12 септември включително в ОИК - Ракитово за участие в местните избори са подали документи за регистрация: Евророма, ГЕРБ, Екогласност, Българска социалдемокрация, коалиция Народен съюз и партия Солидарност. Срокът за регистрацията изтича вечерта на 14 септември.

ОБЩИНА СЪРНИЦА
ПАРТИИ Два дни преди изтичане на крайния срок в Общинската избирателна комисия в Сърница документи за регистрация подадоха само 4 партии: ГЕРБ, България без цензура, ДПС и Нова алтернатива.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=10996