Партии и кандидати на стартова позиция
Дата: Tuesday, September 15 @ 10:25:02 UTC
Topic:


На 12 септември Общинската избирателна комисия (ОИК) във Велинград регистрира за участие в изборите за кмет на общината втори независим кандидат. Това е хотелиерът Ангел Манолов, издигнат от Инициативен комитет с членове Ангел Мечев, София Ключкова, Надя Парпулова-Ашуърт, Рахим Ендяк и Йордан Аршинков.


Ден по-рано бе регистриран Инициативният комитет в подкрепа кандидатурата на Иван Лебанов, който за трети път ще участва в кметските избори като независим. В неговия инициативен комитет са: Нели Дремалова, Борислав Чинков, Атанас Фурнаджиев, Михаил Алексиев и Иван Сестримски.
По закон независимите кандидат-кметове трябва да съберат подписка в своя подкрепа с не по-малко от 500 подписа на жители на общината, като всеки гражданин има право да участва само в една подписка. Нов момент в предстоящите местни избори е, че подписката ще трябва да бъде представена и в електронен вариант.
Голяма част от партиите и коалициите, които ще вземат участие в изборите на 25 октомври 2015 г. вече се регистрираха в ОИК. От ГЕРБ спазиха традицията и се регистрираха първи и във Велинград. На 9 септември Ваня Минкова като пълномощник на партията подаде документи за участие в изборите за кмет на общината, кметове на кметства и Общински съвет.
Документи за участие в трите избора подадоха още: ЕНП с пълномощник Реджеп Ходжов, АБВ с пълномощник Тодор Пройчев, БСП с пълномощник Георги Янчев, ДПС с пълномощник Юмер Хамза и Движение “Демократично действие” с пълномощник Васил Ковачев. За участие във вота за кмет на община, кметове на кметства и Общински съвет се регистрира местната коалиция “Бъдеще за Велинград” с пълномощник Дияна Кехайова, в чийто състав влизат партиите Обединени земеделци и БСДП.
За кмет на общината и съветници в Общинския съвет ще се борят: Нова алтернатива с пълномощник Атанас Водев, Атака с пълномощник Цветко Петлов и Движение за радикална промяна “Българска пролет” с пълномощник Иван Вачев.
С листи за общински съветници и с кандидати за кметове на кметства ще се явят Евророма с пълномощник Димитър Топалов и местната коалиция “Патриоти” с пълномощник Александър Гагов, в която влизат ВМРО-БНД и БДЦ.
Само с кандидати за общински съветници ще се състезават коалиция Народен съюз с пълномощник Екатерина Каферинова, партия Солидарност с пълномощник Сашо Ангелов, Движение Напред България с пълномощник Красимир Димитров.
Изброените регистрации са до редакционното приключване на броя на 13 септември 2015 г. Крайният срок за регистрация на партиите, коалициите и независимите кандидати изтича в 18 часа на 14 септември, така че техният окончателен списък ще публикуваме в следващия брой. А конкретните имена на всички кандидати за кметове и общински съветници ще станат известни на 22 септември 2015 г.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11000