СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.09.15
Дата: Tuesday, September 15 @ 10:26:54 UTC
Topic:


ТУРИЗЪМ 301 740 лева са постъпили в хазната на Община Велинград от туристически данък до края на август 2015 г. В общинския регистър фигурират 73 хотела и къщи за гости. През посочения период най-големи вноски са направили Гранд хотел “Велинград” - 44 841 лева, “Акватоник” - 38 977 лева и “Свети Спас” - 30 455 лева.КОНСУЛТАНТИ Община Ракитово обяви обществена поръчка с прогнозна стойност до 100 000 лева за пакет консултантски услуги. Общината търси фирма, която да изготви документацията и да консултира управлението, изпълнението и отчитането на проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Проектите ще са свързани с реконструкция и рехабилитация на общинската улична мрежа. Поръчката е за целия нов период на ПРСР до 2020 г. Конкурсът е насрочен за 20 октомври 2015 г.

УЧИЛИЩА Преди началото на новата учебна година правитеството определи допълнители средства, които общините ще получат по Националната програма “На училище без отсъствия”. Трансферът за община Велинград ще бъде 5601 лева, за община Ракитово 398 лева, а новата община Сърница отсъства и от този държавен разчет.

ПЛАН Сърница организира публично обсъждане на общински план за развитие в периода до 2020 година, което ще се проведе на 18 септември от 11 часа в Младежкия дом. Стратегическата цел на общината е пълноценно и устойчиво използване на местните конкурентни предимства за балансирана икономика, развитие на туризма, повишаване на заетостта и качествена жизнена среда.

ЧЕСТВАНЕ БСП - Велинград организира честване на 9 септември с поднасяне на цветя пред паметника на антифашиската съпротива. Слово за историческата дата произнесе председателят на общинската организация на партията Георги Янчев, а в тържеството взе участие и кметът Иван Лебанов.

ГЯУРОВ С поднасяне на цветя пред паметника на Николай Гяуров на 14 септември бяха отбелязани 86 години от рождението на именития оперен певец и почетен гражданин на Велинград. Честването бе организирано от общината и Историческия музей.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11003