Ракитово кани на Трети лекоатлетически планински полумаратон
Дата: Wednesday, September 30 @ 10:53:02 UTC
Topic:


За трета поредна година и отново в чест на годишнината от Балканската война в Ракитово ще се проведе лекоатлетическият планински полумаратон “Ремово - Блатца - Ракитово 2015”. 103 години от Балканската война ще бъдат отбелязани с поднасяне на цветя и венци пред паметника на ген. Стилиян Ковачев в центъра на града в 9 часа на 3 октомври (събота).


Стартът ще бъде даден в 10 часа, а организацията е дело на Община Ракитово, сдружение “Суткя”, Спортен клуб “Левски” и МКБМНП-Ракитово. За участие в планинския полумаратон могат да се записват всички желаещи над 14 години, като дистанциите са 5 км, 10 км и 20 км.
Срокът за записване е до 30.09.2015 г., но може и на място в общината в деня на състезанието. Желаещите трябва да попълнят формуляр по образец и медицинско свидетелство за предсъстезателен медицински преглед. Формуляри и допълнителна информация е качена на сайта на общината: www. rakitovo.info.
Веднага след награждаването на победителите в състезанието ще започне Вторият рок-маратон, в чиято организация участва и местният рок-клуб “Хеликон”. Преди година за първи път успешно се съчетаха спорт и рок и традицията ще продължи. Очаква се след 15 часа на сцената в центъра на Ракитово да се качат рокаджиите от Rocka Rolla и Vojce and Fjngers.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11023