СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 29.09.15
Дата: Wednesday, September 30 @ 11:38:16 UTC
Topic:


ПРРС Община Велинград обяви обществена поръчка на стойност 350 000 лева за избор на проектанти, които да направят технически проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРРС) за периода до 2020 г. Проектите са за рехабилитация на пътищата Велинград - Драгиново и Абланица - Цветино, улици в Драгиново и Юндола, комплексен доклад да зони за отдих, озеленяване и детски площадки. Изборът на изпълнител ще стане чрез открит конкурс, който е насрочен за 16 октомври 2015 г.



ФИНАНСИ Правителството отпусна 736 896 лева допълнителен трансфер за общински училища по Националната програма “Училището - територия на ученика”. Само 3 общини в област Пазарджик ще получат от допълнителните пари. Община Велинград е сред тях със сумата от 8273 лева.

МОСКВИЧ Две момчета на 13 и 15 години направиха опит за кражба на лек автомобил Москвич от гараж в Ракитово. Невръстните крадци са заловени на местопрестъплението от полицейски патрул и сега с тях работи Детската педагогическа стая.

КНИГА На 19 септември в Народно читалище “В. Левски-1904” се състоя среща с Аврам Молхов. Той представи своята нова книга “Спомени за един незабравим и мъдър генерал”, която разказва за брат му генерал-лейтенат Яко Молхов.

ГОСТИ На 25 септември гости на Дневния център за възрастни хора - Велинград бяха приятели от Дневен център за стари хора -Драгоман. Домакините отправиха поздрав с песни, а директорката Елена Янева-Зисова им подари ръчно изработени от потребителите на ДЦВХ изделия.





This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11038