Велинград се включва в Световния ден на ходенето
Дата: Tuesday, October 06 @ 10:13:45 UTC
Topic:


Община Велинград се включва в Световния ден на ходенето, организиран от Българската асоциация “Спорт за всички“ (БАСВ). Спортното събитие е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР’2016 и със съдействието на Министерството на младежта и спорта. Проявата е международна, у нас се провежда за 23-и пореден път.


Денят на ходенето стартира през 1991 г., иницииран от Световната асоциация “Спорт за всички“ TAFISA. Този ден има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез системно практикуване на ходенето като най-естествената форма на движение - може да се практикува навсякъде и по всяко време, не изисква финансови средства.
Във Велинград Световният ден на ходенето ще се проведе на 10 октомври (събота) от 10 ч. Маршрутът е с начало Паметника на съпротивата и финал Вазова поляна. Денят на ходенето е възможност за всеки да прекара приятно и забавно, шанс да започнем нов начин на живот и да поставим началото на системни занимания със спорт и физическа активност, за да бъдем здрави, в чудесна форма и винаги в добро настроение. С този призив Община Велинград кани всички, които имат възможност, да се включат в инициативата.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11042